Roman, vand Romanie avariata!

Roman, vand Romanie avariata!

Stare tehnica:
Are probleme cu alimentarea, o mica defectiune la mecanismul de directie, ca nu tine linia dreapta, si merge cam infranata. Cutia de viteze e blocata in marsarier. Este inmatriculata in Europa, cu numere provizorii, se mai poate circula cu ea maxim o luna.

Istoric:
Este fabricata acum 2000 de ani, sub licenta romana. A fost avariata in repetate randuri. Prima data a fost condusa de niste ciobani, dar au mai calarit-o si altii. A fost reparata numai cu piese second hand, aduse de pe la turci. O perioada a fost condusa bine de niste nemti, Carol I si Ferdinand, dar apoi a incaput iarasi pe mana unor idioti care au bagat-o prin toate gropile.
Exteriorul a fost vopsit in 1989, dar interiorul este inca plin de rugina. A mai avut cateva reparatii capitale, in 1600, 1859 si 1918, dar a mai si pierdut o parte din piese.

Combinatii:
Predau leasingul, mai sunt de plata la ea cateva zeci de rate FMI. Accept si variante de schimb cu o tara similara din Africa, oricat de mica ar fi dar sa functioneze.

De ce o vand:
Sincer sa fiu, o vand ca m-a lasat in drum si nu ma pricep la ea. Plus ca imi consuma cam mult, si ca s-o repar ma costa cat nu face. Oricum, eu n-am permis de conducere pentru categoria asta de tara, asa ca sa o conduca cine s-o pricepe. Daca nu o vrea nimeni, o dezmembrez si o vand pe bucati. E pacat de ea, va spun. Sper sa o ia cineva care stie sa o aprecieze.

P.S. Mie-mi convine! Nu sunt nici nostalgic, nici ultranationalist, nici masochist, nici inconstient! Romania este o “masina” pe care nu o mai poate repara nimeni, deoarece au avut altii grija sa-i fure motorul, volanul si rotile.

Sursa: http://ro.netlog.com/omega3128/blog/blogid=1098076#/omega3128/blog/blogid=1097414&jproxy=3

Advertisements

About oanaclara

"Daca plangi pentru ca soarele a disparut din viata ta, lacrimile te vor impiedica sa vezi stelele." - Rabindranath Tagore
This entry was posted in Haioase and tagged , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Roman, vand Romanie avariata!

  1. klausen1976 says:

    sloganul ala cu “Bun venit in Romania … ” este absolut reprezentativ pentru tara asta … Geniu individul ! … geniu 😦

  2. VictorCh says:

    Tot anuntul ala m-a frapat si pe mine de la prima privire. Si mai e ingenioasa si poza a doua care ne arata ca “suntem in buda”.
    Da’ sa stii ca ai descris gresit situatia masinii-tara: rotile nu lipsesc, sunt doar “pe janta”, nu-i lipsesc nici franele (dimpotriva: tot timpul infranata e!), nici volanul (numai ca e gresit legat la semnalizare: tot semnalizeaza la drepta si o ia tot la stanga), nici motorul (numai ca e gresit legat: in loc sa actioneze rotile actioneaza “claxonul”).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s