Locuri fascinante pe Terra

Dacă vreţi să călătoriţi în tărâmuri precum cel din Alice în Ţara Minunilor, vă oferim câteva sugestii de locuri care se joacă cu mintea omenească.

Casa lui Alice din Ţara Minunilor

Cea mai recentă ecranizare a filmului a fost realizată în peninsula Rame, din Cornwall, Marea Britanie. Casa Antony a fost folosită drept locuinţa lui Alice, cu tot cu grădina şi parcul din apropiere. Aici puteţi vizita dormitorul lui Alice, grădina cu piese gigantice de şah şi de crochet şi să luaţi parte la petrecerile Pălărierului Nebun

Desenele Nazca din Peru

Aceste linii curioase au fost trase în mijlocul deşertului între anii 500 î.Hr şi 500 d.Hr. Ele înfăţişează fiinţe vii precum păsări, animale şi un om ciudat, cunoscut drept astronautul. Ele pot fi văzute cel mai bine din aer, dar o vizită la Nazca este plină de mister, întrucât liniile par a avea funcţii rituale astronomice. Companiile de transport din zonă vă oferă un zbor deasupra desenelor.

Câmpurile de lavă ale vulcanului Kilauea, Hawaii

Kilauea este unul dintre cei mai activi vulcani din lume, care este înconjurat de câmpuri imense de lavă solidificată. În funcţie de condiţiile locale, puteţi să vă plimbaţi pe lava răcită şi chiar să ajungeţi până la marginea craterului. Altfel, puteţi lua avionul şi să urmăriţi showul de deasupra. În sudul insulei, puteţi vedea cu lava incandescentă se scurge în ocean, creând un nou pământ sub valuri.

Mina de sare din Cracovia, Polonia

Dacă intri acolo, ai impresia că eşti într-o altă lume, o lume subterană cu lacuri şi sculpturi ciudate din sare, cu statuete extrem de diverse, incluzând un altar al zeului minei.

Lacul meduzelor

Puteţi să faceţi snorkelling împreună cu vreo 13 milioane de meduze, într-un lac din Palau. Din fericire, şi-au pierdut capacitatea de a înţepa, întrucât nu au prădători naturali. Dacă vă mişcaţi încet, puteţi să înotaţi împreună cu ele.

Canionul Bryce, SUA

Un pământ unic din Utah, cu formaţii de stâncă erodate care au luat înfăţişări deosebite. Acest mic parc naţional are amfiteatre naturale de piatră şi munţi perfecţi pentru drumeţii.

Namaqualand, Africa de Sud

Călătoriţi în Namaqualand între lunile august şi octombrie şi veţi vedea cum deşertul se transformă într-un covor superb de flori. Spectacolul depinde de vreme, mai ales dacă plouă suficient în timpul iernii.

Peşterile troglodite, Turcia

Peşterile aflate în formaţiuni ciudate de stâncă din Uchisar nu sunt doar o atracţie de pe altă lume, ci oferă turiştilor chiar şansa să locuiească în ele. unele dintre ele, construite în cenuşa vulcanică, sunt surprinzător de luxoase.

Valea Lunii, deşertul Atacama, Chile

Vreţi să mergeţi pe Lună? Puteţi să experimentaţi sentimentul în deşertul Atacama, aflat la picioarele Anzilor. Acolo puteţi găsi şi formaţiuni din sare cristalizată şi geizere.

Pădurea de piatră, China

Coloane înalte de piatră formează un labirint, până aproape de oraşul Kunming.

Sursa: http://www.realitatea.net/bizar.html

Advertisements

About oanaclara

"Daca plangi pentru ca soarele a disparut din viata ta, lacrimile te vor impiedica sa vezi stelele." - Rabindranath Tagore
This entry was posted in Stiati ca... and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Locuri fascinante pe Terra

  1. dan says:

    Intr-adevar, locuri cu adevarat deosebite. Un material binevenit, mai ales ptr cei ce nu au posibilitatea de a calatori. Merita un vot sincer.

  2. Mama, cate locuri interesante! Bani sa avem , ca in rest nu ducem lipsa de idei 😆 Eu ma gandesc ce poze frumoase ar iesi in campul ala plin cu flori din Africa de Sud 8-> avem o planeta atat de frumoasa…pacat ca ne este atat de greu s’o pastram..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s