Domnul Trandafir predă lecţia înţelepciunii

Un cadru didactic pensionar dăruieşte din puţinul său. Îşi donează drepturile de autor obţinute pe culegerile pe care le scoate pentru a asigura burse destinate şcolarilor inteligenţi din mediul rural. Mai mult, adună bani de la foştii săi elevi şi oferă şase ajutoare băneşti în valoare de 700 de euro fiecare copiilor deştepţi, dar nevoiaşi. Unul dintre ei are 10 pe linie la şcoală. Poate fi ceva mai edificator?

Iată o dovadă că printre noi există oameni deosebiţi, care merită aprecierea  tuturor. Respectele mele, domnule profesor! 🙂

Advertisements

About oanaclara

"Daca plangi pentru ca soarele a disparut din viata ta, lacrimile te vor impiedica sa vezi stelele." - Rabindranath Tagore
This entry was posted in Stil de viata and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

9 Responses to Domnul Trandafir predă lecţia înţelepciunii

 1. Alex says:

  Tot respectul pentru acest mare dascăl! Mai rar asemenea dăruire. Păcat că aprecierea şi recunoaşterea unor astfel de oameni lipseşte din partea celor care ar trebui să le arate mai mult decât admiraţie.

 2. Uite asa DA, ma! omul asta nu se mai plange de salariu, de conditii si alte prostii. E un domn si un profesor in adevaratul sens al cuvantului!

  • oanaclara says:

   Nu e vorba de salariu. Salariile sunt de mizerie in invatamant si pensiile la fel. E vorba de omenie. De multe ori am platit eu inscrierea unor elevi la concursurile scolare pentru ca stiam ca sunt capabili si ca nu au bani sau ca pe parinti nu ii intereseaza. Asta tine de caracter…

   • VictorCh says:

    “…platit […] inscrierea unor elevi la concursurile scolare”
    CE SA? PLATA pt inscrierea elevilor la concurs? DA’ CE, mai nou si concursurile scolare au devenit initiative lucrative?

   • oanaclara says:

    Asa e. Cele mai multe concursuri se platesc. Vezi concursurile Cangurul – 14 lei /elev, Evaluare in educatie – 20 lei/elev s.a.m.d.

 3. Mă înclin cu respect în faţa acestui OM ! Felicitări pentru postare! Felicitări pentru ideea de a populariza generozitatea acestui profesor de exceptie, devotat total meseriei pe care a practicat-o şi care se pare că este pentru domnia sa raţiunea de a exista, dovadă fiind continuitatea dincolo de pensionare!

  • oanaclara says:

   Oamenii extraordinari se afla in jurul nostru. Cred ca daca ne focalizam atentia unde trebuie, ii vom observa. Sunt oameni modesti, care iubesc ceea ce fac. E mare pacat ca nu sunt promovati! De astfel de modele au nevoie tinerii din ziua de azi, nu de violenta pe care o vad zilnic peste tot.
   Multumesc din suflet pentru vizita si gandurile bune!

 4. DianaEmma says:

  Un profesor adevărat investește neîncetat în elevi…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s