Ce trebuie sa stiti despre bestiile gravitationale

O gaura neagra este un fenomen fizic, precum fierberea apei. Este foarte important sa nu fiti speriati de fenomenele fizice. Desigur, puteti fi speriati de fenomene chimice, cum ar fi dizolvarea in acid. Dar de cele fizice e bine sa nu va temeti, pentru a nu va distorsiona si mai tare gandirea.
Pentru ca recent a fost anuntata cu mare tamtam descoperirea unei gauri negre, e bine sa retineti urmatoarele:
1. Gaura neagra nu ne poate inghiti. Cel putin, nu pe toti.
2. Gaura neagra e extrem de departe. Atat de departe, incat nici nu se poate vedea. Nu ca ar fi posibil sa vezi o gaura neagra, dar oricum… spre o mai buna pricepere facem aceasta comparatie.
3. Universul e plin de gauri negre, lucru care ar putea explica lipsa totala a extraterestrilor. Poate ca ei au fost mai ghinionisti sau poate curiozitatea i-a impins prea aproape de gaurile negre. Din fericire, noi nu suntem atat de prosti.
4. Daca prin absurd ai fi supt intr-o gaura neagra, nici n-ai sti ce se intampla, din cauza proprietatilor ciudate ale orizontului spatiu-timp din apropierea gaurii negre. E chiar posibil sa calatoresti in timp si sa retraiesti momente placute pe o plaja, de acum 20 de ani, in timp ce gaura neagra iti reteaza si iti atomizeaza picioarele.
5. Poate va intrebati ce se intampla cu obiectele inghitite de gaurile negre. Acest lucru e o greseala. Nu va bateti capul cu asa ceva. Retineti doar ca nu e bine sa va apropiati.
6. La intrebarea unui cititor, respectiv “Pot sa hranesc o gaura neagra, cum am hranit ursul de la Zoo?”, suntem nevoiti sa vam un raspuns negativ. Gaurile negre sunt mai imprevizibile decat ursii, iar apetitul lor e oricum mai mare. Nu riscati.
7. Cate gauri negre exista ? In principiu, mai mult de 2, insa conteaza si cine le numara. Rusii sustin ca au 22 de gauri negre undeva intr-un buncar de la Kremlin. Declaratia nu a fost confirmata.
8. Vor afecta gaurile negre circulatia pe Pasajul Basarab ? In principiu da, insa numai peste circa 5 miliarde de ani.
9. Exista vreo reteta de post cu gaura neagra ? Exista, detalii pe blogul culinar al lui Adi Hadean.
10. In univers exista si gauri de alte culori, pentru cei care nu sunt neaparat avantajati de negru. Din cate stim, universul ne pune la dispozitie atat gauri albe, cat si gauri gri, maro, sau albastre. Cele mai elegante sunt insa cele galbene, care pot fi purtate practic la orice ocazie, cu exceptia serviciilor funerare. Pentru accesorii, orinetati-va catre o pitica rosie sau o brosa cu quasar.
Sursa:
Advertisements

About oanaclara

"Daca plangi pentru ca soarele a disparut din viata ta, lacrimile te vor impiedica sa vezi stelele." - Rabindranath Tagore
This entry was posted in Haioase. Bookmark the permalink.

8 Responses to Ce trebuie sa stiti despre bestiile gravitationale

 1. paul says:

  da o molusca decorativa nu merge?:)

 2. paul says:

  n-am intalnit una pe masura!

 3. VictorCh says:

  “Desigur, puteti fi speriati de fenomene chimice, cum ar fi dizolvarea in acid. Dar de cele fizice e bine sa nu va temeti…”
  Ba in opinia mea e bine ca intai sa sedem si sa cugetam, iar hotararea s-o luam abia dupa ce am analizat lucrurile in amanuntime: din cate stiu eu, electrocutarea este un fenomen strict fizic, NU chimic, taman ca si transferul de caldura de la o suprafata excesiv de fierbinte (solida sau lichida) catre epiderma noastra, ca si separarea fostelor parti componente ale unui intreg sub actiunea unui obiect taios, ca si deformarea unui obiect solid sub actiunea unor forte de strivire, da’ TARE-mi vine sa cred ca ar fi preferabil sa ne temem de actiunea acestor fenomene asupra corpului nostru, si sa le evitam (pe cat ne sta in putinta)…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s