Life in pictures 18

Trenul vietii in imagini porneste din gara lui Costin. A facut o oprire si la manastirile din Judetul Tulcea , pentru a arata mandretea lor tuturor vizitatorilor.

Astazi, Manastirea Cucos:

Advertisements

About oanaclara

"Daca plangi pentru ca soarele a disparut din viata ta, lacrimile te vor impiedica sa vezi stelele." - Rabindranath Tagore
This entry was posted in calatorii, personal and tagged , , , . Bookmark the permalink.

11 Responses to Life in pictures 18

 1. Este destul de mare, pare ditamai complexul manastiresc 🙂 Dobrogea are niste manastiri deosebite!

  • oanaclara says:

   Asa e, e foarte mare si cand am trecut pe acolo o parte din chilii erau in renovare. Cea mai saraca si mai mica manastire pe care am gasit-o e Dinogetia. 🙂 In rest, mi-a placut mult Saon ( o manastire de maicute) , iar la Celic Dere (singura manastire cu etaj din Romania) m-am reintors cu drag. Petreceam vacante frumoase acolo.

   • oanaclara says:

    Uitasem sa specific faptul ca moastele celor 4 sfinti descoperiti la Niculitel sunt pastrate la Manastirea Cucos. E in slide-ul de mai sus si o fotografie cu ele.

   • VictorCh says:

    1. “Dinogetia” pare nume dacic. Ai cumva idee CARE ar fi legatura?
    PARCA imi amintesc faptul ca citisem CANDVA despre o Dinogetia din vremea cuceririi / ocupatiei romane, dar HABAR N-AVEAM – si nici acuma nu stiu – UNDE anume ar fi fost plasata. Daca numele manastirii DE ACOLO provine, comunica te rog pe langa CE localitate actuala este situata aceasta manastire.
    DE FAPT, in beneficiul… ne-localnicilor ai putea sa dai acest gen de informatii – utile in scopul unei eventuale vizite estivale – referitor la toate obiectivele pe care le prezinti si care nu sunt situate CHIAR IN vreo localitate: cea mai apropiata localitate, distanta si starea drumului intre ele, eventual ruta alternativa recomandata (si ea cu distante si starea drumurilor) etc.
    2. “Celic Dere” pare un nume de sorginte turceasca. Ai cumva idee daca acest nume inseamna ceva in turceste, si daca da – CE anume?
    3. Probabil sunt eu ceva mai “greu de cap”. CE anume numesti dumneata “manastire cu etaj”, incat sa afirmi ca Celic Dere ar fi singura din Romania, atunci cand in chiar slide-show-ul inserat in articol apare o poza (despre care textul explicativ afirma ca ar fi a manastirii Cucos) in care se vede faptul ca aripa de… (chilii? presupun) situata chiar alaturi de biserica (parca lipita de aceasta) are parter SI ETAJ (si consider ca din acest pdv nu este important daca la vreunul dintre aceste doua niveluri – sau la amandoua – nu chilii s-ar afla ci camere de oaspeti, sau incaperi comune (trapeza, bucataria, camari, ateliere etc), sau mai-stiu-eu-CE alte “dotari” si acareturi are o manastire. (Sau preferi sa te exprimi ca asta are demisol si mezanin?)

   • oanaclara says:

    1. Dinogetia e o manastire micuta situata in apropierea ruinelor cetatii cu acelasi nume, Se poate ajunge la ea pe DN22E Ca sa ajungi acolo trebuie sa treci Dunarea pe la Galati si o gasesti intre localitatile Garvan si I.C.Bratianu. Drumul spre ea e scurt si neasfaltat, si pleaca undeva la stanga din soseaua care duce spre Tulcea.
    2.Duminica, atunci cand postez cate ceva despre Celic,voi aduce mai multe informatii. Are o arhitectura aparte.
    3.Fiind vorba aici de Manastirea Cucos, logic fotografiile sunt de acolo si ce vezi ca are etaj sunt chiliile calugarilor. Manastirea Cocos sau Cucos (ambele variante sunt utilizate) e in apropiere de Niculitel. Soseaua spre tulcea se bifurca undeva la dreapta , in apropiere de Niculitel. Drumul pana la manastire e marcat cu indicatoare si asfaltat, asa ca sigur o gasesti. Mai multe detalii AICI

 2. tu1074 says:

  Impresionantă mănăstire !

 3. Pingback: 6 – Tinto « O lume in imagini

 4. Pingback: Someday « schtiel

 5. Cris-Mary says:

  Multumesc de plimbare, foarte frumoasa! O saptamana plina de realizari1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s