Un ţigan excentric

Întâmplare inedită în comuna ilfoveană Ştefăneşti. Un ţigan din localitate, cunoscut pentru gesturile lui extravagante, a  ţinut neapărat să-şi boteze copilul George. Pe consătenii lui i-a amuzat întâmplarea şi spun că n-au mai pomenit aşa ceva. Pentru mulţi, e prima oară când aud de un ţigan pe care să-l cheme George.
Iată ce a declarat Exponatu, unchiul dinspre mamă al băieţelului: “Păi, dom’le, ăsta nici nu-i nume de rom, e nume de cal. Şi-a bătut joc de copil.”
Nici Expertiza, mama lui George,  nu a fost de acord cu numele, însă nu a avut cu cine să se înţeleagă. Bărbatul ei a lovit-o brutal la nivelul feţei de fiecare dată când a avut ceva de comentat. Deşi a încercat să-i sugereze subtil variante precum Termopan, Lamborghini şi Leptop, bărbatul nici n-a vrut să audă şi a ţinut-o pe a lui: Ori George, ori Alexandru.
Carusel Potârcă, tatăl copilului, şi-a justificat încăpăţânarea în felul următor: Nu vrea  ca fiul lui  să ajungă o persoană fadă, care nu iese în evidenţă prin nimic. “E mai bine să râdă lumea de el decât să nu-l bage în seamă”, a precizat Carusel.
Sursa:

http://www.timesnewroman.ro/monden/4008-un-tigan-excentric-si-a-botezat-copilul-george

 

Advertisements

About oanaclara

"Daca plangi pentru ca soarele a disparut din viata ta, lacrimile te vor impiedica sa vezi stelele." - Rabindranath Tagore
This entry was posted in Haioase and tagged , . Bookmark the permalink.

19 Responses to Un ţigan excentric

 1. psipsina says:

  😆 😆
  nu mă pot opri din râs…

 2. Alexandru says:

  Să-i fie ruşine, cum a îndrăznit să strice “tradiţia”? 😀
  Avea de unde alege: Ministru, Intersecţia, Parlament, Decret, Semafor, Passat…şi câte şi mai câte! Aţi auzit şi voi. Puteţi completa lista de sugestii! 😀

  PS. Sunt curios dacă, dintre cei mai “vechi” este şi vreun…Trabant? Eu sunt mai…nostalgic! Ha, ha!

  • oanaclara says:

   Aaa, cand mi-au scos apendicele m-am trezit colega de spital cu varul meu. Pe mine ma cazasera la chirurgie la etajul III, pe el la I la interne parca…in fine , copii fiind, ne adunam in gasca si mai jucam o macao, o septica…
   Stiu ca avea in salon un tigan slaaaaaaab si mic de statura, vai mama lui. Daca nu l-ar fi tradat numele, nu as fi stiut nici acum ca am avut onoarea sa discut cu Superman. 😀 😀 😀

  • VictorCh says:

   Prin copilarie/adolescenta imi amintesc felul in care mi s-au bulbucat ochii a neincredere (ulterior “demolata” prin prezentarea buletinului) cand am facut cunostinta cu Dartanian.

   • oanaclara says:

    😀 😀 😀 Nu ai intrebat de Athos, Portos si Aramis? Ca mie asta mi-a trecut prin minte la vederea numelui.

   • VictorCh says:

    Cu mintea de-acuma, probabil ca asa as face/as fi facut. Atunci fusesem prea uluit incat sa mi se fi trezit spiritul. (Pe atunci nu era inca moda asta cu nume exotice si/sau excentrice – cu exceptia numelor rusesti: am avut in clasa si Olga, si Natasa, si Tamara, si Ivan, si Serghei (NU Sergiu!), astfel incat fusesem luat prin surprindere.)

 3. Paul says:

  iti zic eu ca era Spiderman deghizat :)))

 4. Florin says:

  Expertiza :))) Nu stiu daca vre-un tigan stie ce inseamna

  • oanaclara says:

   Da’ ce mai conteaza? 😀 😀 😀

   • VictorCh says:

    CHIAR nu conteaza – important este ca “suna bine”.
    Si – pana la urma – acest gen de nume isi indeplinesc rolul poate chiar mai bine decat numele noastre clasice: chiar si mai rar-intalnitul “George” este MULT mai frecvent intalnit (neindeplinindu-si deci rolul de individualizare a posesorului sau din multimea celorlalte persoane) decat – spre exemplu – Timisoara, sau Parlament, sau chiar (indiferent ca “sugestia” a fost facuta “in ras”) Termopan, care individualizeaza si precizeaza cu MULT mai multa precizie persoana la care se face referire – CATE persoane posedand vreunul din aceste nume credeti ca exista in TOT “spatiul Carpato-Danubiano-Pontic”?

   • oanaclara says:

    Tinand cont de numarul copiilor rromi raportat la numarul copiilor de romani, cred ca in curand numele George va fi o raritate in acest spatiu.

   • VictorCh says:

    Dupa ce vor fi epuizat “Mercedes” (parca e un nume traditional catalan, nu?!? Saracii catalani…) si eventual “Abees”, probabil ca va reveni in moda (SI la ei) SI George, ca doar n-o sa-i spuna “Cosdeics”!

   • oanaclara says:

    Ma refeream la faptul ca ei sunt din ce in ce mai multi, pe cand noi devenim din ce in ce mai putini.

   • VictorCh says:

    TA-AMAN LA ASTA ma refeream si eu: mai un pic, si din natie CONlocuitoare vor deveni natie INlocuitoare, da’ ma refeream nu numai la modificarea raportului numeric intre natiile noastre, ci si la cresterea numarului “lor” in valoare absoluta.
    Intentia mea nu fusese sa te contrazic, ci incercasem un “spirit de gluma”, care se pare ca nu prea “mi-a iesit” (intrucat te-ai aratat atat de contrariata si ai simtit nevoia sa faci acea precizare). Credeam ca stii deja ca nu prea “sar” sa judec omul (si/sau spusele sale) “pe negandite”…

 5. costang says:

  Derapaje! Cred ca trebuie ajutati mai mult in problema educarii lor.Dar, asemenea tendinte bombastice s-au vazut si la case mai mari!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s