Balada fetelor de altadata

Multe s-au schimbat cu timpul. Unele doar “in mai prost”,
Chiar şi fetele sunt altfel, nu mai sunt deloc ce-au fost.
Inainte erau tandre, mai cuminţi, mergeau la şcoală
Acum au ca singur scop, să bage bărbaţii-n boală


In trecut te-ar fi iubit de veneai c-o floare-n dar,
Astăzi nu au timp de flori, stau prin mall sau la solar.
Dădeai gata orice fată c-o cutie de bomboane,
Acum unele iţi cer să le pui chiar silicoane.

In trecut ieşeau prin parcuri, la plimbare, dar acu’,
Ele nu mai vor pe bancă, ci pe boxe in Bamboo.
Te rugai intens de vre-una ca s-o plimbi prin parc in noapte
Acum vin şi câte zece, dacă au ai tăi Q7.

In trecut de te plăcea, iţi scria destul de des
Bileţele de amor, nu-ţi lăsa “offline” pe mess.
Nu aveai poze cu ea, o puteai vedea doar “live”.
Acum poţi s-o studiezi şi pe “Facebook” şi “Hi5″

Atunci de-o scoteai la film, aşteptaţi la braţ troleul
Azi stă la telenovele dacă n-o scoţi cu BMW-ul.
Seara, la prima-ntalnire, i-arătai ceru-nstelat
Acum ii arăţi tavanul, că deja ai dus-o-n pat.

Pe-atunci nu ştia ce-i “shopping”, nu işi lua haine din mall
N-avea firme preferate… se ducea la croitor.
Atunci nu aveam mobile, aşteptai in frig o fată.
Acum ii dai SMS :”Am ajuns.Cobori odată?!?”

Ce frumos era-n trecut, când vorbeam de viitor
La un suc la o terasă, nu direct in dormitor.
Ne doream c-acele vremuri să nu treacă niciodată,
Unde sunt?, unde s-au dus?… fetele de altădată.

Sursa: http://www.radiozu.ro

Advertisements

About oanaclara

"Daca plangi pentru ca soarele a disparut din viata ta, lacrimile te vor impiedica sa vezi stelele." - Rabindranath Tagore
This entry was posted in poezii trasnite and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

59 Responses to Balada fetelor de altadata

 1. thecreatrix says:

  păi acuma ce ai vrea? să nu evolueze vremurile? să işi aştepte fetele alesul in trăsură, trasă de 2 cai?

  aşa suna poezia asta ca si când e rău ce se intâmplă acuma.

  nu e nici rău nici bine.

  sunt doar alte vremuri.

  • oanaclara32 says:

   De multe ori, da , e rau pentru ca se depasesc anumite limite ale decentei si bunului simt.

   • Victor says:

    Regret, Oana, de data aceasta nu cu dumneata sunt de acord.
    SI EU sunt din generatia varstnica (poate mai mult decat ar fi recomandabil), NICI MIE nu-mi plac acel gen de oameni (si aici nu ma limitez prin asta nici la genul feminin si nici la varsta care le indreptateste sa fie numite “fete”), dar eu recunosc faptul ca asta e o preferinta personala si ca e “de moda veche”. Si acum, ca si altadata, in principiu omul are dreptul sa-si faca viata asa cum ii place, si daca ulterior nu-i place ce si cum a “iesit” n-are decat sa incerce sa mai schimbe ceva (daca poate) – atat numai ca acum, spre deosebire de acele vremuri, in aceasta categorie (de “oameni”) sunt incluse si femeile. Nu prea merge sa le dai drept de vot, sa le scolesti (inclusiv cu studii superioare – in orice domeniu) si sa le trimiti la serviciu, unde sa ai pretentia ca ele sa aiba dreptul sa acceada pana la cele mai inalte functii de conducere, dar in acelasi timp, pe langa toata aceasta atitudine progresista politia si profesionala, sa ai atitudini retrograde referitor la viata lor sociala. Daca le dai dreptul sa aleaga in atatea domenii, nu li-l contesta in altele.
    Cat despre a doua poza, desi respectiva persoana nu reprezinta exact genul pe care mi l-as dori drept nora (singurul criteriu fiind NU pozitia si/sau atitudinea, ci doar faptul ca s-a lasat fotografiata in aceasta ipostaza si a permis publicarea pozei), pe de o parte ii admir fizicul, precum si modul in care “si l-a pus in valoare” in aceasta poza, fiind sexi si exhiband erotism, dar nedevenind cu adevarat vulgara (ce-i frumos si la…), iar pe de alta parte – nu cred ca as simti imboldul de a-mi repudia fiul daca PE EA ar alege sa mi-o prezinte drept aleasa lui.

   • oanaclara32 says:

    Sunt de acord ca parerile sunt impartite. Probabil ca m-ai inteles un pic gresit. Ideea e ca poate fac parte dintr-o specie pe cale de disparitie, dar imi place sa ma plimb in parc, sa primesc o floare si mi se pare absurd sa nimeresc in nu stiu ce pat de la prima intalnire. In afara de asta , oricine ar fi langa mine, nu ar auzi in veci cuvintele: “Iubi, imi cumperi si mie , te rog…?” Stii de ce? Pentru ca sunt capabila sa am singura grija de mine.
    Prefer sa merg la un suc pe o terasa , vorba poeziei , si la cumparaturi ca tot omul. Sincer , am trecut de cateva ori prin malluri dar nu mi s-au parut cine stie ce. Aceleasi chestii le poti gasi in alte parti, la jumatate de pret, asta daca nu suferi de fite absurde.
    In afara de asta nu m-as uita niciodata la un barbat pentru ca are nu stiu ce masina si pentru ca n-ar duce la nu stiu ce restaurant. Asta se numeste materialism. Eu sunt romantica. 🙂
    N-am zis niciodata ca o femeie nu are dreptul de a alege cum si cu cine isi traieste viata. Pana si tu afirmi ca, daca a luat-o pe o cale mai putin buna, la un moment dat va incerca sa mai indrepte ceva daca se mai poate. 🙂
    Ultima fotografie e aleasa doar ca sa contrasteze cu prima…nu ma vad nici in prima dar nici in ultima ipostaza…undeva pe la mijloc e oook. 🙂

   • Victor says:

    Sunt de acord cu faptul ca e posibil ca fie sa fi inteles eu gresit, fie sa mi se fi “amestecat” in minte ideile continute in textul articolului cu cele exprimate in comentarii (fie ambele variante), raspunsul meu vizand ansamblul acestor pareri.
    Pe de alta parte, cred ca ma intelesesesi gresit SI DUMNEATA PE MINE. Eu NU SUSTINUSEM CATUSI DE PUTIN alte idei decat EXACT cele sustinute de dumneata in primul paragraf al replicii (vezi inceputul comentariului caruia ii raspundeai), desi – voi reveni – consider imperios necesara o nuantare a lucrurilor. SI EU sunt – de la mamica natura – o fire romantica, deci aici nu ne contrazicem PREA TARE. Oarecari diferente intre modalitatile de percepere a ideilor e inerent sa apara, intrucat noi doi privim aceeasi problema (a relatiilor intre EL si EA) din directii opuse, conform starii de fapt si ideilor diferite formate in urma experientelor de viata respective: eu dinspre partea LUI, dumneata dinspre partea EI.
    Marturisesc faptul ca ATUNCI, la varsta aceea, sub imperiul clocotului hormonilior (care ajunsesera “sa-mi patineze pe creier”), as fi fost de obicei incantat sa gasesc o partenera care “sa-mi cedeze” pe loc, desi in principiu inca de atunci aveam idei destul de ferm incetatenite cu referire la aceasta problema, idei (teoretice) care ma contraziceau fervent. DAR – TOCMAI ca urmare a acestor idei – de obicei nu indrazneam nici macar aluzie sa fac la asta altfel decat din priviri. Da, si eu consider (si consideram si atunci) ca plimbarile, sarutarile, natura (ploaia, soarele, florile, noaptea) sunt ingrediente esentiale pt dezvoltarea si mentinerea sentimentului iubirii (atat “inainte” cat si “dupa”, caci niciodata sentimentul nu l-am “took for granted”; regret necunoasterea de catre mine a unei expresii similare la fel de concisa in limba romana – nu considerasem ca odata dobandit imi este asigurat pt totdeauna, ca o proprietate personala, ci eram convins ca trebuie re-cucerit iar, si iar, mereu) chiar daca nu intotdeauna focul pasiunii mele era de acord cu ceea ce stiam, astfel incat ATUNCI cred ca as fi preferat ca ordinea lucrurilor sa fi fost nitel inversata, si curtarea – a carei necesitate o recunosc si o recunosteam si atunci – sa o fi facut “dupa”.
    Acestea fiind stabilite, sa revenim putin – conform promisiunii: Cred ca afirmatia “…oricine ar fi langa mine, nu ar auzi in veci cuvintele: “Iubi, imi cumperi si mie , te rog…?”…” este inutil de peremptorie si (sper) insuficient gandita (SAU ca este rezultatul unei deficiente de formulare). Chiar daca afirmatia “…sunt capabila sa am singura grija de mine…” CHIAR ARE acoperire in realitate (la modul absolut, insemnand lipsa completa a dependentei nevoite de altcineva), din unghiul meu de vedere o astfel de rugaminte ar putea sa nu reprezinte altceva decat cealalta fateta, reciproca, a uneia dintre laturile interdependentei VOITE intre parteneri, ca un fel de manifestare a dualitatii intre autoritatea dumitale asupra lui si supunerea benevola de catre dumneata autoritatii lui (si reciproc). Sau dumneata nu tot asa percepi sentimentul iubirii, cu cei doi parteneri schimband mereu rolurile si fiind pe rand – sau chiar (paradoxal) concomitent – si dominant si dominat, si solicitant si ofertant? DE CE consideri ca recunoasterea verbala, deschisa, a unuia dintre aceste aspecte ar fi degradanta, sau ar contraveni demnitatii dumitale?
    Asta chiar FARA a mai fi adus in discutie si faptul ca acolo unde domneste suverana dragostea, calculele meschine referitoare la aspectele materiale (si CU ATAT MAI MULT direct pecuniare) nu-si au locul INTRE PARTENERI (afirmatia nemaifiind (neaparat) valabila si inafara cuplului). (Daca socotim ca rationamentul care a condus la afirmatia dumitale este cel corect, ar insemna ca daca unul dintre parteneri pateste ceva rau – incapacitate fizica (temporara sau permanenta) in urma unei boli sau a unui accident, sau faliment (personal sau al afacerii sale) in urma unor greseli ale sale, sau ale unor conditii neprevazute, sau ale malversatiunii altcuiva, etc – celalalt partener n-ar putea sa-l ajute fara ca asta sa impieteze asupra orgoliului celui “patit”, ceea ce in mod inerent ar conduce la degradarea naturii relatiei lor – si asta nu prea se potriveste cu “la bine si la rau pana cand moartea ne va desparti”, NU-U?)
    Cat despre “a nu te uita” la un barbat pt ca are nu-stiu-ce masina… e treaba dumitale, dar majoritatea lumii se uita fie dupa nu-stiu-ce masina, fie dupa un exemplar uman deosebit – si cu atat mai mult dupa o combinatie a celior doua, sunt frapante si atrag atentia. Cu totul altceva este daca afirmi ca nu este acesta singurul criteriu dupa care judeci un om (nu stiu de ce in aprecieri te-ai limitat numai la barbati: consideri ca in cazul femeilor asertiunea dumitale isi pierde valabilitatea?).

    UF! N-am terminat de “zis”, da’ m-am saturat tastand! GATA! Mai lasam si pt alte ocazii…

   • oanaclara32 says:

    Ma refeream la mine . Sincer, nu m-au atras niciodata femeile. 😀 😀 😀

   • Victor says:

    La fel de sincer, nici pe mine nu m-au atras vreodata (in sens sexual) barbatii, ceea ce nu inseamna ca nu m-am uitat la cate un “exemplar” deosebit de… “apetisant”, de prezentabil, cu o reala placere pur estetica, taman cu acelasi tip de p[lacere cu care ma uitam la cate o pictura sau statuie, sau exact la fel cum la cate un individ antipatic nu ma puteam stapani ca – acesta fiindu-mi in continuare antipatic – sa nu-i admir frumusetea exprimarii sau claritatea acesteia (sau ambele), sau justetea ideilor exprimate, vezi – spre exemplu – avocatul Cerveni (habar n-am daca ortografia numelui e corecta, eu am redat-o fonetic) – odihneasca-se in pace! – pe care – inca de cand l-am vazut prima oara, in cadrul FSN initial, cel din decembrie ’89-ian ’90 – n-am putut sa-l sufar cu acea voce “scartaitoare” cu care se exprima, dar cu ale carui idei, in ciuda acestei repulsii, nu ma puteam impiedica sa fiu de acord, desi recunosc faptul ca – in stilul meu caracteristic amplificat de antipatia simtita fata de el – facusem adevarate eforturi sa-i gasesc cusururi, nu de alta, dar pt a justifica macar in ochii mei aceasta antipatie, nefiind dispus sa accept ca ea e cauzata doar de un element atat de… trivial ca o trasatura fizica pt care el nu era vinovat).
    (Masuram fraza? Cred ca e un record personal de lungime si de intorsaturi continute – Calistrat Hogas, fie-iertatul, dac’-ar mai trai cred c-ar fi gelos din acest punct de vedere. Cine se incumeta sa faca analiza frazei, impartind-o in propozitii si pe acestea categorisindu-le in principale, subordonate, eliptice, etc, si sa-i SI faca schema alcatuirii? 😛 😀 )

   • oanaclara32 says:

    Si eu admir femeile frumoase de pe strada, dar , vorba dumneata, ca pe niste opere de arta. 🙂
    Legat de fraza, m-as incumeta sa ii fac analiza intr-o zi cand am timp.Pentru amuzamentul personal. 😀

   • Victor says:

    AOLEU! Uitasem ca dumneata esti profesoara! 😀
    Da’ daca TOT “te chinui”, poateimi comunici si mie rezultatul, ca pe mine alt gen de analize ma amuza (si nici nu-s chiar convins ca ma mai descurc in aceasta privinta la fel de bine ca acu’ patru decenii… 😀 )

   • oanaclara32 says:

    😀 😀 😀 Pana cand ajung la fraza respectiva, mai sunt alte chestiuni de rezolvat. Morocanosul mi-a propus si sunt de acord sa adunam un grup de oameni inimosi si sa luptam nitel pentru Rosia Montana. Deocamdata facem planuri de bataie. Cautam sustinatori. 🙂

   • Paul says:

    dar nici Syda sau Poponet 🙂
    sa nu inteleaga lumea gresit…

   • Victor says:

    Nu cunosc cetatenii in cauza – si nu sufar din aceasta cauza. DAR – daca respectivii au aspect… “corespunzator” (in lumina celor comentate aici) DE CE NU? (Nu sugeram casatoria cu respectivii, nici dezbateri pe marginea tezelor lui Kant, nici afaceri comune, ci ma refeream doar la privitul la o asemenea persoana ca la un exponat muzeistic, de la distanta si fara sa “pui mana”.) In acest sens, firea, atitudinea, cunostintele, starea materiala (sau chiar de sanatate) sunt irelevante, singurul care conteaza este aspectul, si nu la modul general, ci anume in acel moment (un individ in mod normal foarte palid (in mod neplacut) poate sa arate excelent imbujorat fiind – spre ex – de febra).

   • Paul says:

    mie imi place combinatia unica de engleza distorsionata, romana de ” nivel inalt ” si consideratii logico-filozofice interminabile care sustine niste ” ajustari imperios necesare ” 🙂

   • Victor says:

    Saru’ mana de apreciere TOTUSI pozitiva, conasule – da’ “distorsionata”? Fii te rog atat de amabil si fa-mi un serviciu: numai asa-a… ca exercitiu, te rog sa gasesti (si sa-mi comunici si mie) o modalitate “nedistorsionata” de a introduce o expresie de asemenea factura (pt exercitiu te rog sa folosesti CHIAR expresia in discutie) intr-o fraza in limba romana. (Te rog sa ma crezi ca eu pornisem de la formularea in cuvinte a unei idei care imi aparuse in minte si nu gasisem o expresie succinta care sa ma fi multumit, NU pornisem de la ideea folosirii unor “englezarii” in text, astfel incat sa-mi fi construit fraza in mod adecvat acestui scop).

 2. madMe says:

  Sugestiv contrastul dintre poze 😀

 3. Si mie mi-au placut pozele 😆 diferentza ca de la cer la pamant… dar da, e diferentza de vreo 100 de ani intre tipurile de fete de care spui tu… e normal sa fie si diferentza de mentalitate, de comportament & stuff 🙂 dar in secolul asta parca prea s-au creat diferentze ca de la cer la pamant ( sunt deja descrise in poezie). Mie imi place sa cred ca fetele normale, decente, care stiu ca iubirea nu se limiteaza la un cont in banca, sunt mai multe decat cele care fac doar ruta pat-bamboo 🙂

  • oanaclara32 says:

   Corect. Si eu cred la fel. Prefer sa am langa mine un om in care sa pot avea incredere, sa imi fie egal, sa discutam orice, sa ne respectam reciproc…lista poate continua. Banii se fac daca exista dragoste si intelegere.

 4. thecreatrix says:

  Deci unu la mâna hai să stabilim ceva fetelor:

  nuş de ce vă băşicaţi atâta. femeile, incă din peştera (preistorie) alegeau bărbatul care aducea cel mai mult vânat acasa. prin extindere, femeile de acum cauta un bărbat cu bani. nu este frumos, dar este in sânge acest lucru.

  lumea a evoluat. există hi5, facebook, peeproom-uri de sex, banbu şi alte prostii. femeile sunt mai libere ca in secolul 19. fac sex inainte de mariaj, se uită la porn, au cariere, sunt independente. şi atunci cum vă aşteptaţi să se comporte ca o fetişcana de pension elveţian?

  alea care aleg ruta pat-bambu e treaba lor ce fac. sunt privite cu dispreţ pt. ca in societatea româna este incă mult conservatorism “uite şi la curva aia”. eu cred că asta este alegerea fiecăreia ce face cu viaţa ei si nu suntem dzeu să judecăm.

  amuzantă poezia si era frumos să scriem scrisori parfumate dar nu văd care e problema ca lumea dă sms-uri. sunt utile, practice, ieftine.

  şi pe vremea lui pazvante erau femei emancipate. se numeau curtezane. şi pe vremea regilor erau femei materialiste. se numeau căsătorii aranjate.

  şi pentru că stiu ca va apărea intrebarea asta, nu sunt frumoasa, nu umblu in bamboo şi nu am avut niciodată un bărbat bogat.

  • oanaclara32 says:

   Nu judec oamenii pentru ca eu consider ca undeva sus e o entitate capabila sa ne judece pe toti.
   Bine, sa zicem ca ai parte de un tip bogat care te bate frecvent, dar pentru a-si cere iertare iti cumpara pentru fiecare iesire a lui cate o bijuterie (cunosc un caz concret) . Ai suporta asta de dragul banilor? Eu nu.
   Nu suport sa vad cum unele femei se vand pur si simplu pentru o masa la restaurant, o plimbare cu masina , o iesire in club sau mai stiu eu ce. E injositor, e o prostie. Poate ca eu sunt ceva mai conservatoare. In fine,vorba ta, fiecare isi traieste viata cum doreste…

   • thecreatrix says:

    câştig eu suficienţi bani incât să ţin o familie, stai liniştită, nu sunt genul de moni columbeanu. şi să ma bata cineva, nu am păţit in viaţa mea aşa ceva si nu cred ca la nivelul meu de educaţie se pune problema asta.

    spui că nu suporţi să vezi femei care se vând. de ce? că dau peste nas valorilor tale? păi da, asta si fac. dau peste nas valorilor din cultura noastră: decenţa, bunul-simţ şi daca se poate o femeie, să fie virgina la căsătorie. numai că este decizia lor.

    pâna si columbeanca, decât să moară de foame in bacău cu un bărbat care mai mult o bate decât o fute, mai bine lângă irinel. daca ai o copilărie săraca, probabil îţi schimbi valorile când creşti şi “te vinzi”.

   • oanaclara32 says:

    Vad ca si tu consideri decenta si bunul -simt valori. Chestia cu casatoria e relativa. Atata timp cat doi oameni se iubesc, nu vad ce importanta mai are hartia aia roz.
    Daca ai o copilarie saraca, muncesti si iti faci viata asa cum iti doresti, nu devii lipitoare. 😀 Nu stiu altele cum sunt, dar mie nu imi place sa depind financiar de nimeni. 🙂

   • Paul says:

    care valori ? eu vad ca suntem educati si ni se livreaza ( cica pt ca asa cerem )mondenitati, conflicte de dormitor, mici certuri, columbence, botezati in toate cele 🙂

   • Victor says:

    “CARE VALORI” e clar din textul comentariului – in rest, multi dintre noi NU suntem educati in aceasta privinta (ci doar – eventual – “dresati”). Iar de livrat – ne este livrat tuturor ceea ce cere majoritatea SPECTATORILOR TV ai respectivelor posturi, nu ceea ce ar dori sa vada/auda fiecare dintre noi in mod individual, oricat de educata ar fi respectiva persoana – si ASA si este logic sa se intample, atata timp cat vobim de televiziunile comerciale: scopul pt care au fost acestea create aste sa faca bani pt investitorii lor; asta se intampla din incasarile pe seama publicitatii; beneficiarii publicitatii sunt cu atat mai multi si sunt dispusi sa plateasca sume cu atat mai mari cu cat audienta emisiunilor este mai mare numeric, si cu cat concentreaza in randul ei mai multi exponenti ai publicului-tinta al respectivei publicitati. Singura care in mod normal ar trebui sa nu se supuna acestei reguli ar trebui sa fie televiziunea publica, care este sustinuta din contributiile banesti mai mult sau mai putin benevole ale noastre ale tuturor.

  • Victor says:

   “…lumea dă sms-uri. sunt utile, practice, ieftine.”
   …si MAI ALES sunt “instant”

   • oanaclara32 says:

    Corect. Aici ai dreptate.

   • Paul says:

    te contrazic : nu-s practice deloc, mai ales cele de sarbatori 🙂

   • Victor says:

    1. Nu contrazici pe cine trebuie: eu doar citasem (vezi ghilimelele); contributia mea este continuta doar in randul al doilea.
    2. SI TOTUSI, EXACT IN ACEST SENS, SUNT practice (primite pe rand, oriunde te-ai afla, usor (si rapid) de deschis, de raspuns “standard” si apoi de sters si de uitat.
    IA incerca sa-ti amintesti cam cum anume se prezentau lucrurile (privind situatia din aceeasi perspectiva) acum nu chiar atat de multi ani: daca erai plecat pe undeva de sarbatori, cand ajungeai acasa (rupt de oboseala si cu bagajele pline de imbracaminte de spalat) cutia postala o gaseai plina pana la refuz cu tot felul de corespondenta amestecata (poate mai era si pe alaturi): o multime de felicitari de acest tip, “impanate” cu publicitate, cu facturi si cu cateva scrisori care CHIAR prezentau interes.
    Iti mai amintesti cam cat dura numai pana reuseai sa sortezi corespondenta si aopoi sa citesti? Nu mai vorbesc ce “bucurie” era cand primeai felicitare de la cineva pe care omisesesi sa-l “gratulezi” – CUM sa mai “dregi busuiocul”, cum sa remediezi situatia in acelasi sezon?
    Si mai aminteste-ti te rog cat timp (si cati bani) consumai INAINTE de asta, intai batandu-ti capul sa faci lista destinatarilor (incercand sa nu omiti pe cineva, ca dupa aia “iti crapa obrazul” cand tu “primeai” de la o persoana careia nu ii “trimisesesi”), apoi sa cumperi felicitarile adecvate fiecaruia dintre acestia, “pe grade si contingente” (in functie de varsta, de natura si apropierea relatiilor, de cultura – educatia, inclinatiile, preocuparile, religiozitatea, etc – destinatarului) etc), pe urma sa le scrii (de mana, frumos si citet), sa le timbrezi si sa le expediezi (si de multe ori nu mai incapeau in cutia postala, asa ca – du-te la oficiul postal sa le depui…)
    Pai nu-i mai practic si mai util cu felicitarile de pe net si/sau cu SMS-uri – CHIAR si de sarbatori? (Sau MAI ALES de sarbatori?…)

 5. Morocanosul says:

  Hoooo, gaiţelor !!!
  Gata !
  Mama ce zarva faceti, cam ca fetitele timpurilor noi.
  Inconstient va raliati vremurilor.
  A fost mereu si este si acum o piata a trandafirilor si a trupurilor, treaba fiecaruia ce alege.

  E normal sa-ti aperi libertatea de optiune, caci libertatea nu ne-o da nimeni, fiecare si-o castiga in fiecare zi. Dar sa treci la rubrica “valori” faptul ca ai reusit sa-ti vinzi bine “zestrea” de la mama ?

  Cam nasol.

  Erau emancipate curtezanele pe vremea lui Picco de Mirandolla a lui Dimitrie Cantemir si a lui Bacon, pentru ca nu aveau dreptul sa mearga la scoala, nu puteau realiza o cariera (in afara celei de sotie sau curtezana ), nu aveau drept de vot …. Normal sa fie emancipate si inzestrate cu inteligenta supravietuirii, pentru ca, esti proasta te vinzi prost. Asa ca au facut salt inainte. Dumnezeu scrie drept si pe raduri strambe.

  Printesa Creatrix ne livreaza pe Monica.
  Asta-i alta socoteala.
  Nefericit exemplu Columbeanca, cu multitudinea de optiuni disponibile acum si nu a putut face nimic….. Vorbeste trist de inteigenta ei. Atunci s-a vandut putin, putin de tot. Ambiguitatea asta, nu sunt curva doar un pic emancipata, putin la cursuri putin la Banboo, arata nesiguranta in fortele “emancipatei”.
  Daca nu reusesc pe bune, trec prin patul profului, a uni coleg de birou sau poate gasesc unul “tare” si m-am aranjat. Ce-mi pasa mie de lume ? Sunt moderna !
  In numele modernitatii, am plantat scara de serviciu a aranjamentelor si vanzarii.
  Da’ iar ma-ntorc si zic, daca socotesc un pic, nici cu idealismul roz al Oanei nu ma impac. Care, zice ea, cele masuri de demult, erau mai masurate ca acu.La asta vad ca adera si Chocolate Follie. Azi sunt sucit si oblic si mojic S-o crezi tu flacara ca asa era, eu is batran si stiu.
  Creatrix zice ca in viata e ca-n piata, alegi ce-ti place. Daca stii ce alegi…. bine.
  Cred ca e de dorit sa fii fututa nu batuta, mai preferabil ar fi sa incerci sa faci dragoste, macar asa de curiozitate, sa vezi cum e. S-ar putea sa ai o surpriza si sa-ti placa.

  Discutia a nimerit in gard caci ambele fotografii sunt artificiale. Folosinta cuvintelor cu rezonanta de viitor francez e normala si e un reflex de aparare a limbii vii fata de cliseele zilnice gen entitate superioara sau ce-o mai fi. Pe limba lui Creatrix as spune ca ” femeia mea-i cu coapsa vie si fierbinte sfarc” nu manechin invesmantat in draperie si nici papusa-n nailon rosu ambalata.

  O sa apara in curand o intraga literatura de specialitate scrisa de “emancipatele” momentului, Raduleasca (aici dau dreptate lui Paul), Marin, Columbeanca si alte pitzi de pe sticla.

  Ne vor vorbi pe tema ” femeia mod de folosire”, “manualul complet al utilizatorului femeii”, cu instructiuni de genul, pup-o si o sa-i placa, da-i o floare si va falfai din gene, n-o pocni ca ai stricat-o.

  Bre, in loc sa dati cu flit la mareea asta de cacat, voi …. pardon, comentati ?

  Ce se vor ingramadi alde pitzi la asa opere clasice, sa vedeti numai si ce efect, ce emulatie, ce studiu pe text.

  Vor trece anii ca nouri lungi pe sesuri si cursantele de la Banboo vor scoate prunci .

  Splendoare !

  Ii si vad la 5-6 anisori rasfoind extaziati albumul cu fotografii, “mami, ce tare esti aici cu trandafiru-n cur !”

  Cum am ajuns eu, magar batran, in cearta muierilor ?
  Hai sa spun
  Thecreatrix, a venit cu chef de glume si a facut aici pe Gica Contra si Gigi Duru, taman ea care mananca literatura goala, ca-i in post acu, altfel o mananca cu tot cu suflet. Am citit eu la ea pe blog cativa chilometri de postari, adica tot. Asa ca in cunostinta fiind spun cu inima pe corason , le zice bine. Are asa niste texte ca m-am imbolnavit de ciuda ca nu le-am scris eu. Inca putin si ma lovea hepatita. Fetele cestelalte au pus botul la facatura asta cu “cui cei pasa de ma … pup (nu vreau sa ma repet suparator ), de au ajuns cu tensiunea in tavan si cu moralu-n clocot, numai ca eu am ginit.

  Asa ca va zic pe limba mea moldoveneasca, no musai sa va impacati, tzucatzi-va si gata., altfel iese macel cu voi. Va stiu mintoase si atoase pe toate 3, eu aduc coneacul, Chocolate Follie iute cu paharele, Thecreatrix, vii tu cu narghileaua de pace ? Si poate se indura si Oana de o cafea la foc mic.

  Daca nu eram eu sa stau beat si sa ma concentrez, nu puteam scrie atat si cine stie ce poveste faceati.

  Daca nu va potoliti nu mai dau pe la voi. Se aude ?
  Acu hai la cafea

 6. thecreatrix says:

  Morocanosul: recunosc că imi trebe dicionar să te inţeleg. probabil esti omul care is running around the bush, si nu cel care vorbeste clar. uite, eu vorbesc cât se poate de clar.

  Nu se ceartă nimeni si inainte să faci pe nişte femei “gaiţe” ai putea să te gândeşti de 2 ori şi să pui apelative mai respectabile.

  Eu nu intru de obicei pe bloguri de genul acesta, dar discuţia asta mi s-a părut incitantă deoarece este biased. adică părtinitoare. agresiv părtinitoare. adică “alea de la bamboo is nasoale” şi “alea serioase si decente is bune”- păi stai, frate, asta e discriminare.

  de ce să aruncăm cu noroi in femeile care nu au valorile noastre?

  asta e si problema: mereu omul critică ce ii este străin. dacă eşti creştin, îi critici pe “păgâni”, dacă eşti decentă, le critici pe “curve”, dacă esti slab, îi critici pe “graşi” şi tot aşa. şi tu, sub umbrela societăţii care are valori ca si tine sau sub umbrela colegelor de la Primărie care cred şi ele in valorile tale şi ronţăie seminţe ca şi tine, te simţi Dumnezeu. vai ce bine mă simt eu, decenta de mine şi ce tare mă bucur că suntem 10 femei care criticăm curvele!

  faptul că ţie nu îţi place ce face aia cu trandafirul in fund, nu e problema ei, ci a ta. şi la fel de bine ar putea să nu iţi pese. să spui “mă, fiecare cu aia a mă-sii”. ea va ramane cu trandafirul in fund şi tu nu vei mai fi nervoasă.

  repet: nu umblu in bamboo, nu stau cu trandafirul in fund, viaţa acestor fete mi-e totalmente străină.

 7. Ai un premiu de la mine.

  O zi senina, iti doresc!

  Miana

 8. Hai ma, ce faceti? eu venisem deja cu paharele 😦

 9. Morocanosul says:

  Ce sa fie ? coniac “Jidvei”, am promis, am adus. Eu tot mai astept cafeaua si nargileaua….

 10. Morocanosul says:

  Am auns mai greu ca vin de peste balta cu scrumbii. Nu pierd eu ocazia unor povesti molcom descantate. Hai noroc !

  • oanaclara32 says:

   Noroc si un Paste asa cum iti doresti! Gustoase sunt scrumbiile! 🙂 Cu coniacul nu ma impac si nici cu narghileaua, dar cu cafelele ai nimerit-o. Scrumbia aia inoata bine intr-un vin alb sau de alta culoare, in functie de ce prefera fiecare. 🙂

  • Victor says:

   Draguta alegorie “balta cu scrumbii” pt a descrie oceanul (si imi face impresia ca se refera expres la cel Atlantic) – cam la fel cu “ligheanul” care simbolizeaza Marea Neagra, in argou nautic.

   • oanaclara32 says:

    Stiu la ce se referea. Omul vine din China si din cate am inteles a petrecut Pastele in Romania , cu familia. 🙂 Am ras si eu nitel de scrumbiile alea pentru ca sunt intr-adevar gustoase.

   • Victor says:

    Initial ma mirasem de scrumbii in Oceanul Indian, pana mi-am amintit despre Discovery si despre “Marele banc” prezentat acolo…

 11. dara says:

  ….frumoasa si adevarata poezie….
  …..epoca de cristal…

 12. Morocanosul says:

  Adevarat grai institutoarea ” undeva pe la mijloc e numai bine”. Subscriu.
  Acu sa lasam gluma, fetele din specia bamboo sunt simpatice, numai sa nu ramai cu ele pe gestiune.
  Au o prospetime de salata sau de fruct exotic si cam aceleasi proprietati.
  Apare chestia aia cu increderea si cu independenta financiara, astea da, treaburi sensibile.
  Prietena mea e putin mai bogata ca mine, asa cam… de multe ori.
  Ne stim de ceva vreme, dar nu am avut de loc tentatia sa-i cotrobai prin contuturi. Prin alte locuri da, recunosc. Pana acum nu ar da semne ca o deranjeaza.
  Chestia cu saracia e stanjenitoare in viata, adevarat, e stanjenitoare mai ales in dragoste.
  Nu mi-ar conveni sa nu pot face o surpriza, un dar, ceva, fetei mele din banii mei. Sincer ar fi nasol.
  Ce pot sa spun din experienta mea, e ca nu se verifica criteriul cu selectia masculului dupa cat vanat aduce sau cat de tare luceste.
  Incasez sub 50000 euro pe an si daca am curaj sa ma uit in oglinda arat mai mult a Belmondo de cat a David Bisbal.
  Ce mi-a mai ramas ? Sarmul cred. Daaaa sunt tare ! Sper sa raman cu chestia asta si la 75 de ani cand o sa fiu burtos si chelios si voi gafai sub greutatea valizelor pe vre-un peron, agitandu-ma ca pinguinul.
  Chestia cea mai sensibila zic eu ca e perspectiva. Specia bamboo stralucitoare si savuroasa …. nu are durata. Salata capata repede un gust fad, toata lumea stie ca trebuie consumata proaspata..
  Intrebarea cheie e daca poti imbatrani fericit si luminos cu femeia de langa tine sau te-ai ales cu o scorpie. Are omul de langa tine potential? La vinuri e o expresie “ pastreaza buchetul” . In trei cuvite tot chichirezul e increderea, libertatea si continuitatea.
  Aici cred ca discutia nu s-a purtat despre cum isi duce o gagica zilele, ci despre savoarea momentului / savoarea duratei.
  Fetitele alea sunt dulci, dar sunt de moment, de aici stralucirea dar si tristetea lor.
  Eu iubitor de vin fiind, recunosc, sunt subiectiv merg pe un vin sec, aromat, stabil si cu potential de innobilare inn timp.
  Bre, recunosc ca am uitat sa aduc scrumbii….. Merit sa fiu taiat de la portia de cafea. M-am si jenat, dat fiind subiectul m-am ferit sa fiu eu ala cu pestele.

  • oanaclara32 says:

   “Tot chichirezul e increderea, libertatea si continuitatea” – asta cred si eu. Din pacate unii au impresia ca daca te inchid in casa si nu te lasa sa vorbesti cu oamenii din jur, devii un fel de proprietate personala a lor. Urat obicei!
   😀 😀 😀 Legat de scrumbii, e de inteles. Bine, nu te tai de la portia de cafea.

  • Victor says:

   1. CE facusi, coane, te molipsisi de la mine de cantitatea de text de postat “dintr-un foc”?
   2. 50.000 euroi anual? Sa traiti, conasule! (Chiar: ASA – sa tot traiti…)
   3. Acu’ mi-i ciuda! Lasa banii, ca nu dupa ei plang (decat cand se apropie scadenta facturilor 😛 ), da’ m-au impins pacatele sa re-citesc (nu chiar complet, da’ aproape) toate comentariile de aici, si acu’ as avea de scris vreo cativa metri de comentariu de raspuns ba la unul, ba la altul dintre comentarii (inclusiv la asta – era sa scriu “ultimul”; fereasca Sfantul! – cel mai recent), da’ nici atata timp n-am, si ma si doare deja degetul de cat am comentat pe alte bloguri. Asa ca mi-i ciuda, NA! Imi “stau in gat” raspunsurile nescrise! Deocamdata merg sa ingurgitez ceva comestibil, pe de o parte poate mi s-o schimba starea de spirit (la propriu), si pe de alta (la figurat) poate mi se duce nodul ala din gat. Daca “ma apuca” odata cand ‘oi si avea posibilitatea, ATUNCI sa vedeti voi comentarii quasinedigerabile (ati numarat literele? sau macar silabele?) din cauza lungimii, la articolul asta (mai precis – la comentariile generate).

 13. Doamne, am frustrare mare,
  Sunt cam vechi si nu-s nici guru,
  Trandafirii mi-s dragi tare.
  Nu-i pot mirosi cu c..u !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • oanaclara32 says:

   Nasul este învechit,
   Iară fata e modernă…
   Stau acum şi mă întreb:
   Oare ce-şi pune pe pernă?

   • Victor says:

    In varful picioarelor tiptil retragerea fuga-mars! Aici nu-i de noi, simplii muritori, aici “se lasa cu” concurs de poezie (versificare). Spor si succes la frumuseti! (Mi se pare mie, sau voi cam inclinati spre satira, sau mai degraba (mai bine zis) spre epigrama?)

 14. Morocanosul says:

  Dragii de ei se pupa-n versuri, de s-a intimidat si maraitorul.
  Ai dileme Victoras ? Zic ca e epigrama satirica, adica pre limba mea, dulce si piscator umor.
  Brrr ce nesuferiti am devenit noi !!!! Pana la urma ne luam o strofa in cap.

 15. Pingback: Tweets that mention Balada fetelor de altadata « Diverse diversificate -- Topsy.com

 16. coramica says:

  Hahaha, Oanaclara draga, pai pt niste chestii mai demult, cineva m-a facut batrana pe yahoo360.

 17. coramica says:

  Da, ai tu dreptate. dar vezi unele fete(si multe de-alea cu complexe, poate care au fost tratate cu severitate in copilarie) ajung in libertate si fAc ce vor ele, apoi dau lectii. Din partea mea, fiecare sa faca exact ce vrea cu viata lui, dar sa ne lase sa ne-o traim asa, dupa principii, iar daca vor crede ca-s fixuri, dupa fixurile noastre. Noi macar nu facem pe sfintele la batranete

 18. gabriela says:

  Oanaclara, fetele de alta data au apus, odata ca baietii de alta data. Vezi tu un baiat din zilele noastre stand sa citeasca scrisorele de amor trimise prin posta? Generatia aceasta este una moderna, doar ca are alte valori, multe dintre ele false, insuflate chiar de parinti.

 19. bianca says:

  excelenta poezie!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s