Ce nu ati invatat la istorie: portretul Romaniei interbelice

Am primit de la un amic o adresa foarte interesanta unde sunt prezentate caracteristici fizico-geografice si istorice ale fiecarui judet din perioada interbelica.

http://romaniainterbelica.memoria.ro/index.html

Off-topic: Fug undeva la munte pentru o saptamana.  Nu stiu daca voi avea acces la internet, deci nu cred ca voi mai posta ceva pe blog in aceasta perioada.

Saptamana frumoasa tuturor! 🙂

Advertisements

About oanaclara

"Daca plangi pentru ca soarele a disparut din viata ta, lacrimile te vor impiedica sa vezi stelele." - Rabindranath Tagore
This entry was posted in Studii. Bookmark the permalink.

21 Responses to Ce nu ati invatat la istorie: portretul Romaniei interbelice

 1. dan says:

  vacanta minunata!

 2. octavpelin says:

  Oana,geniala postarea ,ma bucur pentru acest lucru,dar cand te gandesti ca Laszlo Tokes a fost ales vicepre.al PE,cu votul in unanimitate al eurodeputatilor romani PDL,LA PROPUNEREA UNGARIEI,…CAT DE CURAND O SA TRAIM IN UNGRO-VALAHIA,o zi insorita !
  p.s.ai o dedicatie muzicala.

 3. klausen1976 says:

  esti norocoasa ! … odihna placuta !

  • oanaclara says:

   Multumesc! Nu va fi tocmai odihna. E de fapt un fel de sarcina placuta de serviciu. E o tabara scolara. Mai am doua colege de ajutor si 37 de copii in grija. 🙂 Distractiv sigur va fi!

 4. Pingback: ADEVĂRURI ! ÎNCERCĂM ? « World of Solitaire's Blog

 5. coramica says:

  Vacanta placuta!

 6. Cristi says:

  Bună ziua, vă trimit acest mesaj în speranţa unei colaborări de link exchange.
  Dacă sunteţi de acord, trimiteţi un mesaj cu numele blogului si adresa 🙂

  blogurile cu care doresc să fac acest schimb sunt :
  Titlu : Reteta la retetă
  Adresa : http://retetalareteta.blogspot.com/

  titlu : Cure de slabire
  adresa : http://curedeslabirenoi.blogspot.com/

  Numa bine 🙂

 7. Pingback: ASIGURATA « World of Solitaire's Blog

 8. VictorCh says:

  1. Te fericesc pt ocazia unei saptamani de relaxare la munte, nu numai gratuita, ci si platita (lasa, stiu ca “gratuitatea” asta e compensata de raspunderi si ingrijorari…) Sper sa revii macar relaxata, chiar daca nu neaparat si odihnita.
  2. Excelenta ideea cu postarea hartii: eu am pretentia ca nu fac parte exact din categoria celor lipsiti de informatii, dar multe informatii din cele care pot fi obtinute din simpla studiere a hartii fie nu le aveam, fie erau invechite si perimate (in memoria mea) si pe jumatate uitate. (Spre exemplu, tineam minte clasicul (caragialean) “ati luat tot pandispanul, Vlasca si Teleormanul”, si (oarecum, pin analogie cu prezentul) stiam (sdau macar intuiam) care fusese Teleormanul, dar “sa fie-al mamii” cine stiuse CARE mai fusese Vlasca!) O rememorare era chiar utila.
  Poate ca n-ar fi chiar inutila si postarea unei harti similare SI din perioada timpurie a socialismului la noi, cu impartirea tarii nu pe judete (si plasi), ci pe regiuni si pe raioane.

  • oanaclara says:

   Caut si postez. Mai sunt datoare si cu radio Erevan si cu un articol despre scortisoara. 🙂

   • VictorCh says:

    Multumim pt bunavointa si pt efortul depus.
    Nu poate fi vorba de “sunt datoare” atunci cand iti este ceva solicitat de catre noi (de catre mine, in azul in speta). Nu fusese ceva ce sa fi promis dumneata din proprie initiativa, si nici macar la rugamintea mea nu iti asumasesi un angajament ferm si clar.
    (Eu sperasem ca respectivul subiect iti va fi o placere, nu o indatorire. Daca NU iti face placere, te rog insistent sa abandonezi subiectul, nu este ceva ce sa merite o corvoada. Poate altadata voi solicita ceva ce chiar sa-mi fie necesar, nu este cazul acum – era o simpla sugestie aleatoare.)

   • oanaclara says:

    Nu e o corvoada. Imi plac glumele. Trebuie doar sa vad cand fac o selectie ca sa le aleg pe cele care mi se par mai reusite. 🙂

   • VictorCh says:

    Da’ CAND ai timp, DOM’LE, pt toate? Si profesie, si copii, si blog, si visari… CE, pt dumneata ziua este elastica, se intinde? Sau are mai multe ore? 😕 😀

   • oanaclara says:

    Ar fi cateva explicatii. In primul rand blogul e un mod de a ma delecta. Apoi, m-am obisnuit sa fac mai multe lucruri in acelasi timp si culmea e ca imi reusesc. Treburile se rezolva repede si bine. 🙂

 9. Benton Lucas says:

  1. Te fericesc pt ocazia unei saptamani de relaxare la munte, nu numai gratuita, ci si platita (lasa, stiu ca “gratuitatea” asta e compensata de raspunderi si ingrijorari…) Sper sa revii macar relaxata, chiar daca nu neaparat si odihnita.2. Excelenta ideea cu postarea hartii: eu am pretentia ca nu fac parte exact din categoria celor lipsiti de informatii, dar multe informatii din cele care pot fi obtinute din simpla studiere a hartii fie nu le aveam, fie erau invechite si perimate (in memoria mea) si pe jumatate uitate. (Spre exemplu, tineam minte clasicul (caragialean) “ati luat tot pandispanul, Vlasca si Teleormanul”, si (oarecum, pin analogie cu prezentul) stiam (sdau macar intuiam) care fusese Teleormanul, dar “sa fie-al mamii” cine stiuse CARE mai fusese Vlasca!) O rememorare era chiar utila.Poate ca n-ar fi chiar inutila si postarea unei harti similare SI din perioada timpurie a socialismului la noi, cu impartirea tarii nu pe judete (si plasi), ci pe regiuni si pe raioane.
  +1

 10. VictorCh says:

  MAMA! ce ecou are blogul asta! Si la ce interval mare! Si mai e SI clar inteligibil!
  Oare numai la ACEST articol, SAU si la altele?

  • oanaclara says:

   Era un comentariu care astepta aprobare si l-am aprobat, apoi am vazut ca se repeta. 🙂 In fine, ramane asa.

   • VictorCh says:

    Probabil ca de vina e nepriceperea mea in ale “blogaritului”, MIE imi facuse impresia ca e comentariul meu copiat mot-a-mot (mai putin “asezarea in pagina”) si re-postat sub alta semnatura.
    Vorba dumitale – sa lasam, ca NU ASTA e important! Bine-ai revenit printre noi!

   • oanaclara says:

    Bine v-am regasit! 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s