Horoscop ( II )

BALANTA (23 septembrie – 22 octombrie)

Semn de aer cardinal (spirit intreprinzator), masculin (extrovertit), dominat de planeta Venus (diurna) aflata in propriul domiciliu. Marte se afla in exil, Saturn in exaltare, iar Soarele este in cadere.

Semnele Solare sunt cele mai populare din toata astrologia!! “Semn Solar” este un termen care desemneaza o zodie (din zodiacul Tropical) in care se afla Soarele la un moment dat, cel mai adesea la nasterea cuiva. Cand se spune ca un om “este Balanta”, sau “este din Zodia Balantei”, aceasta se poate exprima si prin formula “are Balanta ca Semn Solar” si, de fapt, asta inseamna ca, in momentul nasterii sale, Soarele se afla in unul din cele 30 de grade ale zodiei Balantei. Astfel, fiecare om are propria sa zodie, propriul sau Semn Solar, sub vibratia careia s-a nascut.

Semnul Balantei confera nativilor o mare blandete, cinste, moravuri convenabile, un suflet caritabil, inima iubitoare cu credinta. Caracterul este sincer, drept, deschis, comunicativ, un pic melancolic. Se enerveaza usor, dar ii trece repede. Exista o anumita indecizie in acte, ca si in sfaturi. Este un spirit inventiv, aptitudini pentru stiintele mecanice, dar fara profit pentru nativ. Vointa, cu toate ca este ferma, nu reuseste niciodata. Nativii au aptitudini pentru studiu, indemanare si in genere gust pentru arta. Gusturile sunt rafinate si se dedau bucurosi placerilor. Sunt atasati de pasiunile lor, dar asteapta ca tot timpul ele sa se schimbe.
Persoana nascuta in zodia Balanta sau cu Ascendentul in Balanta, se afla sub influenta planetei Venus (guvernator traditional), care o face fermecatoare, atrasa de arta, dar care nu daruieste decat daca primeste. Daca aceasta persoana incepe o cercetare spirituala, se plaseaza sub influenta planetei Uranus (guvernator esoteric) care-i permite sa daruiasca iubire fara sa astepte ceva in schimb, dezvoltand o mare intuitie. Daca isi va continua evolutia, ea se va plasa sub influenta lui Saturn care-i va permite sa-si puna in practica ideile noi si intuitiile pentru a-i ajuta pe ceilalti.

Culori: albastru deschis (in principal), roz (secundar)
Anatomie: rinichi
Social: capacitatea de mediere a oricarui conflict si de redresare si regenerare a oricarei institutii.
Material: valorificarea simtului estetic, durabilitatea aliantelor
Mental: justete, echilibru intre pretentiile individuale si cele sociale.
Emotional: nevoia de a-i impartasi emotiile unui partener, dificultati in trairea prezentului, indecizie, defulare prin indiferenta
Guvernatorul (planeta) traditional: Venus
Guvernatorul ierarhic: Saturn
Verbul caracteristic: “A Echilibra” (“Eu ECHILIBREZ”, “Eu OSCILEZ”), reprezinta echilibrul si armonia
Numere norocoase: 6 si 9
Piatra pretioasa: Diamant
Metal: Cupru
Ziua norocoasa: Vineri
Animale potrivite: Reptilele
Locuri prielnice: cele legate de activitati sociale
Cuvinte cheie: impuls, actiune, intreprindere, directie, precipitare, constiinta, energie, trezire, elan, entuziasm, ardoare, geneza, curaj, combativitate, generozitate, nerabdare, autoritate, impulsivitate

Meserii indicate: bibliotecar, functionar de birou, contabil, casnic, grafolog, ceasornicar, tipograf, infirmier, librar, mecanic de precizie, profesiuni medicale (generalist, infirmier, farmacist, gastroenterolog), munci de precizie, de control, de clasament, de analiza, de magazin, de fabricatie, de uzina, de spitale, de sanatate, de animale, de masuri, de verificari si depozite (desenator, zoolog, veterinar, homeopat, expert, statician, sondor, geometru, analist etc.).

Aspect fizic: statura in general mijlocie, adesea subtire, fata rotunda, ten usor inchis, par negru, ochi negri sau nuante apropiate. Configuratia in final, e stabilita de planete si relatiile dintre ele.

BALANTA, in ciuda dorintei sale de armonie, indica pe tema locul unde echilibrul este cel mai firav. De aici ne pot veni cele mai mari nedreptati, dar si cele mai usoare rezolvari. Este un loc unde situatia trebuie judecata diferit fata de restul zodiacului si unde se oscileaza cel mai mult. Balanta nu confera incredere si nici putere de a impune dreptatea, insa, mai mult decat zodiile anterioare, poate oferi exercitii de meditatii teribil de profunde, care, din nefericire, sa nu ofere nici o solutie din indiferenta sau teama de raspundere. Este semnul unde problemele trebuie interpretate profund, altfel decat par la prima vedere. O accentuarea negativa a semnului poate duce la agresivitate prin gesturi si cuvinte sau la autoflagelare printr-o mare indiferenta fata de sine sau fata de domeniul care-l reprezinta pe tema.

Descriere:
BALANTA simbolizeaza masura, armonia si instabilitatea, echilibrul si justetea. Nativul este gentil, amabil, sociabil si are un talent innascut in a modera unele situatii conflictuale. Nu suporta tonurile ridicate, certurile, tot ceea ce implica tensiune psihica si va cauta intotdeauna sa aplaneze cu tact astfel de imprejurari discordante cu temperamentul sau.
Cel nascut in aceasta perioada este rabdarea intruchipata si, daca lucrurile nu merg asa cum isi doreste, stie sa astepte pana cand toate ii vor fi favorabile. Deviza sa este “timpul rezolva orice problema” si de aceea aluneca adesea spre cele neplacute, amanandu-le rezolvarea pentru mai tarziu, ori chiar pentru ultimul moment, in caz ca acestea nu au evoluat spre mai bine.
Este un altruist si se poate conta pe ajutorul sau, caci el il acorda ca pe ceva natural, firesc, dublat fiind si de o mare generozitate. Adesea isi ajuta financiar parintii, fara a se astepta la aprecieri laudative din partea acestora, ci intr-un mod discret si eficient. Iubeste confortul si are multiple inclinatii artistice. Sensibil si romantic are nevoie de afectiune si de admiratie. Foarte usor adaptabili si sociabili, le place sa straluceasca in anturajele lor si adeseori pot deveni scanteietori printr-o observatie sau o remarca. Nu agreaza muncile brute.
Se va distinge inca din copilarie prin inteligenta si ideile sale mai mult decat originale. Parintii ar trebui sa tina cont ca este recomandabil sa-si educe copilul Balanta fara a se recurge la “bataia clasica”. Nu suporta sa fie umilit si daca acest lucru se intampla totusi, se transforma fie intr-un copil retras, inchis in sine, fie intr-un rebel fara cauza. Fetitele sunt cochete si isi petrec multa vreme in fata oglinzii. Le place natura si laturile ei artistice si
au o afectiune deosebita pentru animale.

SCORPION (23 octombrie – 21 noiembrie)

Semn de apa, fix (stabilitate), feminin (introvertit), dominat de planetele Marte (nocturn) si Pluton aflate in propriul domiciliu. Venus se afla in exil, Uranus este in exaltare, iar Luna se afla in cadere.

Semnele Solare sunt cele mai populare din toata astrologia!! “Semn Solar” este un termen care desemneaza o zodie (din zodiacul Tropical) in care se afla Soarele la un moment dat, cel mai adesea la nasterea cuiva. Cand se spune ca un om “este Scorpion”, sau “este din Zodia Scorpionului”, aceasta se poate exprima si prin formula “are Scorpionul ca Semn Solar” si, de fapt, asta inseamna ca, in momentul nasterii sale, Soarele se afla in unul din cele 30 de grade ale zodiei Scorpionului. Astfel, fiecare om are propria sa zodie, propriul sau Semn Solar, sub vibratia careia s-a nascut.

Constelatia Scorpionului confera nativului un spirit subtil, viclean, convingator, fecund, mobil, capricios, visator, poetic, adesea religios. Vointa este ferma, decisa si perseverenta. Caracterul sau este inflacarat, activ, belicos, irascibil, aspru si cateodata violent. Scorpionului ii place sa sfideze primejdiile. Flegmatic, taciturn si discret, adauga uneori vietii o tenta de mizantropie. Greu de emotionat, ca si de calmat, ranchiunos, rece si neiertator in razbunare. Sunt turbulenti, certareti daca educatia sau influenta mediului nu le atenueaza instinctele. Scorpionul este indemanatic si rabdator in munca. Are gust pentru arhitectura, edificii, viata pastorala si doritor de onoruri. incapatinat in opinii pana la violenta.
Persoana nascuta sub semnul Scorpion sau cu Ascendentul in Scorpion, se afla sub influenta planetei Pluton (guvernator traditional), care o face pasionala, puternica, dar materialista. Daca incepe o cercetare spirituala, se va plasa sub influenta planetei Marte (guvernator esoteric) cei va permite sa lupte contra dorintelor pasionale si egoiste. Daca va continua evolutia se va plasa sub influenta lui Mercur, guvernatorul ierarhic, care-i permite sa-si inteleaga karma si controlandu-si pasiunile sa utilizeze energia pentru a se eleva spiritual.

Culori: rosu inchis, purpuriu, violet
Anatomie: organele sexuale si nasul
Social: conducator doar in situatii de criza, poate regenera o situatie fara iesire.
Material: primirea de valori in situatii neasteptate, banii sunt un mijloc si nu un scop.
Mental: calitati remarcabile orientate catre autocunoastere, idei misterioase.
Emotional: tendinta de a se situa la limita dintre bine si rau, ambitie, emotii puternice dar ascunse fata de ceilalti
Guvernatorul (planeta) traditional al Scorpionului: Pluton
Guvernatorul ierarhic: Mercur
Verbul caracteristic: “A DORI” (“Eu Doresc”, Eu Ravnesc”), esenta lui este transformarea
Numere norocoase: 2 si 4
Piatra pretioasa: Topaz
Metal: Fier
Ziua norocoasa: Marti
Animale potrivite: Insecte si crustacee
Locuri prielnice: cele situate langa ape
Cuvinte cheie: transformare, unitate, regenerare, exigenta, angoasa, distrugere, reconstructie, moarte, renastere, reincarnare, sexualitate, pasiune, magnetism, detectie, ranchiuna, razbunare, secret

Meseriile indicate: sef, chirurg, politie, militar, sudor, sexolog, psihanalist, esoterist, magician, medium, paznic de cimitir, herpetolog, scafandru, arheolog, speolog, cautator de comori, atomist sau om de stiinta in domeniul nuclear, farmacist, diagnostician.

Aspect fizic: statura mijlocie, figura de culoare in general inchisa, par bogat, adesea negru, ochi caprui-negri. Modificarile sunt date de pozitia si aspectele planetare.

SCORPIONUL indica in tema natala mister si fascinatie. Domeniul controlat de acest semn va fi plin de surprize, va oferi putere de regenerare si abilitatea de a judeca la rece o situatie, un context, o idee. Pe tema Scorpionul nu indica doar simpla dorinta de putere, ci mai ales dorinta de a se remarca. Domeniul indicat de el poate fi cel cu care nativul poate obtine succesul, recunoasterea sau poate incomoda, distruge, anihila. Este un semn de secret, o alta lume unde emotiile sunt centrate pe dorinta de reusita.

Descriere:
SCORPIONUL simbolizeaza perioada de fermentatie si de descompunere din natura si totodata renasterea persoanelor, proiectelor, idealurilor si ambitiilor, asemeni reintruparii pasarii Phoenix din propria-i cenusa. Exista credinta ca moartea unui membru al unei familii sau mici comunitati este imediat urmata, la cateva luni sau la un an, de nastere unui “scorpion”, si invers, decesul unui “scorpion” va avea drept consecinta nasterea unui copil
in acea comunitate
Nativul este foarte energic in sensul preocuparilor sale, chiar daca uneori pare foarte linistit si pasiv; aceasta aparenta se produce deoarece se invaluie constant in mister si nu-si destainuie in nici o imprejurare aspiratiile, urmand astfel singura cale care, in opinia sa, ii va permite sa castige. Statistic vorbind, se pare ca cei din aceasta zodie nu se pot astepta la mosteniri si recompense picate din cer sau premii onorifice, tot ceea ce dobandesc fiind rezultatul exclusiv al unei munci indarjite.
Scorpioniau curaj, loialitate, onestitate si largime a orizontului lor spiritual. La antipod, Scorpionii negativi sunt violenti, distructivi, foarte razbunatori, viciosi, egoisti, deosebit de orgoliosi si de o gelozie devastatoare, adica genul de oameni cu care e periculos sa ai de-a face. Scorpionul este semnul cel mai posesiv din tot zodiacul si, desi aceasta trasatura poate fi dublata de o mare generozitate, nu agreeaza ideea ca ceva cei apartine sa-i fie luat sau folosit fara stirea sa.
Au o mare putere de intuitie si de analiza, care ii va mira si ii va impresiona in mod placut pe parintii sai. Curios si plin de energie, se avanta la varsta necesara in misiuni de explorare si se cufunda in lectura. Parintii vor constata ca le e foarte greu sa-l struneasca, si este recomandabil sa fie tratat cu delicatete. Acesti copii sunt mai greu de educat, caci au o personalitate puternica si punctele lor de vedere pot veni adeseori in conflict cu cele ale adultilor.

SAGETATOR (22 noiembrie – 21 decembrie)

Semn de foc, mutabil (transformare), masculin (extrovertit), dominat de planeta Jupiter aflata in propriul domiciliu. Mercur se afla in exil, Pluton este in exaltare, iar Uranus in cadere.

Semnele Solare sunt cele mai populare din toata astrologia!! “Semn Solar” este un termen care desemneaza o zodie (din zodiacul Tropical) in care se afla Soarele la un moment dat, cel mai adesea la nasterea cuiva. Cand se spune ca un om “este Sagetator”, sau “este din Zodia Sagetatorului”, aceasta se poate exprima si prin formula “are Sagetatorul ca Semn Solar” si, de fapt, asta inseamna ca, in momentul nasterii sale, Soarele se afla in unul din cele 30 de grade ale zodiei Sagetatorului. Astfel, fiecare om are propria sa zodie, propriul sau Semn Solar, sub vibratia careia s-a nascut.

Constelatia Sagetatorului confera persoanelor nascute sub influenta lui ingeniozitate, o inima generoasa care face bine de dragul binelui, fara sa astepte recunostinta. Vechii Magi atribuiau acestui semn o dubla semnificatie si, dupa parerea lor, nativii acestui semn sunt ori foarte buni, ori foarte rai. Spiritul lor este ingenios, fin, bland, abordabil, pasnic, iute la manie, dar gata sa ierte, echitabil si foarte liberal, apt pentru multe lucruri. Caracterul este bland si nu devine aspru decat fata de persoanele daunatoare sau daca este agasat. Se tulbura usor si sufera de anxietati bruste, fara motiv. Foarte impresionabil, adesea tensiunea nervoasa este cauza irascibilitatii care, de altfel, dureaza putin si trece fara urma. in general, caracterul este vesel si ramane multa vreme infantil. Nu are incredere in el, nici in ceilalti (ceea ce nu-1 impiedica sa fie adesea tras pe sfoara). Este iubitor de buna intelegere si mai degraba cedeaza decat sa lupte. Timiditatea il poate impiedica sa fie un luptator, dar ea se poate schimba brusc in indrazneala.
Persoana nascuta sub semnul Sagetator sau cu Ascendentul in Sagetator, se afla sub influenta planetei Jupiter (guvernator traditional) care o face optimista si indrazneata. Daca va incepe o cercetare spirituala, ea se va plasa sub influenta lui Gaia/Terra (guvernatorul esoteric), care-i va permite sa integreze in viata cotidiana notiuni abstracte ale vietii. Daca isi va continua evolutia, se va afla sub influenta planetei Marte (guvernator ierarhic) ce o va ajuta sa-si atinga scopuri obtinand o viziune de ansamblu asupra universului.

Culori: purpuriu (in principal), turcoaz (secundar)
Anatomie: soldurile si coapse si ficatul
Social: poate aborda orice profesie cu mare succes.
Material: arta de a valorifica orice informatie, abilitati comerciale
Mental: observatie, pretentie, cercetare, transfigurare artistica
Emotional: capacitatea de a simti spectaculos sau de a gasi noutatea, oscilatii intre stari extreme
Guvernatorul (planeta) traditional al Sagetatorului: Jupiter
Guvernatorul ierarhic: Marte
Verbul caracteristic: “A intelege” (“Eu INTELEG”), simbolizeaza gandul ce cauta sa se inalte
Numere norocoase: 5 si 7
Piatra pretioasa: Turcoaza
Metal: Cositor
Ziua norocoasa: Joi
Animale potrivite: Cal
Locuri prielnice: spatiile deschise, exterioare
Cuvinte cheie: evolutie, credinta, expansiune, lege, stapanire, aspiratie, vanatoare, spiritualitate, spatiu, aventura, idealism, jovialitate,
optimism, invatamant, profesie, filosofie, strainatate, calatorii, religie, reprezentare, ghid, protector, franchete, instinctiv

Meserii indicate: geometru, preot, pastor, turism, traducator, filosof, exploatare, conferentiar, teolog, guru, medic specialist al sangelui, artere, ficat si gambe, profesor universitar, vanator, achizitie, agentii de voiaj, drept, transporturi, strainatate.

Aspectul fizic: statura mare, impunatoare, figura ovala, ten curat, frunte inalta, ochi adesea cenusii, nas mare; frumusete rece, atunci cand exista. Aspecte schimbate de planete si aspectele acestora.

SAGETATORUL este, in interpretarea astrogramei natale, un semn de emotie si spectacol in acelasi timp. El poate indica ambitia si lipsa de tact in interactiuni, dar si puterea de a combate, spiritul de contradictie, dorinta de a face dreptate. De aici vine zambetul fals, emotiile scurte, declarate cu patos si emfaza, minciunile imbracate in haina adevarului. Puterea Sagetatorului sta in demnitatea sa. Acestui loc din tema trebuie sa i se acorde importanta cuvenita pentru a echilibra tema. in caz contrar in loc de explozie de bunatate si moralitate, Sagetatorul va provoca o implozie negativa ce il va duce pe nativ spre izolare. Utilizati corect trasaturile acestui segment din tema si acordati-i atentia cuvenita!

Descriere:
SAGETATORUL simbolizeaza controversa. Exista doua tendinte fundamentale in cadrul personalitatii sale, una umana si alta animala, al caror echilibru il poate indruma spre misionarism in slujba oamenilor, si respectiv primitivism in gandire si comportament. Aceste trasaturi se pot regasi intr-o singura persoana, ca medie intre calitati si defectele omenesti, dar in functie de ele se poate de asemenea structura si imparti aceasta zodie in doua tipuri de nativi.
Ei au o inteligenta limpede si stiu exact ce trebuie sa urmareasca pentru a trage concluziile corecte dintr-o lectura, expunere sau discutie. Nu se vor impiedica in amanunte in obtinerea unei viziuni globale asupra unui subiect, cu alte cuvinte nu ei vor fi aceia care, intr-o imprejurare complicata si incalcita, nu vor vedea padurea din cauza copacilor.
Pe langa inteligenta, Sagetatorii mai dispun si de o fina intuitie care e in concordanta de multe ori cu un remarcabil simt al anticiparii unor situatii ori a finalitatii discursurilor. Se intampla ca aceasta calitate sa atinga performante uimitoare, se stie ca Nostradamus era un Sagetator. Poseda, de asemenea, arta de a conduce stralucit o discutie, atunci cand aceasta evolueaza pozitiv, argumentatia lor fiind clara si foarte convingatoare. Energia de care dispun din plin ii impinge in permanenta catre noi actiuni si proiecte, ceea ce da celorlalti impresia unei agitatii neantrerupte care pare de multe ori complet
inutila.
Acorda o importanta deosebita studiului si va avea parte de rautati din partea colegilor care il considera un tocilar. Este silitor si va fi interesat sa-si largeasca campul de cunostinte. Nu va fi usor de crescut pentru ca isi va etala propria opinie inca de mic. Este deosebit de precoce si curios. Va invata sa scrie si sa citeasca de la varste foarte fragede. Ceea ce trebuie supravegheat indeosebi la ei este tendinta constanta de a pleca prea des de acasa si o alunecarea posibila spre vagabondaj. Ei au inca de mici gustul pentru replici directe, taioase si ironice si ar fi foarte bine daca ar capata cu timpul, printr-o indrumare aleasa si corecta, o mica doza de discernamant asupra situatiilor in care pot deveni sau nu sarcastici.

CAPRICORN (22 decembrie – 20 ianuarie)

Semn de pamant, cardinal (spirit intreprinzator), feminin (introvertit), dominat de planeta Saturn, care se afla in propriul domiciliu. Luna este in exil, Marte in exaltare, iar Jupiter si Neptun se afla in cadere.

Semnele Solare sunt cele mai populare din toata astrologia!! “Semn Solar” este un termen care desemneaza o zodie (din zodiacul Tropical) in care se afla Soarele la un moment dat, cel mai adesea la nasterea cuiva. Cand se spune ca un om “este Capricorn”, sau “este din Zodia Capricornului”, aceasta se poate exprima si prin formula “are Capricornul ca Semn Solar” si, de fapt, asta inseamna ca, in momentul nasterii sale, Soarele se afla in unul din cele 30 de grade ale zodiei Capricornului. Astfel, fiecare om are propria sa zodie, propriul sau Semn Solar, sub vibratia careia s-a nascut.

Constelatia Capricornului da nativilor o viata activa, un corp viguros, aptitudini pentru lucruri mari. Caracter belicos si implicat, entuziast, vehement si totusi inclinat spre tristete si zgarcenie. Spiritul este fin, drept, priceput in afaceri si versatil. Vointa este ferma, dar scopurile mereu in schimbare, cu sanse de reusita, totusi o anumita asprime in comportament, gestul repezit, sec, greu de infuriat, ca si de linistit, de altfel, pastreaza amintirea ofensei primite, fara dorinta de razbu­nare. Marea prudenta il indeamna sa actioneze numai dupa o matura chibzuinta si multe dezbateri, de aceea el este pentru sine cel mai bun exemplu.

Persoana nascuta sub semnul Capricorn sau cu Ascendentul in Capricorn, se afla sub influenta lui Saturn (guvernator traditional) care o face pesimista, organizata, ambitioasa si egoista. Daca intreprinde o cercetare spirituala, ea se plaseaza sub influenta aceluiasi Saturn, dar de aceasta data pe un alt nivel. Saturn esoteric o va ajuta sa-si inteleaga legaturile karmice si sa-si continue evolutia invatand lectia altruismului. Daca isi va continua cercetarea spirituala se va plasa sub influenta planetei Venus (guvernator ierarhic) ce-i va permite sa-si dezvolte un mental capabil sa inteleaga legile universului, iubindu-si impersonal semenii.

Culori: verde inchis (in principal), negru (secundar)
Anatomie: zona genunchilor, rezistenta pielii, schelet si par
Social: se adapteaza in orice situatie pentru atingerea scopului, rigiditate, severitate, metoda.
Material: ambitia il face sa valorifice orice situatie, succes cu timpul
Mental: traversarea ascendenta a tuturor mediilor societatii ca un fapt firesc rezultat intr-o forta cladita pe mare putere de sacrificiu.
Emotional: emotie supusa gandului si necesitatii, incredere in exemplul personal, puterea de a influenta sentimentele celorlalti
Guvernatorul (planeta) traditional al Berbecului: Saturn
Guvernatorul ierarhic: Venus
Verbul caracteristic: “A Folosi” (“Eu FOLOSESC”, “Eu VALORIFIC”), esenta lui este simtul practic
Numere norocoase: 2 si 8
Piatra pretioasa: Granat
Metal: Plumb
Ziua norocoasa: Sambata
Animale potrivite: cornutele
Locuri prielnice: cele retrase si linistite
Cuvinte cheie: rabdare, detasare, intelepciune, elevare, concentrare, rezistenta, obiectivitate, perseverenta, prudenta, organizare,
solitudine, administratie, ambitie, opinie, meditatie, experienta, avaritie, frugalitate

Meserii indicate: Profesiuni administrative. Meserii in raport cu muntele, agricultor, anticar, taietor de lemne, ceasornicar, profesiuni de analiza, de control, de administratie, de arhiva; profesiuni in legatura cu frigul, minele, piatra. Geriatrie, reumatologie, osteopatie, dermatologie. Arhivar, paleolog, paleontolog, geolog, academician, matematician, enciclopedist, episcop, cardinal, sculptor.

Aspectul fizic: statura mijlocie, foarte rar inalta, mult mai adesea marunta; figura prelunga, ten inchis, mat, ochi mici si privire patrunzatoare, nas ascutit, par negru, galbui sau roscat. Aspecte modificate si de aspectele planetare.

CAPRICORNUL este ganditorul temei. Aici este locul unde emotiile si gandurile noastre se retrag pentru a cerceta. Lipsurile, restrictiile materiale, abtinerile de la hrana, emotie, educatie, spiritualitate sunt restrictii impuse de vibratia Capricornului. Este locul unde ni se cere maturitate si intelegere. Lectiile de viata impuse de Capricorn trebuie sa aduca, din sectorul sau, discernamant. Rezolvarile impuse de el sunt insa greu de obtinut, dar stabile si de durata. Capricornul este un semn de restrictie.

Descriere:
CAPRICORNUL simbolizeaza perioada de desfrunzire totala a copacilor si de inghet, ceea ce transpus in coordonatele temperamentale ale nativului corespunde tipului persoanelor varstnice, al inteleptilor si al ascetilor. Nativul este o persoana introvertita, inchisa in sine si rezervata, dedicata in intregime scopurilor sale de realizare, in primul rand profesionala si materiala.
El are un profund simt al datoriei si este foarte constiincios, putand da exemplu despre ceea ce inseamna un lucru bine facut. Are un mare respect pentru autoritatile superioare si pentru ierarhiile prestabilite, respectand litera si spiritul lor cu sfintenie si impunand si celorlalti reguli de conduita.
Harnicia si pasiunea obstinata pentru munca il fac redutabil in incercarile de escaladare a treptelor ierarhiei sociale si profesionale. Respectul pe care-l impune prin felul sau de a fi, prin modul in care isi intelege sarcinile si prin rolul pe care-l are intr-un colectiv se transforma adesea intr-un prestigiu greu de egalat.
Defectele cele mai mari pe care le poate avea un Capricorn, provenind din alterarea trasaturilor sale pozitive sub o actiune nefavorabila a lui Saturn ori a educatiei si a unor imprejurari nefavorabile ale vietii, sunt: incapatanarea oarba, zgarcenia, negativismul, intoleranta si pesimismul. Pretentiile de confort ale Capricornului nu sunt deloc mari, el putand dormi si pe un pat de campanie in anumite imprejurari, daca asta ii asigura un grad de mobilitate si de
clarviziune mai mare in ceea ce priveste munca pe care o desfasoara.
Este foarte generos, dar nu poate ierta prea usor daca o persoana tradeaza increderea pe care i-a acordat-o in urma unei indelungate reflectii. Mania lui devine adesea periculoasa, iar in formele mai atenuate se transpune intr-un criticism acid. Sunt foarte inteligenti, ordonati si constiinciosi si se consacra studiului din placere dar si pentru ca realizeaza ca daca vor sa avanseze trebuie sa dispuna de foarte multe cunostinte din cat mai variate domenii.
Copiii Capricorn sunt prietenosi, expansivi, pasionati de sporturile in aer liber si amicii stiu ca intodeauna pot conta pe ei daca au nevoie de ajutor. Sunt mai atasati de mama lor si au tendinta de a-si judeca tatal foarte sever daca crede ei ca acestea nu face fata rolului de sef al familiei. Au o fire buna si miloasa si se solidarizeaza repede cu cei defavorizati intr-un sens sau altul, incercand sa-i ajute in mod eficient.

VARSATOR (21 ianuarie – 18 Februarie)

Semn de aer, fix (stabilitate), masculin (extrovertit), dominat de planetele Saturn si Uranus, aflate in propriul domiciliu. Soarele se afla in exil, Mercur se afla in exaltare, iar Nepun este in cadere.

Semnele Solare sunt cele mai populare din toata astrologia!! “Semn Solar” este un termen care desemneaza o zodie (din zodiacul Tropical) in care se afla Soarele la un moment dat, cel mai adesea la nasterea cuiva. Cand se spune ca un om “este Varsator”, sau “este din Zodia Varsatorului”, aceasta se poate exprima si prin formula “are Varsatorul ca Semn Solar” si, de fapt, asta inseamna ca, in momentul nasterii sale, Soarele se afla in unul din cele 30 de grade ale zodiei Varsatorului. Astfel, fiecare om are propria sa zodie, propriul sau Semn Solar, sub vibratia careia s-a nascut.

Constalatia Varsatorului confera nativului aptitudini pentru arta si aduce succese prin opere remarcabile. Manifesta o anumita violenta la manie, dar ofensa este repede uitata. Vointa este ferma, dar adesea nechibzuita si se indreapta spre scopul propus direct, sarind toate obstacolele. Seninul inclina spre solitudine, nativul este sarguincios, rabdator in munca si perseverent. Apt pentru studii serioase, pentru conducere, gust pentru avere si onoruri. Pasiunile sint puternice, antrenante, spontane. Opiniile vehemente si fixe. Bunurile dobandite sunt instabile si urmarite de pierderi provocate de prieteni sau de dusmani ascunsi, lingusitori si violenti. Bunurile pot proveni din familie, dar acestea dauneaza mai degraba pozitiei.

Nativul Varsator sau cu Ascendentul in Varsator, se afla sub influenta planetei Uranus (guvernator traditional) care o face iubitoare de libertate, dar in afara oricarei responsabilitati. Daca aceasta persoana intreprinde o cercetare spirituala, ea se plaseaza sub influenta planetei Jupiter (guvernator esoteric) ajutandu-l sa inteleaga foarte usor stiintele esoterice. Daca isi va continua evolutia, se va afla sub influenta Lunii si a lui Uranus care ii vor armoniza foarte mult emotiile in vederea adaptarii mentalului la noile valori ale erei Varsatorului.

Culori: albastru (in principal), verde (secundar)
Anatomie: gambe, glezne, sistem nervos
Social: aptitudini de conducator, meserii de avangarda, progres
Material: succes legat de prospectarea noului sau spiritualului
Mental: un vizionar de exceptie, nonconformism in gandire si creatie
Emotional: altruism, toleranta, deschiderea catre regasirea Eu-lui superior, emotii fata de obiecte si persoane lipsite de importanta,
incredere in sine
Guvernatorul (planeta) traditional al Varsatorului: Uranus
Guvernatorul ierarhic: Luna si Uranus
Verbul caracteristic: “A sti” ( „Eu STIU”), esenta lui este libertatea si independenta
Numere norocoase: 1 si 7
Piatra pretioasa: Ametist
Metal: Plumb sau Uraniu
Ziua norocoasa: Miercuri
Animale potrivite: Pasari mari
Locuri prielnice: cele aglomerate, indeosebi orasele
Cuvinte cheie: revolutie, altruism, prietenie, fraternitate, cunoastere, observare, oportunism, contradictie, serviabilitate, rezistenta,
libertate, viitor, modernism, moda, independenta, originalitate, cosmos, univers, inventie, ritm, viteza, toleranta, simpatie, utopie, egoism, intuitie, ingeniozitate

Meseriile indicate: aviator, chimist, electrician, electronist, informatician, farmacist, fotograf, mijloace video, asistent social, educator, tehnician, profesiuni in raport cu cercetarea, perfectionarea, inventia, marketing, invatamant, aparate ultramoderne, produse sintetice si toate meseriile noi, meserii legate de politica si de organisme internationale, cinema, scriitor SF., astrolog, psiholog, publicist, radiolog.

Aspectul fizic: statura mijlocie ori inalta, corp bine proportionat, figura prelunga cu un ten foarte curat, poate fi uneori foarte atragator. Modificarile sunt date de pozitiile planetare si aspecte.

VARSATORUL, in tema natala, aduce elemente imprevizibile, dorinta de libertate, bucuria de te arunca in incertitudinile vietii si deopotriva geniul si eroismul. Este semnul altruismului si al dezinteresului fata de valorile personale. Este locul unde se poate renunta foarte usor la ego. Acest semn aduce in astrograma natala puterea de a rezolva in forta orice problema, incredere in fortele proprii si curajul de a sfida pe oricine si orice. Varsatorul este un semn de instabilitate.

Descriere:
VARSATORUL simbolizeaza colectivitatea, fraternitatea intre oameni si comunicativitatea. Nativii sunt idealisti si sensibili, emotivi si cam extremisti in ceea ce priveste faptele lor, in sensul ca pot trece de la disperarea cea mai neagra la inflacarare si optimism contagios. Pentru fiecare reprezentant al acestei zodii conteaza foarte mult libertatea sa si implicit a altora, atat fizica cat mai ales spirituala.
Femeia acestui semn e recunoscuta in general dupa indemanarea cu care confectioneaza anumite obiecte necesare unui camin bine organizat. Independenti si activi, ei simt permanent nevoia de a face ceva util si pe masura aptitudinilor pe care le au. Sentimentali, sensibili si emotivi, nu pun un pret exagerat pe viata lor sexuala, preferand sa vada un om dincolo de aspectul sau fizic, in latura sa intelectuala si afectiva, si sa-i descopere calitati care sa-l faca un viitor bun prieten.
Varsatorul este un exemplar in ceea ce priveste perseverenta si se va orienta cu frenezie spre activitati creatoare. Valorificandu-si ideile, deseori geniale sau umanitare care au la baza un puternic spirit de devotiune si respectul profund pentru libertatea semenului sau. Cum orice medalie isi are si reversul sau, ei pot deveni violenti si agresivi in anumite imprejurari nefavorabile si atunci tenacitatea ii face adversari de temut. Isi iubesc mult copiii, insa nu vor deveni prea posesivi, ci vor prefera intotdeauna sa le lase o libertate deplina.
Sunt dificil de crescut si educat. Parintii trebuie sa le acorde o atentie deosebita si trebuie sa discute mult cu ei. Este introvertit si va avea tendinta de a se izola de parintii, care, in opinia lui nu inteleg ce vrea el. Va tine secrete preocuparile intime si interesul pentru diverse probleme, convins ca nu este crezut. Este pasionat adesea de jocurile de constructie si de strategie si citeste cu nesat tot ce ii pica in mana. Le place natura, iubesc animalele si adora jucariile mecanice.

PESTI (19 februarie – 20 martie)

Semn de apa, mutabil (transformare), feminin (introvertit), dominat de planetele Jupiter si Neptun, care se afla in propriul domiciliu. Mercur este in exil, Venus e in exaltare, iar Mercur se afla in cadere.

Semnele Solare sunt cele mai populare din toata astrologia!! “Semn Solar” este un termen care desemneaza o zodie (din zodiacul Tropical) in care se afla Soarele la un moment dat, cel mai adesea la nasterea cuiva. Cand se spune ca un om “este Pesti”, sau “este din Zodia Pesti”, aceasta se poate exprima si prin formula “are Pestii ca Semn Solar” si, de fapt, asta inseamna ca, in momentul nasterii sale, Soarele se afla in unul din cele 30 de grade ale zodiei Pesti. Astfel, fiecare om are propria sa zodie, propriul sau Semn Solar, sub vibratia careia s-a nascut.

Despre cei nascuti sub constelatia Pestilor traditia se spune ca obtin onoruri prin ei insisi, se ridica prin arte, stiinte sau literatura. Devin populari prin succesul operelor lor. Pestii confera o anumita neliniste, o nemultumire de sine care indeamna la refacerea operelor incepute; nativii sint inclinati spre pesimism) – acesta le guverneaza impresiile si felul de a vedea. Poseda o dubla natura, foarte greu de descifrat. Au un spirit drept, puternic, partici­pativ, poetic si contemplativ, moravuri convenabile, inclinati spre placeri, orgoliu. Vointa este ferma, dar schimbatoare, despotica, dar cu blandete, autoritara, fara tiranie. Caracterul prudent, greu de apropiat, discret si cu umor. Tendinta spre zeflemism, uneori chiar caustici, dar intotdeauna spirituali si fara rautate. Se emotioneaza greu, se calmeaza la fel de greu, dar dupa ce se razbuna, nu pastreaza ranchiuna, indemanare, vioiciune, vigilenta.
Persoana nascuta sub semnul Pesti sau cu Ascendentul in Pesti, se afla sub influenta planetei Neptun (guvernator traditional) care o
face blanda, visatoare, imaginativa si influentabila. Daca acea persoana intreprinde o cercetare spirituala, ea se plaseaza sub influenta lui Pluton, ca guvernator esoteric si ierarhic ajutand-o sa-si dezvolte sensibilitatea, gandirea pozitiva, creativitatea si calitatile parapsihice.

Culori: verde marin deschis, violet
Anatomie: picioare, interiorul pulpelor, calcaiele, talpile, sistemul limfatic, lichidele organismului si nervi
Social: aptitudini de conducator numai in perioade de tranzitie intre doua structuri sociale, meserii in care este nevoie de mila,
compasiune, indurare.
Material: castiguri parvenite din inzestrari native.
Mental: armonizarea individului in raport cu societatea si credinta in Dumnezeu.
Emotional: viziune de ansamblu asupra relatiilor, destin judecat prin prisma emotiilor, uneori inchistari, umilinta, suferinta.
Guvernatorul (planeta) traditional al Pestilor: Neptun
Guvernatorul ierarhic: Pluton
Verbul caracteristic: “A Crede” (“Eu CRED”), esenta lui este sensibilitatea, visarea, ceea ce ii poate crea dificultati in rezolvarea
problemelor
Numere norocoase: 2 si 6
Piatra pretioasa: Acvamarin
Metal: Cositor
Ziua norocoasa: Vineri
Animale potrivite: Pestii
Locuri prielnice: spatiile deschise si largi
Cuvinte cheie: compasiune, mister, sugestibilitate, receptivitate, intuitie, sacrificiu, senzatie, indecizie, reverie, iluzie, devotament,
interiorizare, impresionabilitate, inspiratie, misticism, suferinta, credinta, tradare, fuga, nepasare, superstitie

Meserii indicate: laboratoare, spitale, inchisori, locuri inchise. Psihiatru, vindecator, pedagog, fotograf, petrolist, pescar, preot, evanghelist, spion, poet, scafandru, asistent medical.

Aspect fizic: statura mijlocie, constitutie slaba si bolnavicioasa, fata larga, ten palid si mat, par castaniu, ochi cenusii, privire rece, permanent par putin somnorosi. Diferentele apar prin aspectele si pozitiile palnetare.

In interpretari, zodia PESTI este un semn de restrictie. Ea poate da retragere, renuntarea la talente pentru alte prioritati, diplomatie, emotii profunde, dar neexprimate direct. Spre deosebire de Scorpion, zodia Pesti ascunde valori bune, calitati, talente ce pot fi declansate in urm unor evenimente marcante din viata. Este locul unde credinta poate fi statornica si unde convingerile sunt cel mai puternic simtite si cel mai putin declarate. Acest segment al zodiacului poate oferi solutii acolo unde nimeni nu mai spera la nici o rezolvare sau poate renaste in viata nativului cu o putere cu totul si cu totul speciala. Inactivitatea acestui segment este data de lipsa vointei pe sectorul pe care il indica.

Descriere:
PESTII simbolizeaza firea mistica si devotamentul. El este in permanenta consumat de contradictii ce-l sfasie si care il fac sa fie sovaitor si nehotarat in actele sale. Aparent linistit, in realitate se framanta intens si continu. De aceea are de multe ori un aer de oboseala si de deprimare. Un tip generos si foarte milos, se va devota in permanenta celuilalt, familiei si prietenilor si va fi mereu gata de sacrificiu. Desi inspirat si cu bune idei, lipsa de energie, consumata in numeroasele sale ezitari, il va impiedica sa fie prea activ si sa aiba prea multe initiative, ceea ce-i va da adesea un sentiment de frustrare.
Inclinati spre lenevie si confort, uneori vor traversa lungi perioade de indolenta si de apatie. Au gustul luxului si uneori vor fi fara scrupule in a-l obtine, atat de mare este fascinatia pe care acesta il exercita asupra lor. In general, sunt rezervati si timizi si trebuie sa depuna mari eforturi pentru a deveni mai expresivi si implicit mai bine evaluati de catre ceilalti. In general Isi cresc copiii cu dragoste si intelegere, insa au tendinta de a fi prea indulgenti si de a-i rasfata.
Sunt copii linistiti, care nu vor face probleme parintilor, mai ales daca acestia vor stii sa-i fereasca de traumatisme care le pot marca viata. Este bine de asemenea sa nu vina in contact cu scene violente sau sa li se povesteasca lucruri pe care fantezia lor nelimitata le pot amplifica si ii pot speria. Nu se poate spune ca este dotat cu o inteligenta exceptionala, dar este foarte constiincios, atras de studiu si isi impune singur obligatia de a invata pentru a nu isi dezamagi parintii.
Fara o prea mare vitalitate, e preferabil pentru sanatatea lor sa fie tinuti in apropierea apei (zodia Pestilor e un semn de apa). Iubesc natura, florile si dovedesc o deosebit de mare atractie pentru caini. Au tendinta de a manca prea mult si trebuie paziti sa nu se ingrase, si feriti de unele afectiuni ale aparatului digestiv.

Sursa: http://www.eva.ro

Advertisements

About oanaclara

"Daca plangi pentru ca soarele a disparut din viata ta, lacrimile te vor impiedica sa vezi stelele." - Rabindranath Tagore
This entry was posted in Stil de viata and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

8 Responses to Horoscop ( II )

 1. Victor says:

  Hm! Pe doamna mea n-o prea recunosc in “sagetator”. Oare sa fie urmarea influentelor ulterioare momentului nasterii, incepand cu educatia si culminand cu experientele de viata? Sau o fi din cauza ca ca, nascuta fiind (pe cale naturala) “la sapte luni”, semnul ei ar trebui sa fi foost (in principiu, teoretic) altul?

  • oanaclara32 says:

   Sincer, nu stiu. Si eu sunt berbec , dar imi place familia mea si prefer relatiile stabile . Am si eu doza mea de nebunie. Spiritul aventurier se manifesta altfel. Uite, de exemplu, uneori as merge in gara, as lua bilet pentru primul tren care pleaca si cand as ajunge la capat de linie, as vizita zona respectiva. Suna ciudat,nu?

   • Victor says:

    MIE “imi suna” TERIBIL de ciudat: DE CE ar trebui vizitat neaparat anume capatul de linie? DACA acolo e nu numai neinteresant, ci si neplacut? DACA “primul tren care pleaca” e un expres international? DE CE nu ai putea vizita in acest fel nu neaparat punctul terminus al liniei (dealtfel, aceasta idee constituie totodata si o limitare inutila: CATE asemenea “puncte terminus” or fi putand sa fie in tara? Cateva zeci? Si gata, astea-s toate excursiile organizabile?) ci oricare loc de pe traseu care-ti pare “ispititor”, “apetisant”? Sau prima gara in care se opreste dupa ce a strabatut “k” km? Sau a noua (sa zicem) statie de la plecare (daca-i tren personal sau cursa), a cincea (daca-i accelerat) si respectiv a doua (daca-i rapid, expres sau “sageata”)? (Evident, numarul si/sau distanta pot varia in timp, de la excursie la excursie…)
    (Altfel, atat ideea vizitei in sine, cat si ideea selectarii prin acest tip de metoda aleatoare a destinatiei de vizitat nu-mi par CATUSI DE PUTIN deplasate: o persoana careia-i plac surprizele nu are la indemana chiar foarte multe metode si mijloace de a-si face cadou siesi o surpriza… Este si asta o metoda ca oricare alta – dar mai putin “ortodoxa”, mai putin “cusera”, mai neobisnuita – de a-ti organiza vizitarea tarii.)

   • oanaclara32 says:

    Ma bucur ca am gasit oameni care sa ma inteleaga…sunt destui care zic ca sunt prea zapacita pentru secolul asta. 😀 😀 😀

   • Victor says:

    SI EU zic la fel (despre dumneata), si eu SUNT la fel… SI CE? Zapacitii nascuti in secol gresit sunt “scutiti de primarie” sa-si faca o bucurie?
    Deocamdata esti “legata” (sau macar limitata la cateva ore) de scumpele “ghiulele” pe care le ai legate de picioare (inca-s prea mici pt a te incumeta cu ei in asemenea aventuri), dar parca vad ca acusi-acusi (daca “va permiteti”, bineinteles) iti iei cateva “zile libere” si plecati “in haita” in “excursii exploratorii” de genul asta… (Sper ca EL e intelegator cu firea dumitale…)
    “Sa moara de ciuda” cei “cuminti”, invidiindu-va (in secret, ca doar n-o sa recunoasca pe fata ca “si ei ar vrea”…), NA! 😀

   • oanaclara32 says:

    E mai simplu. 🙂 Iau picii, urcam in masina si plecam. 🙂 Asta-vara la mare, in fiecare zi faceam plaja in alta statiune. Luam micul dejun si la masa stabileam unde mergem.

   • Paul says:

    o doza mare, chiar 🙂

 2. Paul says:

  si eu m-am nascut la 7 luni si ma simt Sagetator veritabil…alterat poate doar de niste experiente nefaste…
  in privinta trenului, eu zic sa nu-l iei, ca ramai in camp :)) faci ca betivii pe calea ferata :)) ai citit bancul din mail, nu ?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s