Camera 1306 [I Am Myself] spectacol-instalație pentru o camera de hotel de Cosmin Manolescu

Camera 1306 va intra din nou sub ocupatie in 13 august. Ocupa si tu un loc in noul spectacol al lui Cosmin Manolescu, care iti propune o experienta inedita intr-o camera de hotel. Atentie! Accesul se face doar pe baza de rezervare! Detalii mai jos.

“Spectacolul lui Cosmin Manolescu vine in continuarea putinelor demersuri locale de chestionare a rolului miscarii in definitia dansului, asa cum s-a modificat ea in ultimul deceniu. Camera 1306 – I Am Myself pune in centrul atentiei corpul aflat intr-un spatiu privat, muta accentul pe subiectivitatea performerului si, in acelasi timp, schimba pozitia privitorului din cea de spectator in cea de voyeur ce violeaza intimitatea, o transforma – prin simpla sa prezenta – in spectacol si modifica permanent pe parcursul reprezentatiei raporturile de forte din interiorul acesteia’’. – Cristina Modreanu, ArtAct magazine, 13 iulie 2011

„(…) ceea ce se intimpla acolo e dupa puterea imaginaţiei fiecaruia, lucru care face conexiunea cu celebrul film al lui Wong Kar Wai, 2046, in care nu se ştie exact ce exprima titlul, o camera de hotel, un loc, un nume, o stare de spirit, oricum ceva imposibil de definit, misterios şi cu siguranţa, fragil.” – Oana Stoica, Dilema Veche, 14 iulie 2011

Trailerul spectacolului aici

Secventa 1
Se cunosc de 10 luni. Sint in prima lor vacanta impreuna.
Au iesit la o tigara pe balcon. Tacere, se aude doar zgomotul orasului. Ea e imbracata intr-o rochie neagra si e in picioarele goale. El are un tricou verde deschis si adidasi verzi cu dungi galbene. Daca te uiti la ei prin geam vezi orasul in miscare. Le vezi buzele miscindu-se. Daca i-ai auzi, ai afla ca habar n-au in ce oras sint si cum au ajuns pe balcon.

Secventa 2

In living, o ora mai tirziu. El este negru de suparare, ea se spala pe dinti. Televizorul merge, e un film cu batai, dar el se uita in directia opusa, privirea ii trece prin lucruri. Din felul in care sta si expresia pe care o are pe fata se deduce ca asculta dialogul din film, din cind in cind ii mai tresare cite un muschi pe fata sau isi bitiie nervos piciorul.

Secventa 3

In dormitor, imediat dupa aceea. In surdina se aude o muzica de jazz. Ea apare din holul dinspre baie. Si-a pus manusile de box, dar are miinile goale. Danseaza lent, miscarile sint naturale, fluente si impecabile. Citesti muzica in ele, nu mai e nevoie sa o si asculti. The red night is blue.

Secventa 4, 5, 6… 12
Fiecare este peste tot in camera. Sint unul cu celalalt si unul fara celalalt in acelasi timp, pot ramine sau pleca impreuna, totul se poate schimba de la ora la ora. Poti sa privesti sau sa fii si tu privit. Be ready, anything can happen!
Mrs. Chan………………………………………. Catrinel Catana
Agentul 007……………………………………..Cosmin Manolescu
Mrs. Dalloway………………………………….Stefania Ferchedau
o productie Paradis Serial, 2011

***

Camera 1306 [I Am Myself]
Powered by: Fundatia Gabriela Tudor & Centrul National al Dansului Bucuresti

Partener asociat: Hotel InterContinental Bucuresti

Cu sprijinul: Cullberg Ballet (Stockholm) si Asociatia 4Culture (Bucuresti) in cadrul Wild Cards – Jardin d’Europe, Centrul de Cultura “George Apostu” (Bacau)

Spectacolul poate include interactiune cu publicul prezent si nu este recomandat persoanelor sub 16 ani.
Acces public: se face la fiecare ora exclusiv pe baza de rezervare cu cel putin o zi inainte de fiecare spectacol programat, la serial.paradise@artsf.ro, telefon 0740 300 124 sau Facebook – Eu sunt Eu.

Rezervarea trebuie sa includa ora aleasa pentru participarea la spectacol. Locurile sint limitate (6 / ora), iar in cazul in care nu vor mai exista bilete pentru ora aleasa, va fi propus un alt interval orar.

Pret intrare: 20 lei; 10 lei pret redus pentru studenti si profesionisti ai dansului. Pret pachet 3 ore: 50 lei / 25 lei redus.

13 august
Hotel InterContinental Bucuresti
4 pm – 4 am

SURSA

Advertisements

About oanaclara

"Daca plangi pentru ca soarele a disparut din viata ta, lacrimile te vor impiedica sa vezi stelele." - Rabindranath Tagore
This entry was posted in Artă, Eveniment and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Camera 1306 [I Am Myself] spectacol-instalație pentru o camera de hotel de Cosmin Manolescu

  1. jean says:

    La Londra s-a facut alt experiment : o trupa a jucat o piesa de teatru si dans de adormit auditoriul 🙂 Tot se spune ca unele piese adorm publicul asa ca unii s-au gandit la asta…Cei care au platit bilet au venit fiecare cu o salteluta si cu periuta de dinti si pijama si s-au intins un sala teatrului national…piesa incepea la 9 seara si se juca pana cand ultimul spectator adormea…dimineata beneficiai si de un mic dejun inclus in pret… toti spectatorii au fost rugati sa respecte minime norme de conduita morala si civilizatie 🙂

    in legatura cu happeningul asta, am citit si eu dar nu stiu ce sa cred…n-am prea inteles care e actiunea 🙂 si doar 6 spectatori ?? poate altii pot sta jos la receptie si pot viziona piesa pe un ecran lcd conectat la webcamurile amplasate discret in camera ?:) dupa cate stiu eu se mai joaca si in septembrie…

  2. jean says:

    daca vii cu mine, merg 🙂 cred ca esti curioasa sa vezi cum arata o camera la intercontinental :)) oricum…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s