Patriotism local :)

Am o rugaminte. Un cotidian local, “Viata libera” organizeaza un concurs in urma caruia va fi desemnat liceanul anului. In general nu ma implic in astfel de concursuri, dar acest copil chiar merita sa castige.

Iata o scurta prezentare :

Cu toate că e relativ la început de drum şi vine din mediul rural, bobocul are deja înţelepciunea întâlnită la concurenţii trecuţi prin toate furcile caudine.

Marius Neagu şi-a adăugat ultimul rezultat în palmares în urmă cu câteva săptămâni, când s-a întors cu menţiune specială de la Olimpiada Naţională de Chimie, ca elev al Colegiului „Cuza”.

Până acum, tânărul a reprezentat şcoala din Independenţa, cunoscută că a dat Galaţiului cei mai mulţi olimpici din mediul rural. Pentru Marius, primul premiu a venit în clasa a VI-a.

Pe când alţi colegi au doar ambiţii la note mari la şcoală, el s-a ambiţionat să câştige menţiunea specială la o competiţie naţională de chimie şi fizică destinată doar elevilor de la sate.

De atunci, premiile şi menţiunile au curs lanţ. În clasa a VIII-a a luat Premiul de Excelenţă la un concurs renumit, ChimExpert, pentru că s-a clasat al treilea pe ţară la nivelul său de studiu. Odată ajuns licean, profesorii de diferite discipline îl curtează ca să participe la cât mai multe concursuri.

Momentan, o fundaţie îi asigură o bursă lunară, graţie rezultatelor sale, dar Marius e conştient că un ajutor important vine şi din partea părinţilor.  Cu toate acestea, trebuie să se descurce singur în anii următori, pentru că stă în gazdă în Galaţi.

Spune însă că s-a obişnuit cu noul program, cu noii colegi şi că se pregăteşte la fel de intens pentru concursuri. Mai ales că vrea să lucreze în cercetare sau în domeniul medicinii farmaceutice.

Lui Marius Neagu îi puteţi acorda votul ON-LINE doar ASTĂZI.. În perioada 7-18 martie îl puteţi vota şi cu taloane. Câştigătorul Secţiunii Ştiinţe va fi recompensat cu 200 de lei, premiu asigurat de Asociaţia „Respect” din Galaţi.

De asemenea, finalistul acestei categorii va primi şi un dicţionar „Encyclopedia Universalis”, pe format DVD, trimis chiar de celebra companie al cărei sediu este în Paris.

Deci, cine vrea sa il ajute poate vota aici.

Multumesc anticipat! 🙂

Sursa: http://www.viata-libera.ro/articol-Alege-l_pe_%E2%80%9ELICEANUL_ANULUI%E2%80%9D_Marius_Neagu_mezinul_olimpicilor_2.html

Advertisements

About oanaclara

"Daca plangi pentru ca soarele a disparut din viata ta, lacrimile te vor impiedica sa vezi stelele." - Rabindranath Tagore
This entry was posted in Uncategorized and tagged , . Bookmark the permalink.

28 Responses to Patriotism local :)

 1. florina says:

  Cu multa placere! 🙂
  Multa bafta lui Marius si te asteptam cu vesti bune!

 2. vacitim says:

  Vazut, intrat, votat….felicitarile mele 🙂

 3. CARMEN says:

  votat! tin pumnii! felicitari!

 4. madMe says:

  Gata, am rezolvat! Mult succes! 🙂

 5. Alex says:

  Felicitări acestui tânăr vrednic de toată lauda! Felicitări şi celor ce l-au crescut frumos, precum şi celor care l-au îndrumat pe această cale a învăţăturii!

 6. Michael says:

  VOTAT!

 7. Daniela Tone says:

  Am votat si eu. Succes! 🙂

 8. psipsina says:

  votat cu mare drag. niciodată nu e puţin pentru un copil care merită.

 9. oanaclara says:

  Va multumesc tuturor pentru voturi! Am hotarat sa sustin acest copil pentru ca e ambitios. Vine de undeva dintr-un sat si ii place sa invete. Premiul oferit nu e unul deosebit de mare – 200 de lei si un DVD enciclopedie – dar e totusi o rasplata pentru munca lui. Sper sa il castige! 🙂

 10. jean says:

  sa lucreze in domeniul medicinii farmaceutice ca e cel mai prolific acum, au afaceri de sute de milioane. Premiul e jenant de mic, parca i-ai da o guma de mestecat;) n-ai putea tu sa-l ajuti? Eventual sa-l iei la tine gratis;) si cand va fi desemnat liceanul si cum? Ce inseamna vot cu taloane?

  • oanaclara says:

   Sunt taloanele din ziar. Poti intra in posesia lor daca cumperi ziarul. Cei din afara Galatiului le pot procura mai greu sau chiar deloc , dar macar voturi online sa strangem, zic eu. E jenant de mic premiul, asa e, dar cauta sa te interesezi cu ce premii recompenseaza ministerul elevii olimpici. Premiile sunt ridicol de mici.

  • VictorCh says:

   Hai ca asta e buna: “prolific” in loc de “profitabil”! Oare nu mai functioneaza DEX-online-ul?
   Iar premiul – este adevarat – este jenant de mic – dar oricum este o suma INTRATA, nu IESITA! Il AJUTA (oricat de putin), nu-l incurca!

   Regret ca n-am “gasit” postarea in timp util – valorile reale, autentice, MERITA sustinute (chiar daca ulterior “dezerteaza” si pleaca in strainatate pt a-si folosi cunostintele dobandite aici – daca nu pt altceva, macar pt a arata altora, mai… “indolenti”, ca SE POATE). Succes, Marius!

 11. jean says:

  si cine si cand premiaza pana la urma liceanul anului?

 12. mirel marius neagu says:

  Multumesc tuturor pentru vot. Si da nu i usor sa sustii performanta in ROMANIA ,dar le sunt recunoscator parintilor mei pentru eforturile uriase pe care le fac(de cele mai multe ori se imprumuta peste puterea lor ca eu sa pot participa la cat mai multe concursuri).Incerc sa nu i dezamagesc si ma intorc cu cate un premiu 1 sau excelenta).Comentariile rautacioase la adresa mea ma fac sa fiu si mai ambitios si incerc sa demonstrez ce capacitati am . Inca o data VA MULTUMESC!!!!!!!!!!

  • oanaclara says:

   Nu ai pentru ce sa multumesti! Chiar meriti o mana de ajutor. Daca toti elevii ar fi preocupati de invatatura asa cum esti tu, poate ca am trai intr-o altfel de lume, ceva mai buna. 🙂 Succes!

 13. Pingback: Aşa cred eu că miroase Dumnezeu! « Cati Lupaşcu. În oraşul de cuvinte

 14. Camelia says:

  Să aibă parte de ceea ce merită…el…şi toţi copiii din România… într-o altfel de Românie, cândva.

 15. Pingback: ANIŞORUL | Madi şi Onu Blog

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s