Banc feminist

 

Undeva, cândva…

Intr-o zi, in gradina Raiului, Eva ii spune lui Dumnezeu :
– Doamne, am o problema! Stiu ca tu m-ai creat, mi-ai dat aceasta minunata gradina si acest sarpe hazliu, dar nu sunt fericita. Sunt singura si m-am cam saturat de mere.
– Eva, am o solutie la problema ta. Voi crea pentru tine “barbatul” si ti-l voi pune alaturi.
– O, Doamne, dar ce este “barbatul”?
– E o creatura ratata, facuta din greseli si cu multe trasaturi urate de caracter. O sa te minta, o sa te insele si o sa fie incredibil de vanitos. Iti va face viata un calvar. Dar va fi mai mare, mai puternic, mai iute si va avea placerea de a vana si de a ucide. Arata comic cand se excita, dar fiindca te-ai plans, il voi crea astfel incat sa-ti satisfaca toate poftele. Toate. Va fi lipsit de umor si va iubi, mai mult decat orice altceva, luptele sau joaca cu mingea. Nu va avea nici prea multa minte, astfel ca va avea nevoie de sfatul tau pentru a gandi corect.
– Suna fantastic, zise Eva. Unde-i buba?
– Ei bine, il poti avea cu o singura conditie. Cum ti-am spus, e mandru, arogant si se admira tot timpul pe sine. Va trebui sa-l lasi sa creada ca el a fost primul creat.
Nu uita, asta trebuie sa ramana micul nostru secret….

Advertisements

About oanaclara

"Daca plangi pentru ca soarele a disparut din viata ta, lacrimile te vor impiedica sa vezi stelele." - Rabindranath Tagore
This entry was posted in bancuri and tagged , , . Bookmark the permalink.

6 Responses to Banc feminist

 1. Morocanosul says:

  ssst….. chestia cea mai tare e, ca evreii definesc Sfantul Duh cel de viata facatorul, ca Shekinah, regina sau splendoarea sau Mama. Cand evreiierau in exil se folosea o expresie “evreii in Egipt si Shekinah cu ei”.

  In evul mediu cabalistii spanioli scriu comentarii extraordinar de profunde si frumoas despre Shekinah, ca reactie la scrierile crestine despr Sfantul Duh si a sacralizarii Mariei ? Cine stie ? Fapt este ca Zoharul a avut o puternica influienta atat in cultura iudaica cat si in religia crestina.
  Cum stim de la sfintii parinti, treimea e una si nedespartita, manifestata in trei persoane Dumnezeu, Isus si Sfantul Duh.
  mmmmmmmhhhh……

  Si Dumnezeu era femeie.
  Zambiti va rog !
  O fi tot banc ?

 2. gabriela says:

  :)) mi-a placut bancul. Barbatilor le place sa creada ca lucrurile sunt asa cum isi imagineaza ei, chiar daca realitatea e putin altfel.

 3. gabriela says:

  uite, Emeric Imre avea si el cam aceeasi parere. 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s