Uzina de Apă Nr. 1 de la Galaţi, prima din România care a furnizat apă în sistem centralizat, se închide după 139 de ani de activitate

Am citit articolul si m-a impresionat in mod neplacut. Cei care au in administrare uzina, vor sa valorifice fierul vechi de acolo. Daca tot e un colt de istorie, de ce nu poate fi amenajata ca muzeu?

Iata cateva date , preluate din ziarul in care a fost publicat articolul:

Uzina de Apă Nr. 1 a fost pusă în funcţiune în anul 1872. Este prima uzină din ţară care a furnizat populaţiei apă în sistem centralizat. La vremea respectivă, ea avea un debit de furnizare de 100 de litri pe secundă, de circa 10 ori mai mic decât în zilele noastre.

Tot atunci, apa de Dunăre devenea potabilă după ce trecea prin filtre cu lână. Astăzi, uzinele de apă din regiunea noastră folosesc filtre cu nisip cuarţos pentru a curăţa apa de impurităţi.

De-a lungul celor 139 de ani de viaţă, Uzina 1 a trecut prin mai multe etape de dezvoltare. Ea a fost o uzină-pilot, în care au fost testate cele mai noi tehnologii ale vremii.

„La Uzina 1, eu am găsit toate tipurile de instalaţii de filtrare a apei create în ultimul secol şi jumătate”, a mărturisit directorul tehnic-producţie al societăţii, Niţă Podaru.

SURSA

Advertisements

About oanaclara

"Daca plangi pentru ca soarele a disparut din viata ta, lacrimile te vor impiedica sa vezi stelele." - Rabindranath Tagore
This entry was posted in Eveniment and tagged , . Bookmark the permalink.

12 Responses to Uzina de Apă Nr. 1 de la Galaţi, prima din România care a furnizat apă în sistem centralizat, se închide după 139 de ani de activitate

 1. Sti de ce o demoleaza Oana? Pentru ca s-a gasit un soios cu ceafa groasa sa o valorifice, sa o transforme in cativa bani pe care sa-i imparta cu alti soiosi cu ceafa groasa, dar care fac legile. Asa au facut si cu uzinele care produceau si exportau, si care au dat salarii decente zecilor de mii de oameni; de ce n-ar face si cu o “vechitura”?

 2. Alex says:

  La câte s-au demolat în ţara asta…nu mai mă miră nimic! Dar e păcat că nu se mai preţuieşte nimic…

 3. Pingback: Incoming … « Silence's Blog

 4. Pingback: Balaklava « O lume in imagini

 5. Pingback: Gordin « schtiel

 6. Pingback: NS 50 Let Pobedy « O lume in imagini

 7. Blue says:

  După 139 de ani o fi obosit şi ea …

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s