Ce poti face dintr-o coaja de ou

 

De fapt, intrebarea este alta: ce poti FACE dintr-o banala coaja de ou? Cu multa rabdare si creativitate, poti face mii de oameni sa-ti admire opera de arta.

Cat despre imaginile de mai jos, nu pot spune decat:  Fascinant!

[10.jpg]

[8.jpg]

[7.jpg]

[6.jpg]

[5.jpg]

[4.jpg]

[3.jpg]

[2.jpg]

[1.jpg]

Advertisements

About oanaclara

"Daca plangi pentru ca soarele a disparut din viata ta, lacrimile te vor impiedica sa vezi stelele." - Rabindranath Tagore
This entry was posted in Stiati ca... and tagged , , , . Bookmark the permalink.

25 Responses to Ce poti face dintr-o coaja de ou

 1. walkeronsky says:

  Pur si simplu uimitor….

 2. klausen1976 says:

  doar cand ma gandesc la cata rabdare este necesara si ma ia ameteala …

 3. Victor says:

  1. Nu simple “chestii” “de chinez”, ci “de chinez BATRAN”… 😀 SPLENDID! (Si excesiv de laborios.)
  2. Dragut pana si cel cu turnul Eiffel sau cele “simplu” “dantelate”, fie cu “cercuri”, fie cu profile neregulate, dar – la cat de mult mi-au placut “Aristocats” – presupun ca intelegeti LA CARE “mi-a ramas sufletul”, chiar daca – din “aglomeratia” finala, presupun ca “globul terestru” are mai multa semnificatie, iar “traforajul” prezentat “catarat pe coloana” (sau cel de pe trepied), precum si “cetateanca in medalion inconjurata de “frunze de patrunjel” ” par mai laborioase si mai complicat de realizat. Cat despre cocori… Opera de arta si FARA sa te gandesti la material, la dimensiuni, la fragilitate si/sau la metoda de realizare! (Si totul doar in grosimea cojii de ou! INCREDIBIL: doar E EVIDENT ca are si profunzime!)
  3. Parca SI MAI interesanta (nu in mod necesar si mai frumoasa!) decat “produsul finit” mi s-a parut prezentarea modului de realizare a acestuia, cu acea minuscula freza-deget (stomatologica?) Pacat ca nu pot fi prezentate la fel de explicit si procesele mentale care conduc la crearea acestor minunatii…

 4. Morocanosul says:

  Cand omul sta rabdator si in lucrare sub har, Dumnezeu face lucruri minunate cu el.
  Cuvintele sunt sarace si de prisos, ramane sa ne bucuram in lumina frumusetii.

  • oanaclara32 says:

   Asa e. Daca tot am avertizat lumea in legatura cu ouale contrafacute, a trebuit sa ma revansez intr-un fel , presupunand ca in imagine e un chinez in varsta. 😀

  • Victor says:

   Ptiu, minunea Domnului! Da’ ce frumos te exprimi! Devin invidios! 🙂
   Da’ carcotasu’ din mine nu-mi da pace: cred ca ma adecvat subiectului comentat ar fi fost ca prima fraza sa se fi incheiat cu “PRIN el”. 😛

 5. Morocanosul says:

  Cu el face, caci si pe el il schimba harul si lucrarea. Danteland in ou danteleaza si in el insusi. “Prin el” se face o lucrare, adevarat, dar si cu el se face una mult mai mare.
  Poti vedea cumse nasc modele aste si plutesc in sufletul lui ?
  Stai linistit Victor,nimeni nu poate sa-ti ia bagheta magica cu care faci din cuvinte minunile alea la care noi cascam gura.
  Sunt alergic la politeturi, Oana stie, ma inhiba, o sa ma strecor aici pe tacute

 6. Morocanosul says:

  …. si rigoarea e tot la tine Victor
  Eu is mai incalcit, am primit reclamatii ca sunt citit cu dictionarul.

 7. Victor says:

  1. Sa incep cu o erata de corectare a mistype-ului din comentariul precedent: EVIDENT se va citi “…ca MAI adecvat…”.

  2. A. a). Neintrand in dezbateri pe tema credintei religioase, pornesc totusi de la premisa ca pt un credincios adevarat, insasi persoana sa, semenii lui precum si tot ceea ce il inconjoara si tot ceea ce se intampla, toate lucrurile la un loc si fiecare dintre acestea in parte, constituie o mica minune, parte a marii minuni care este TOTUL, INTREGUL, intr-un cuvant – LUMEA, si ca acest tot constituie minunata lucrare a Sa, a Marelui Creator. Deasemenea, el considera ca marile sale realizari proprii, precum si cele ale altura, sunt urmarea poate mai putin a eforturilor si straduintelor autorului vizibil cat mai mult ale harului cu care l-a inzestrat pe acesta Creatorul pt ca prin el sa-si savarseasca o mica parte din minuni.
  b). Mai accept drept premiza – desi acest lucru cred ca ar fi susceptibil sa provoace aprige dispute teologice – si paradoxul ca – desi in principiu se considera ca lucrarea Sa e perfecta de la inceput, intrucat El, pe langa faptul ca e ubicuu (omniprezent, atotprezent), precum si atotstiutor si atotputernic (omniscient si omnipotent), mai este si infailibil (fara de greseala) – El isi perfectioneaza continuu creatia, acest fapt constituind (in sine) o minune. (Ambiguitatea continuta in exprimarea “acest fapt” este voita.)
  c). In plus, sunt bucuros sa accept – TOT drept premisa – SI faptul ca Frumosul (cu majuscula, ca stare, ca fenomen generic si generalizant) apartine de partea luminata a vietii, tinzand catre spiritualitate si astfel apropiindu-ne pe noi de starea necesara pt a-l putea – poate nu “intelege”, dar “cuprinde mai bine in sinele nostru interior” – pe Creator, in acest fel noi cuprinzandu-ne mai indeaproape in El.
  B. Acestea fiind spuse, imi mentin parerea ca IN CONTEXTUL SUBIECTULUI ARTICOLULUI PE CARE IL COMENTAM, parca mai bine s-ar potrivi in exprimarea in cauza conjunctia “prin” decat “cu” – asa SIMT eu, fara a putea neaparat sa si prezint pt aceasta opinie personala vreun argument (fie el logic, lingvistic sau de alta natura).

  3. Trebuie sa recunosc faptul ca am cam ramas “blocat” (psihic): tot admirandu-va pe voi, cei care va exprimati atat de interesant si de (in opinia mea) frumos (in acest caz, cu aceasta ocazie, ma refer la scriitura prin care va formulati ideile, nu in sine la ideile sustinute) eu ma straduiam ca pe de o parte – in PRIMUL rand – exprimarea MEA sa fie corecta si pertinenta (SI AICI ma refer TOT la forma de exprimare, lasand deocamdata deoparte ideile sustinute), astfel incat – pe cat “ma duc” pe mine priceperea si inspiratia momentului – sa incerc sa si comunic tot ceea ce am “de zis”, si sa SI evit din start posibilitatea de (a fi gresit inteles, si pe de alta parte – recunosc! – exprimarea sa fie macar cat-de-cat mai interesanta, astfel incat si atunci cand prezint idei mai “aride”, mai anoste, sa evit sa fiu exagerat de plicticos) fara ca dincolo de aceste aspecte cognitive sa ma fi gandit la efectul… “estetic” pe care scriitura mea l-ar putea avea asupra altora. (Uite dovada ca si pt citirea “MEA” ar cam fi nevoie de o “harta” a ideilor, dupa cat le “imbarlig” intre ele.)
  Daca bine am inteles eu ideea continuta in replica dumitale la raspunsul meu la comentariul dumitale initial, dumneata – in mod neasteptat pt mine – iti manifestai (intr-un mod pe care eu il consider cel putin elogios – multumesc!) admiratia fata de modul in care ma exprim eu. Eu adesea avusesem nemultumiri (exprimate sau nu) fata de neclaritatea ideilor sustinute de alti “comentatori”, si recunosc faptul ca prin comparatie – de fapt adesea prin contrast – eram relativ multumit de felul in care de obicei reuseam sa ma fac inteles. Totusi – desi marturisesc faptul ca de multe ori mi-as fi dorit “sa se molipseasca” si “altii” de claritatea in exprimare a pozitionarii mele in raport cu o idee – nu ma gandisem niciodata (sincer!) la modul meu de exprimare ca la o minune care sa lase lumea cu gura cascata.
  “Bagheta magica” nu am (pt comentariile in domeniul virtual nici macar un banal pix – sau creion, stilou, etc – nu folosesc), dar ma straduiesc sa ma folosesc in mod cat mai rezonabil de capacitatile logice si cognitive cu care m-a inzestrat mamica-natura, precum si de cele dobandite de mine pe parcursul vietii.
  Daca am reusit sa si plac, recunosc faptul ca orgoliul meu se simte incantat sa fie astfel flatat. (Hm! MA STIAM mandru – chiar daca nu (sper!) in doze exagerate – dar NU ma stiusem orgolios. Inca ma mai descopar pe mine insumi – la varsta asta! SAU, poate, – cu varsta – sa mi se fi modificat profilul psihic? Cred ca NICI ASTA nu-i exclus, desi e relativ putin probabil…)

  • Victor says:

   Mamaliga ei de treaba, ca aici nu am nici previzualizare, nici “later edit”!
   Erata: in loc de:
   “…posibilitatea de (a fi gresit inteles, si pe de alta parte – recunosc! – exprimarea sa fie macar cat-de-cat mai interesanta, astfel incat si atunci cand prezint idei mai “aride”, mai anoste, sa evit sa fiu exagerat de plicticos) fara ca…”
   se va citi:
   “…posibilitatea de a fi gresit inteles, si pe de alta parte – recunosc! – exprimarea sa fie macar cat-de-cat mai interesanta (astfel incat si atunci cand prezint idei mai “aride”, mai anoste, sa evit sa fiu exagerat de plicticos) fara ca…”

 8. dara says:

  ..nu pot sa ma opresc la vreunul din ele..toate sunt absolut extraordinare….adevarata arta….am vazut atitea lucruri frumoase aici…..dar …am ramas fara cuvinte in fata acestor oua…..minunate…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s