Greierele si furnica – Romania 2010 :))

Versiunea Originala

Furnica a muncit din greu in caldura verii, agonisind bob cu bob si facind provizii pentru iarna. Greierele se uita cu dispret si radea de Furnica care muncea; el statea la plaja, canta si dansa toata vara. Cand a venit iarna, Furnica statea confortabil la caldura, cu masa plina de bucate. Greierele neagonisind din timp nu avea nici adapost nici mancare si a murit in frig.

Versiunea Moderna

Incepe la fel, insa cand vine iarna, Greierele, tremurand, cheama mass-media intr-o conferinta de presa. Aratand cu degetul spre Furnica, intreaba: “cum este admis ca unii sa fie lasati sa se lafaie in caldura, cu camarile pline, in timp ce altii sunt lasati sa moara de frig si foame”. Toate posturile de televiziune arata publicului imagini ale Greierului infometat si zgribulit, alaturi de imaginea Furnicii care huzureste in confort cu masa plina de bunatati. Toata lumea este socata de acest contrast si de atata nedreptate. Cum este posibil ca intr-o tara democratica, sarmanul Greiere sa fie lasat sa sufere?

Reprezentanti ai Asociatiei Nationale pentru Promovarea Gandacilor Verzi apar in talk-show-uri si acuza Furnica de “persecutie verde”, sustinind ca Greierele este victima a 30 de milioane de ani de “anti-verzism”.

Presedintele apare la stirile serii, spunind ca vor face totul pentru ca Greierului sa nu-i fie refuzata prosperitatea, de catre cei ce au beneficiat nejust de avantajele verii.

Reprezentanti ai societatii civile se arata contrariati ca Furnica s-a imbogatit pe spatele Greierului si solicita o taxa speciala pentru Furnica, pentru a-si plati “partea dreapta”.

Se adopta “Actul de Egalitate Economica si Lupta impotriva Anti-Verzismului”, retroactiv de la inceputul verii trecute. Furnica este aspru amendata pentru ca nu a angajat un numar proportional de gandaci verzi. Nemaiavand bani sa plateasca noile taxe retroactive, guvernul ii confisca casa si bunurile.

Povestea se incheie cum Greierele termina ultima firimitura din mancarea Furnicii, in timp ce casa in care sta (care este chiar fosta casa a Furnicii, confiscata de Guvern) se prabuseste, Greierele nestiind cum sa o intretina. Furnica dispare in zapada.

Advertisements

About oanaclara

"Daca plangi pentru ca soarele a disparut din viata ta, lacrimile te vor impiedica sa vezi stelele." - Rabindranath Tagore
This entry was posted in Haioase and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s