Topul meseriilor mincinoase

Anumite meserii au capatat o proasta reputatie din cauza unor reprezentanti care s-au remarcat in special prin “gogosi” grosolane. Ipocrizia, lipsa de profesionalism si manipularea sunt principalele criterii care i-au determinat pe romani si pe alti europeni sa-i arate cu degetul pe mincinosii de profesie.[..]

Topul meseriilor mincinoase

1 Politicienii
Sunt cei mai putin credibili atat in Romania, cat si in alte 15 tari europene. Doar 4% din romani ii mai cred pe politicieni, in timp ce 8% din europeni isi mai pun sperante in ei.

2 Vanzatorii de masini
La nivel european, ocupa locul doi in top. Romanii le acorda ceva mai multa incredere: 17% din ei considera ca vanzatorii sunt bine intentionati.

3 Fotbalistii
Se “bucura” de increderea a circa 19% din europeni. Motivele neincrederii: lipsa de profesionalism si dorinta lor de a monopoliza prima pagina a tabloidelor.

4 Liderii de sindicat
Lipsa rezultatelor si suspiciunile de “tradare” ii situeaza pe liderii de sindicat pe locul patru in topul profesiilor in care romanii nu mai au incredere.

5 Jurnalistii
Pentru 68% din romani si din europenii din alte 15 tari, breasla jurnalistilor nu mai prezinta incredere. O posibila explicatie: informatiile publicate de acestia sunt tot mai putin verificate.

6 Consilierii financiari
Doua treimi din europeni nu cred o iota din ceea ce le indruga ofiterii de credite si consilierii financiari. Cred ca sunt instruiti ca sa omita informatii.

7 Agentii de turism
Aproape 60% din europeni considera ca angajatii agentiilor de turism le vand “gogosi” atunci cand incearca sa le gaseasca cea mai buna oferta de vacanta.

8 Avocatii
Mai bine de jumatate din europenii care au participat la sondajul Reader’s Digest, printre care si romani, au declarat ca profesia de avocat le inspira foarte putina incredere sau deloc.

9 Preotii
Jumatate din cei 32.163 de participanti la studiul “Branduri europene de incredere” au spus ca au foarte putina incredere spre deloc in reprezentantii Bisericii.

10 Soferii de taxi
Tarifele duble practicate si lipsa de onestitate a acestora ii determina pe cei mai multi dintre noi sa evite pe cat posibil calatoriile cu taxiul.

Sursa : http://www.jobmate.ro

Advertisements

About oanaclara

"Daca plangi pentru ca soarele a disparut din viata ta, lacrimile te vor impiedica sa vezi stelele." - Rabindranath Tagore
This entry was posted in Stil de viata and tagged , , . Bookmark the permalink.

13 Responses to Topul meseriilor mincinoase

 1. COmerciantii din piete – ,,Rosii maica, e naturaleeeeeeee….”

 2. Camelia says:

  Oana Clara, şi cei care lucrează în publicitate, mai ales publicitatea ce ţine de industria cosmeticelor! Cele la şampon, de pildă. Pentru că se ia una bucată model cu părul ca Rapunzel care, chipurile, s-ar spăla cu respectivul produs şi ia uite ce păr are!!! Şi tu îl vei avea aidoma de îl vei folosi!!! Vezi să nu!
  Sau doamnele mai trecute care cheltuie pe anti-rid conform promisiunii că ele vor dispărea măcar 70 la sută şi lucrul se va întâmpla din profund…spre suprafaţă! Pe acelea doar botox-ul le mai poate “salva”..nicidecum anti-rid-ul!

 3. fierul de calcat divin mai calca costumu lui Eva, evident si Adam, sifonat de varsta…asta e, asa i firesc, iluzie cu maclavaiturile anti rid

 4. dara says:

  ..botoxul sau cutitul de operatie…mai ne salveaza de riduri..slava Domnului ca nu am prea multe…dar de acuma s pe duca…babaciune in toata regula..odata ces bunica…las loc tineretuluiiii…

  • oanaclara says:

   Natura isi face datoria. E normal sa imbatranim. Eu inca nu am riduri, dar cand vor fi le voi lasa in pace. Sunt normale. 🙂
   Sa fii sanatoasa si sa te bucuri de nepoti. Da-le-ncolo de riduri!

 5. Si eu care vroiam sa ma fac jurnalista atunci cand eram mica 😆 acuma…na..orice meserie implica si cateva minciunici :”>

 6. klausen1976 says:

  ce nedreapta esti ! 🙂
  politicienii pe primul loc ? ei, simbolul onestitatii ?! 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s