Oamenii sunt pentru a fi iubiti

“În timp ce un om isi schimba roata la maşina nouă, baietelul lui de 5 ani a luat o piatra ascuţită si a inceput sa zgârie aripa maşinii. Mânios, barbatul a luat mâna copilului şi l-a lovit peste ea de multe ori, fără să-şi dea seama ca avea în mână o cheie.
La spital, copilul si-a pierdut toate degetele din cauza numeroaselor fracturi. Când si-a văzut tatal…  copilul a intrebat cu ochii plini de durere: „Tati, imi vor creşte degetele la loc?”.
Barbatul a ramas impietrit de durere; s-a intors la masina si a lovit-o de mai multe ori. Devastat de propriile lui fapte… stand in fata masinii s-a uitat la zgarieturi; baietelul scrisese: „TATI, TE IUBESC”.
Mânia si Dragostea  nu au limite; alege-o pe cea din urma pentru a avea o viata minunata… Lucrurile sunt pentru a fi folosite, iar oamenii pentru a fi iubiti.

Dar problema lumii de astazi este ca Oamenii sunt folositi si lucrurile sunt iubite… Ar trebui sa ne amintim mereu ca:

Lucrurile sunt pentru a fi folosite, iar oamenii pentru a fi iubiti.

Sursa: mail

Advertisements

About oanaclara

"Daca plangi pentru ca soarele a disparut din viata ta, lacrimile te vor impiedica sa vezi stelele." - Rabindranath Tagore
This entry was posted in povesti and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

17 Responses to Oamenii sunt pentru a fi iubiti

 1. Pingback: Colţul cu vechituri – 6 « Colţu' cu muzică

 2. Aliosa says:

  @ Oanaclara,
  Da, „ lucrurile sunt pentru a fi folosite iar oamenii pentru a fi iubiți ” altfel, se întâmplă ca-n povestea ce urmează :
  Hârtia poleită .
  In vremuri nu de mult trecute,un om sărac si-a certat fetita de doar câtiva anisori pentru că a folosit ( după mintea lui ) in alt scop o bucată de hârtie poleită pe care el voia s-o folosească pentru impachetarea unui cadou de Crăciun.Supărarea lui a fost si mai mare când a constatat că hârtia poleită a fost folosită de micuta lui fetită ca decorator pentru o cutiută asezată discret sub bradul de Crăciun in noaptea de Ajun. Dimineată ,când sărmanul om s-a dat jos din patul unde dormise bustean, micuta lui fetită i-a inmânat cu mâna tremurândă si ochii plini de lacrimi, cadoul de sub bradul de Crăciun spunându-i cu glasul stins de emotie si răsuflarea parcă tăiată : „ Tăicutule,uite cadoul meu pentru tine ” ! Aducându-si aminte de noaptea de Ajun când isi certase fetita pentru că-i folosise hârtia aurie, cu un sentiment de jenă părintească, a primit cadoul dar când l-a deschis, fata i se schimbase si mânia-l cuprinsese din nou ,spunându-i pe un ton răspicat micutei lui fetite : „ Păi bine copilo,nu stiai că o cutie goală nu inseamnă un cadou ” ? . Cu inima mâhnită si lacrimi mari in micutii ei ochisori, fetita i-a răspuns tatălui său extrem de furios : „ Tăticule dragă,cutia nu este goală ! Am pus in ea atâtea săruturi, până s-a umplut asa cum o vezi ” ! Rămas fără replică, sărmanul om a căzut in genunchi sărutându-i micutele ei picioruse si rugând-o să-l ierte că nu a stiut ce vorbi când a certat-o pe nedrept. Când, intr-un târziu si-a ridicat capul plin de remuscări, fetita dispăruse ca prin miracol . Degeaba a căutat-o prin toată casa, prin vecini si prin tot satul, fetita a fost de negăsit iar asupra lui se coborâ remuscarea ce-l tinu până in cel din urmă ceas al vietii sale. Noapte de noapte dormea cu cutiuta aurie la capul său , zi de zi o purta in buzunarul din dreptul inimii frânte de disparitia micutei lui fetite iar când necazurile si singurătatea ii copleseau fiinta-i răvăsită, cu evlavie si emotie deschidea cutiuta aurie luând un sărut imaginar si aducându- si aminte de dragostea pură a copilei sale.
  Sursa :
  http://aliosapopovici.wordpress.com/2010/12/22/cadoul-de-sub-bradul-de-craciun
  Da, „ lucrurile sunt pentru a fi folosite iar oamenii pentru a fi iubiți ” !
  Acum însă, lucrurile sunt făcute pentru a fi iubite și dăruite iar oamenii pentru a fi folosiți și manipulați !
  O seară călduroasă !
  Invitație :
  http://aliosapopovici.wordpress.com/
  Cu respect,
  Alioșa.

  • oanaclara says:

   Trebuie sa recunoastem ca povestile acestea sunt un pic exagerate , dar scot in evidenta exact ceea ce trebuie. Seara placuta, Aliosa!

   • VictorCh says:

    Sunt un pic exagerate – pana ne pomenim cu adeverirea in realitate a vreuneia dintre ele. (In principiu, realitatea are MULT mai multa “imaginatie” decat am putea noi sa speram sa avem vreodata…)

   • oanaclara says:

    Adevarul e ca daca te uiti la stirile de la ora 5 sau daca mergi in vreo sala de sedinta la tribunal, gasesti tot felul de intamplari de-astea originale. Oare cu ce or gandi oamenii aia?

 3. VictorCh says:

  “Lucrurile sunt pentru a fi folosite, iar oamenii pentru a fi iubiti.”
  Asta-i buna pt a fi folosita drept deviza personala, sau cel putin poate fi lipita pe usa frigiderului si/sau pe oglinda de la baie, ca sa fii SIGUR c-o vezi in fiecare dimineata…

  • oanaclara says:

   Ar trebui afisata oriunde pentru ca multi oameni pretuiesc mai mult lucrurile pe care le au decat oamenii care le sunt alaturi. 🙂

   • VictorCh says:

    Se poate sa fie si asa – dar mai probabil este ca isi apara bunurile pt ca ele nu se pot apara singure, pe cand pe cei dragi ii “take for granted”.

   • oanaclara says:

    Daca e sa gandim la modul general, exista autoritati: statul garanteaza proprietatea, politia ii prinde pe cei care fura si distrug, iar justitia ii pedepseste. Asta, intr-un stat normal…

 4. Alex says:

  Groaznică întâmplare. Da, din păcate am ajuns să ne ataşăm mai mult de lucruri decât de oameni…. Până când vedem cât de mult am greşit. uneori…prea târziu!
  Numai bine, Oana! 🙂

  • oanaclara says:

   Ce ar fi trebuit sa ii fac eu lui Danut,de exemplu, cand a spart displayul de la laptop? A aruncat cu o jucarie in el si gata…l-am dojenit nitel si i-am explicat ca din cauza faptului ca l-a stricat nu se va mai putea juca la el. Cam atat. Nici acum nu am reusit sa il duc la reparat , dar nu plang dupa el. E acolo, undeva , intr-un colt. O veni si vremea lui. In schimb , nu cred ca m-as fi simtit bine daca l-as fi batut pe pitic.
   Seara placuta sa ai!

   • VictorCh says:

    Eu as fi accentuat putin pedeapsa cumunicandu-i (si punand SI in aplicare) ca ii vor fi diminuate implinirile “poftelor” pt a contribui si el cu ceva bani (prin economisirea acestora) la achitarea remedierii urmarilor actiunii lui neatente.

   • oanaclara says:

    Oricum pedeapsa a fost ca vreo doua saptamani au ramas fara desene animate (am “scos” canalele respective) si fara calculator…pur si simplu s-a uitat la Cristi cum se joaca si i-am mai spus asa, din cand in cand… “Vezi, daca functiona si laptopul puteati sa va jucati amandoi. “

 5. Ulise says:

  Nu sunt lucru, nu sunt nici om, dar, tot mă iubeşte Zamfir!

 6. Ulise says:

  Dar … Zamfir e Om!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s