Legatura logica dintre chimie si iad :))

Conform unor posturi pe net, urmatoarea intrebare ar fi fost pusa la un examen de chimie la “Universitatea Liverpool”. Raspunsul dat de unul dintre studenti a fost atat de “profund” incat profesorul l-a impartasit colegilor sai iar astfel am ajuns sa avem si noi placerea de a-l cunoaste.

Intrebare suplimentara:
Este Iadul exoterm sau endoterm?

Pentru a-si demonstra opinia, cei mai multi studenti au folosit legea lui Boyle, care spune ca un gaz se raceste atunci cand se extinde si se incalzeste atunci cand este comprimat, sau ceva similar.

Insa unul dintre studenti a scris urmatoarele:

In primul rand, trebuie sa cunoastem cum se schimba masa Iadului in timp.
Asadar, trebui! e sa cunoastem rata cu care sufletele ce intra in Iad comparativ cu rata celor care pleaca din Iad. Cred ca putem sa presupunem cu destul de multa siguranta ca, odata ce un suflet ajunge in Iad, nu mai iese niciodata. Prin urmare, nici un suflet nu iese din Iad. In ceea ce priveste rata celor care intra, sa ne uitam la diferitele religii care exista astazi in lume. Cele mai multe dintre aceste religii spun ca, daca nu esti un membru al lor, vei ajunge in Iad.

Dat fiind ca existe mai mult de o singura asemenea religie si cum oamenii nu sunt membrii mai multor religii simultan, putem sa facem estimarea ca toate sufletele merg in Iad. Date fiind ratele nasterilor si deceselor, putem sa spunem ca numarul sufletelor din Iad creste exponential. Acum trebuie sa ne uitam la volumul Iadului. Din cauza ca legea lui Boyle spune ca, pentru ca temperatura in Iad sa ramana constanta, volumul Iadului trebuie sa creasca proportional cu numarul suf! letelor care intra.

Acest lucru arata ca sunt doua posibilitati:
1. Daca Iadul se extinde cu o rata mai mica decat cea cu care intra sufletele in el, atunci temperatura si presiunea in Iad vor creste atat de mult incat pana la urma se va declansa tot Iadul pe pamant.
2. Daca Iadul se extinde cu o rata mai mare decat cea cu care intra sufletele in el, atunci temperatura si presiunea vor scadea pana cand o sa inghete Iadul.

Asadar, care din ele este?
Daca acceptam postulatul pe care mi l-a dat Sandra in primul an de facultate, “o sa fie o zi friguroasa in Iad inainte sa ma culc cu tine”, si tinand cont de faptul ca m-am culcat cu ea azi-noapte, scrie acelasi student, atunci ipoteza a doua trebuie sa fie cea corecta. Prin urmare, sunt sigur ca Iadul este endoterm si ca a inghetat deja. Corolarul acestei teorii este ca, din moment ce Iadul a inghetat, rezulta ca nu mai accepta nici un suflet si a disparut… ra! manand numai Raiul, ceea ce, prin urmare, dovedeste existenta unei fiinta divine – ceea ce explica de ce, noaptea trecuta, Sandra striga “Dumnezeule!”.

Advertisements

About oanaclara

"Daca plangi pentru ca soarele a disparut din viata ta, lacrimile te vor impiedica sa vezi stelele." - Rabindranath Tagore
This entry was posted in bancuri and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Legatura logica dintre chimie si iad :))

 1. VictorCh says:

  Logica intr-adevar!
  CINE STIE cat s-o fi zbatut respectivul si cat i-o fi tras clopotele numitei Sandra pana a reusit s-o convinga sa-i intre in pat?!? Caz tipic de ghinion: daca a fost profesorul atat de neinspirat incat a pus examenul chiar a doua zi dupa memorabilul eveniment – pai CUM sa fi scapat studentul ocazia de a-si clama victoria SI ACOLO?!?

  • oanaclara says:

   Se zice ca lauda de sine nu miroase-a bine. 🙂 Nu e frumos ca s-a laudat cu ce a facut, daca o fi fost asa.

   😀 😀 😀 Oricum explicatia pe care a oferit-o profesorului e mult prea amuzanta . 🙂

 2. Morocanosul says:

  Super tare!!!!
  Nu cred ca a intentionatsa se laude, a argumentat.
  Demonstratia e riguros stiintifica si de o fina inteligenta. Sper ca atrecut examenul la fizica nu numai la Sandra.
  Din partea mea…. Multumiri celor doi ca au determinat disparitia iadului, ne-au eliberat de teroare si au reusit sa o faca in mod placut.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s