Si a fost festival…

…un festival unde orice pitic de gradinita sau de scoala primara isi doreste sa ajunga. A XIX-a editie a Festivalului Gulliver.

Am ajuns si eu cu picii mei la cateva spectacole. Am vazut o abordare inedita a povestii “Motanul incaltat”, spectacol prezentat de actorii Teatrului Municipal Targoviste. Mi-a placut faptul ca au inventat un negustor de basme care , impreuna cu motanul lui (varul Motanului Incaltat), ne-au purtat prin poveste.

Danut a fost foarte placut impresionat de “Calutul cocosat”, adus la Galati de actorii Teatrului “Ciufuluici” din Ploiesti. A spus ca a fost cel mai frumos spectacol dintre cele vazute de el.

Seara ne-am delectat cu piesa “Cobora un catelus din cer” , venita tocmai de la Chisinau impreuna cu actorii Teatrului “Guguta” . O piesa fantastica plina de substrat. Copiii au perceput-o ca pe o poveste simpla, adultii au avut ocazia sa interpreteze   metafora prezentata pe scena…

Ieri cand tocmai se invatase Danut sa mearga in fiecare zi la teatru, l-am anuntat ca vom viziona ultima piesa din festival: “Peronul cu vise” prezentat de actorii Teatrului “Aschiuta” din Pitesti. Un spectacol fantastic , povestea era transpusa in imagini, animatia a fost deosebita, dar…nu pentru copii. Criticul Danut a zis ca a fost cel mai “plicsititor” spectacol pe care l-a vazut.

Regret ca din pricina serviciului nu am ajuns sa  vedem piesele prezentate de Teatrul “Gulliver” si de “Tandarica”, “greii” festivalului. Stiu ca anul trecut cei de la Gulliver au venit cu “Poveste de Craciun”, extraordinar pusa in scena , iar cei de la “Tandarica” au prezentat “Pinocchio” la fel de inspirat realizat.

Asteptam cu nerabdare festivalul viitor si pana atunci…mergeti la teatru! Tot ce se intampla acolo e minunat.

🙂

Advertisements

About oanaclara

"Daca plangi pentru ca soarele a disparut din viata ta, lacrimile te vor impiedica sa vezi stelele." - Rabindranath Tagore
This entry was posted in Eveniment, personal and tagged , , , . Bookmark the permalink.

9 Responses to Si a fost festival…

 1. Pingback: And there was light… « androxa

 2. Pingback: Execuţie fructată (Parfumul fructelor exotice) « Gabriela Elena

 3. Camelia says:

  Dănuţ e spus întru adevăr văzut prin ochi de copil, văz pur.

 4. M-as duce si eu la un teatru de papusi 🙂
  Cand eram mici ne duceam la cinema, acolo se improviza o scena si era totul …live :)))

 5. Aici – unde ma aflu acum nu m-as duce pentru ca in functie de poveste si de dialectul regiunii din care vin cei din spatele papusilor ….probabil ca n-as intelege tot si n-ar avea farmec
  Am fost odata cu nepoata acum cativa ani. Inca i-ar place sa mearga la teatru numai ca in oraselul mic in care locuieste (25 mii locuitori) nu e nimic de genul asta. Culmea ca inainte era. Acum au inchis si Cinematograful.Lumea trebuie sa mearga la judet 45 de km pentru mici distractii.
  Asa ca brusc nu e doar biletul la teatru ci si drumul, parcarea, mici gustari.Ori pentru o familie normala care lucreaza 8 ore pe zi nu e asa usor. Timp si bani
  In schimb avem 10 sali de sport in oras dar nu avem cinema si nici teatru de papusi
  Trist

 6. Pingback: Unnatural hobby « Silence's Blog

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s