Horoscop ( I )

Berbec (21 martie – 20 aprilie)

Este un semn cardinal, de Foc, diurn, masculin (extrovertit). Soarele este exaltat, Venus in Exil, Marte in domiciliu (guvernator) Saturn in cadere, Uranus in trigonocratie.

Semnele Solare sunt cele mai populare din toata astrologia!! “Semn Solar” este un termen care desemneaza o zodie (din zodiacul Tropical) in care se afla Soarele la un moment dat, cel mai adesea la nasterea cuiva. Cand se spune ca un om “este Berbec”, sau “este din Zodia Berbecului”, aceasta se poate exprima si prin formula “are Berbecul ca Semn Solar” si, de fapt, asta inseamna ca, in momentul nasterii sale, Soarele se afla in unul din cele 30 de grade ale zodiei Berbecului. Astfel, fiecare om are propria sa zodie, propriul sau Semn Solar, sub vibratia careia s-a nascut.

Constelatia Berbecului confera persoanelor nascute sub semnul ei un caracter simplu, direct, docil, apt pentru conducere (ceea ce nu este incompatibil) intreprinzator si indraznet, cu un suflet elevat, caritabil, cu o inima generoasa care – nu mai e nevoie s-o spunem – va cunoaste ingratitudinea, cu o vointa ferma, un spirit superior, scaparator, vioi, viril, curajos, dar prudent, adesea religios, cateodata artist, mereu ingenios, priceput in afaceri, luptator, cu o tendinta spre eclectism. Vointa, in ciuda fermitatii, isi poate schimba obiectul, proiectul.
Persoana nascuta sub semnul Berbecului sau cu Ascendentul in Berbec, se afla sub influenta planetei Marte (guvernator traditional), care o face capricioasa, incapatanata, agresiva, instinctiva, egocentrica. Daca va incepe o cercetare spirituala, ea se va afla sub influenta lui Mercur (guvernator esoteric) care o va ajuta sa-si controleze instinctele si agresivitatea, sa fie comunicativa si intelegatoare. Daca va continua evolutia, se va plasa sub influenta lui Uranus (guvernator ierarhic) care o va face intuitiva si creatoare, astfel incat va utiliza cu mult succes tehnici esoterice specifice erei Varsatorului.

Culori: rosu cu nuante vii
Anatomie: cap, creier, ochi, maxilar superior
Social: afirmarea personalitatii, imagine publica, constiinta de sine
Material: castigurile rapide in domenii de avangarda, fluctuatii financiare
Mental: realizarea unor modele originale de creatie, ganduri originale
Emotional: temperament vulcanic imbinat cu retrageri deliberate pana la gasirea unei noi motivatii de actiune
Guvernatorul (planeta) traditional al Berbecului: Marte
Guvernatorul ierarhic: Uranus
Verbul caracteristic: “A fi” (Eu SUNT); esenta lui este actiunea directa si individualismul.
Numere norocoase: 1 si 9.
Piatra pretioasa: Diamantul
Metal: Fier
Ziua norocoasa: Marti
Animale potrivite: Oaia, capra
Locuri prielnice: orasele mari
Cuvinte cheie: elanul, entuziasmul si actiunea, riscul, impulsul, ardoarea, indrazneala.

Meserii indicate: meseriile in raport cu metalul, fierul (lacatus, constructor sau pompier…); ramurile medicinii in raport cu capul, cu fata (neurochirurg, ocultist). Militar, profesiuni sportive, ghid, pastor, armurier, coafor, acupunctor, umanist, vulcanolog, politist, mecanic auto, constructor.

Aspectul fizic: statura mijlocie. Corp slab, atletic, vigurs, nervos, osos, piept dezvoltat; figura ovala, pometi usor proeminenti, par inchis la culoare, negru adesea ori roscat; sprancene stufoase, privire patrunzatoare.

In interpretari, BERBECUL aduce un plus de vointa si independenta. Aici este locul unde impulsivitatea poate distruge, unde idealismul poate crea legaturi nesperate si unde curajul poate fi spectaculos, eliberator sau deopotriva distructiv. Accentuarea acestui semn pe tema poate fi interpretat negativ ca un indiciu al agresivitatii sau dorintei exacerbate de revolta si putere.

Descriere:
Relatiile nativului, care detesta cadrul uniform si monotonia, vor fi caracterizate de impulsivitate, obiectivitate, realism practicat fara menajamente.
Are tendinta de a neglija detaliile. Extrem de marinimos cu prietenii. Aspru si dictatorial, pare ca nu stie sa-si exprime sentimentele, dar procedand cu blandete se pot obtine multe de la nativul Berbec. In dragoste, nativul este interesat de propria traire, de societate si de recunoasterea sociala. Ii place flirtul, dar pasiunea si nerabdarea intra repede joc ….iar pana la o noua aventura nu mai este decat un pas. Nici o idila nu dureaza prea mult, iar in momentul aparitiei unei noi pasiuni, cea veche este uitata. In amor cauta relatii picante, originale.
Nu sunt foarte potriviti pentru viata casnica, pentru casnicie. Isi impune vointa pentru a fi tratat ca un adevarat cap de familie si, in acelasi timp, va dori ca sotia sa-i reprezinte succesul si priceperea. Femeile Berbec reprezinta partenera de viata minunata numai pentru omul ambitios.
Este un semn al tineretii, nu al maturitatii; esenta sa fiind acea a inceputului, conceptia si actiunea, impulsul si tot ceea ce este primare. Entuziasmul molipsitor, actiunea temerara, generozitatea, simtul profund al actiunii, sunt calitatile cele mai frapante. Insa, prin supra-aprecierea impartialitatii se poate ajunge la megalomanie, agresivitate, sarcasm brutal ori fanatism. In cuvinte si in actiuni poate deveni necrutator, iar alegerea cailor active si rapide il va impiedica sa fie profund si sa stabileasca riscurile ulterioare.

Taur (21 aprilie – 21 mai)
Este un semn fix, de Pamant, nocturn, feminin (introvertit). Luna este in exaltare, Venus in domiciliu (guvernator), Marte in exil, Saturn in trigonocratie, Uranus in exil.

Semnele Solare sunt cele mai populare din toata astrologia!! “Semn Solar” este un termen care desemneaza o zodie (din zodiacul Tropical) in care se afla Soarele la un moment dat, cel mai adesea la nasterea cuiva. Cand se spune ca un om “este Taur”, sau “este din Zodia Taurului”, aceasta se poate exprima si prin formula “are Taurul ca Semn Solar” si, de fapt, asta inseamna ca, in momentul nasterii sale, Soarele se afla in unul din cele 30 de grade ale zodiei Taurului. Astfel, fiecare om are propria sa zodie, propriul sau Semn Solar, sub vibratia careia s-a nascut.

Constelatia Taurului confera persoanelor nascute sub semnul ei un caracter obstinat, tenace, care nu suporta sfaturile. Mandru, greu de abordat, ii plac atat de mult dificultatile incat ajunge sa si le provoace singur din satisfactia de a le invinge. Greu de emotionat ca si de calmat, pastreaza ranchiuna si e greu de impacat. Spirit drept, curios si fin; greu de descifrat si de aceea sub acest semn se nasc mai ales diplomatii.
Persoana nascuta sub semnul Taur sau cu Ascendentul in Taur, se afla sub influenta lui Venus (guvernator traditional) care o face materialista, posesiva si orientata spre satisfacerea dorintelor sale. Daca va incepe o cercetare spirituala, se va afla treptat sub influenta lui Vulcan care este in acelasi timp guvernator esoteric si ierarhic ceea ce-i va permite sa scoata la suprafata toate problemele sale pentru a-si vedea slabiciunile, pentru a le distruge sau a le transmuta. La nivel inalt, Vulcan permite utilizarea energiei sexuale ca o sursa creatoare si-i ajuta pe oameni sa se transforme, altfel spus, sa realizeze alchimia interioara printr-o totala stapanire a dorintelor.

Culori: albastru deschis, verde
Anatomie: gatul, ceafa si maxilarul inferior
Social: metodic, constant in efort, devotat, abilitati practice.
Material: simt deosebit al afacerilor, chibzuinta, investitii minime
Mental: cercetare psihanalitica, realism, pragmatism, o viziune subtila a cotidianului.
Emotional: sentimente profunde rar exprimate verbal, atasament, posesivitate, cumpatare.
Guvernatorul traditional: Venus
Guvernatorul ierarhic: Vulcan
Verbul caracteristic: “A avea” ( “Eu AM”, “Eu POSED”) Reprezinta: posesiunile, acumularile, energia emotionala a primaverii, stabilitatea, rabdarea, perseverenta, fertilitatea.
Numere norocoase: 4 si 6.
Piatra pretioasa: Agatul si Smaraldul
Metal: Cupru
Ziua norocoasa: Vineri
Animale potrivite: Bovine
Locuri prielnice: cele linistite
Cuvinte cheie: elanul, entuziasmul si actiunea, riscul, impulsul, ardoarea, indrazneala, achizitie, posesiune, tenacitate, materialism, stabilitate, realism

Meserii indicate: profesiuni bancare, restauratie, bucatar, horticultor, gradinar, medic ORL, stomatolog, meserii artistice, cantaret, decorator, modist, profesiuni imobiliare.
Aspectul fizic: statura mijlocie, corp in general greoi, uneori gras; ochi mari, negri, nasul si gura largi; par castaniu ori negru, cateodata cret; foarte frumos si decorativ. Multe femei ale acestui semn sunt subtiri si delicate, genul trestie, celelalte pastrand caracterisicile generale ale zodiei. Influenta este schimbata de planete si aspecte planetare.
In interpretari, TAURUL aduce temperare, spirit practic, dorinta de a crea ceva concret, de munca in vedere consolidarii. Este un semn de sensibilitate si de emotie exprimate prin gest, creatie artistica, sprijin, dar cumpatarea si profunzimea Taurului poate duce la negativism, obsesii, manii amplificate si o viziunea exagerat de materialista asupra vietii.
Descriere:
TAURUL simbolizeaza acea perioada de inflorire a naturii si semnifica agricultorul legat de campie, de pamant, nativul urmarind implinirea roadelor sale. Este capabil sa traverseze adesea lungi perioade de munca indarjita si ceea ce-l mira foarte tare in asemenea imprejurari este ca ceilalti nu pot tine uneori pasul cu el. Poate sari in acest caz sa le dea o mana de ajutor, dar numai cand vede ca si acestia se zbat ca sa iasa din dificultate. Un alt domeniu in care bunul gust se manifesta din plin, insa de asta data la modul cel mai propriu, este gastronomia, caci nativii Taur sunt mari gurmanzi avizati. Pasionati dupa mancarurile bune, vor avea in minte o adevarata geografie a locurilor din oras unde se mananca bine si ce anume.
Ii plac mult calatoriile si, daca i se iveste posibilitatea, isi va realiza acest vis al sau dupa o matura chibzuinta asupra oportunitatii momentului. Calm, placid, va aborda problemele sistematic si cu tact, rezolvandu-le pe rand prin concentrarea tuturor fortelor sale asupra uneia si nerisipindu-se de regula in mai multe activitati deodata.
Nimic nu pare sa fie prea greu pentru el si odata trasata sarcina si directia de urmat, se va inhama imediat la treaba. Tine foarte mult la securitatea sa personala, precum si a familiei sale si aceasta trasatura il va determina sa instituie un control strict asupra resurselor materiale ale caminului, fara a cadea insa in zgarcenie. Aceasta permanenta nevoie de securitate il va determina sa fie fidel partenerului sau. O alta mare calitate a sa este aceea de a fi o gazda perfect agreabila, care va face tot ceea ce este necesar pentru ca oaspetii sai sa se simta minunat.
Este foarte tenace si isi doreste de mic sa-si castige independenta fata de parinti. Copii Taur sunt foarte perseverenti si adesea putin cam maturi pentru varsta lor, din dorinta de a-i imita pe adulti in tot ceea ce le-ar putea aduce libertate si independenta. Au inclinatii artistice, iar parintii ar trebui sa fie atenti la preocuparile copilului pentru ca acesta sa-si valorifice talentele.

Gemeni (22 mai – 21 iunie)

Este un semn mutabil, de Aer, masculin (extrovertit), nocturn. Mercur se afla in domiciliu, Jupiter se afla in exil, Uranus de afla in exaltare, iar Pluton se afla in cadere.

Semnele Solare sunt cele mai populare din toata astrologia!! “Semn Solar” este un termen care desemneaza o zodie (din zodiacul Tropical) in care se afla Soarele la un moment dat, cel mai adesea la nasterea cuiva. Cand se spune ca un om “este Gemeni”, sau “este din Zodia Gemenilor”, aceasta se poate exprima si prin formula “are Gemenii ca Semn Solar” si, de fapt, asta inseamna ca, in momentul nasterii sale, Soarele se afla in unul din cele 30 de grade ale zodiei Gemenilor. Astfel, fiecare om are propria sa zodie, propriul sau Semn Solar, sub vibratia careia s-a nascut.

Constelatia GEMENILOR confera nativului un caracter atragator, binevoitor, usor de iritat, dar si de calmat, putin violent la manie si gata sa se caiasca, spirit inventiv, indreptat spre cercetari si descoperiri stiintifice, mai ales in domeniul matematicilor. Este semnul oratorilor si al scriitorilor. Aptitudini pentru negot, suflet nobil, spirit fin, subtil, indemanare, asiduitate, vigilenta, foarte vorbaret daca e in discutie un subiect preferat, altfel e mai degraba taciturn, putin expansiv si poarta in el o usoara neliniste care-i da o stare de perplexitate in momentul actiunii. Vointa lui este ferma, cateodata vehementa, dar fara asprime, autoritara sau tiranie.

Persoana nascuta sub semnul Gemeni sau cu Ascendentul in Gemeni, se afla sub influenta planetei Mercur (guvernator traditional) care o face intelectuala, dar dispersata si instabila. Daca intreprinde o cercetare spirituala, se plaseaza sub influenta lui Venus (guvernator ezoteric) care o va ajuta sa-si stapaneasca emotiile pentru a transmite altuia un mesaj spiritual, si va realiza astfel un contact mai bun intre suflet si personalitate. Daca isi continua evolutia, se va plasa sub influenta guvernatorului ierarhic Gaia/Terra care o va ajuta sa-si controleze experientele vietii sale si sa dezvolte o mare energie pentru a gasi mijloace practice pentru binele omenirii.

Culori: galben
Anatomie: gat, plamani, brate
Social: diplomatie, aptitudini de conducator in perioade de tranzitie, echilibru.
Material: aptitudini deosebite pentru speculatii (intermedieri bursa), simtul banului.
Mental: un mare dinamism intelectual, comunicare, idei progresiste, abilitati in comunicare, studii
Emotional: arta de a sti ce asteapta partenerul de la tine, superficialitate ce creeaza iluzia mobilitatii
Guvernatorul traditional al Gemenilor: Mercur
Guvernatorul ierarhic: Gaia
Verbul caracteristic: “A gandi” (“Eu GANDESC“). Reprezinta: dualitatea, pornirea in actiune fara scop si oprirea fara motiv,
comertul, comunicarea, publicitatea, literatura, deplasarea, curiozitatea, discutiile.
Numere norocoase: 5 si 9.
Piatra pretioasa: Acvamarin si Cristal marin
Metal: Mercur
Ziua norocoasa: Miercuri
Animale potrivite: Fluturi
Locuri prielnice: localitatile aflate la mare altitudine.
Cuvinte cheie: comunicare, gand, adolescenta, vivacitate, mobilitate, difuzie, dualitate, superficialitate, adaptabilitate, inmultire,
adunare, respiratie, revelatie, vibratie, informatie, scriere, alfabet, numar, studiu, versatilitate, incostanta, imprastiere, risipire, convingere, animatie, curiozitate, intelectualitate, elocventa, ingeniozitate.

Meserii indicate: functionar de birou, secretar, dactilograf, grafician, grafolog, jurnalist, librar, transporturi, comert, vanzari, comis-voiajor, editor, scriitor, medic de plamani si circulatie. Sportivi ca: alergatori, ciclisti, gimnasti, tenismani.

Aspectul fizic: statura mica-mijlocie, privire vioaie, sunt putin indesati uneori, par negru-castaniu. Modificarire apar prin influente planetare si prin aspectului dintre ele.

Zodia GEMENI aduce in interpretari nu numai dorinta de comunicare, ci si un plus de jovialitate, o usurinta in rezolvarea problemelor (cea mai scurta cale) putin spectacol, placerea de a te sustrage greutatilor vietii si dorinta de destindere. Aceasta zodie este un semn intelectual, abil chiar spectaculos ce de nativului puterea de a se ridica deasupra indiferent de situatie. Aduce si minciuna, perversitate si intriga. Gemenii indica pe o tema locul de maxima instabilitate.

Descriere:
GEMENII simbolizeaza fenomenele de tranzitie, indecizia, instabilitatea (din natura), dualitatea. Aceasta din urma trasatura este ilustrata si in simbolul emblematic al zodiei, cei doi gemeni – Castor si Pollux – dintre care unul e muritor, iar celalalt nemuritor. Nativul acestui semn este o fire instabila, manata in permanenta de grave incertitudini si ezitari, macinata de contradictii.
Foarte dinamic, se va ocupa de o mie de lucruri deodata si de foarte multe ori nu va termina ceea ce a inceput; daca acest lucru se va intampla totusi, invatamintele trase in final vor fi repede uitate. Aceasta vasta arie de cuprindere a sferei sale de interese are insa si un mare inconvenient, anume superficialitatea sa in ordonarea problemelor.
Adeseori are lungi stari de anexitate, de deprimare si de nesiguranta, care se pot repercuta negativ asupra organismului sau, sau pot fi perioade fertile de creatie in cazul in care este o fire artistica sau filozofica. In general, nativul din Gemeni pare a fi neserios, reprezentand tipul de om pe care nu se poate pune baza.
Volubili si expansivi, nu pot sta multa vreme intr-un loc fara sa se plictiseasca. Din acest motiv vor evita sa-si ia angajamente lungi, ori, si mai grav pentru ei, pe termen nelimitat. Acest principiu il vor aplica si in ceea ce priveste viata lor sentimentala sau casatoria. Se lovesc in viata de situatii financiare instabile si alternante si au nevoie de mai multa constanta in eforturile lor pentru a iesi din acest carusel al “intamplarilor”. Au nevoie de dragoste si de sustinere morala pentru a reusi in ceea ce-si propun.

Rac (22 iunie – 21 iulie)

Este un semn de Apa, cardinal, feminin (introvertit), nocturn. Luna se afla in domiciliu, Saturn in exil, Jupiter si Neptun se afla in exaltare, iar Marte este in cadere.

Semnele Solare sunt cele mai populare din toata astrologia!! “Semn Solar” este un termen care desemneaza o zodie (din zodiacul Tropical) in care se afla Soarele la un moment dat, cel mai adesea la nasterea cuiva. Cand se spune ca un om “este Rac”, sau “este din Zodia Racului”, aceasta se poate exprima si prin formula “are Racul ca Semn Solar”, si de fapt asta inseamna ca, in momentul nasterii sale, Soarele se afla in unul din cele 30 de grade ale zodiei Racului. Astfel, fiecare om are propria sa zodie, propriul sau Semn Solar, sub vibratia careia s-a nascut.

Constelatia Racului confera o viata plina de miscare, agitata, inconstanta, energica, participativa, intre­prinzatoare. Caracter taciturn, spirit incisiv, moravuri asezate si in general, o conduita austera. Imaginatia, foarte fecunda, se complace in fantastic si cum are un spirit de asimilare foarte puternic, subiectul este mereu disponibil sa joace rolul eroilor evocati in vis sau intalniti in carti. Dispozitia este schimbatoare, nestatornica, capricioasa si relatiile pot suferi din aceasta cauza, dar, imediat ce o relatie dispa­re, se leaga altele, dintr-o imperioasa nevoie de atasament. Discretie, independenta, liberalism si aptitudini pentru mai multe lucruri. Luna, care-si are domiciliul in aceasta constelatie, confera nativului cand o aparenta flegmatica, cand o iritabilitate nemotivata a carei cauza esentiala se afla in marea lui impresionabilitate.
Nativul Rac sau cu Ascendentul in Rac, se afla sub influenta Lunii (guvernator traditional) care il face emotiv si prea mult atasat de trecut (amintiri) si familie. Daca incepe o cercetare spirituala, se plaseaza sub influenta planetei Neptun care este guvernator ezoteric si ierarhic, oferidu-i posibilitatea de a-si dezvolta calitati parapsihice, de a-si cunoaste mai bine slabiciunile pentru a le elimina, servind umanitatea prin dezvoltarea calitatilor intuitive, de vindecare si de compasiune.

Culori: argintiu, safirul albastru sau verdele marin
Anatomie: zona stomacului, sistem digestiv. Reprezinta potentialul inconstient al individului si sensibilitatea sa la lumea exterioara
Social: pastrator al traditiei, conducator de scurta durata
Material: valorificarea bunurilor cu valoare de trecut, simt al acumularilor, arta de a pastra bine amintirile si mostenirile.
Mental: autonomia asupra esteticului, tendinta de a deslusi mai mult cauza decat efectul.
Emotional: capacitatea de simti dramatic, emotii declansate de obiecte, sensibilitate, feminitate
Guvernatorul (planeta) traditional: Luna
Guvernatorul ierarhic: Neptun
Verbul caracteristic: “A simti” (“Eu SIMT”), reprezinta emotia, atasamentul fata de familie si trecut

Numere norocoase: 3 si 7
Piatra pretioasa: Smaraldul sau Onixul negru
Metal: Argint

Ziua norocoasa: Luni
Animale potrivite: Broasca testoasa, alte animale cu carapace
Locuri prielnice: cele situate langa ape
Cuvinte cheie: sensibilitate, fecunditate, copilarie, sentiment, atasament, camin, ereditate, influentabilitate, radacini, gestatie, trecut,
plasticitate, patriotism

Meserii indicate: paznic de noapte, restaurante (bauturi), vanzari (jucarii, jocuri, imbracaminte), gradinite de copii, crese, apa, lichide, decorator, notar, agent imobiliar, oncolog, istoric, primar, romancier, navigator.

Aspectul fizic: statura mijlocie, foarte rar inalta, figura palida, rotunda, trasaturi fine, par castaniu, ochi uneori mici, adesea de culoare cenusiu-albastra; aspect general agreabil, destul de fragil insa. Diferentele sunt date de planete, pozitia si aspectele acestora.

RACUL aduce, in interpretari, emotie, interiorizare si dramatizare. in interpretari acest semn este privit cu retinere de astrologi, pentru ca aduce melancolie, tendinta de repliere si o usurinta teribila in a bate in retragere. Cu toate acestea Racul este locul de maxima tenacitate din tema si, de asemenea, sectorul unde nativul poate coabita in resemnare cu dificultatile vietii, pe care si le va dramatiza. Accentuarea negativa a Racului in tema aduce multe dificultati ce pot fi depasite numai prin munca si tenacitate.

Descriere:
RACUL simbolizeaza perioada in care apar fructele, maturizare germenului fecundat intr-un elan vital de nestapanit. Asociem imaginea “racului”, profilul sau existential cu tot ceea ce inseamna vatra, mama, familie, popor, tara. Metafora cea mai reprezentativa pentru el este cea a apelor adanci, denotand profunzimea (discretia) nativilor.
Sunt foarte sensibili si extrem de emotivi, sentimentali si usor impresionabili. Luna are o mare influenta asupra lor si diferitele ei faze determina stari sufletesti schimbatoare. in aspectele lor cele mai putin laudabile pot fi irascibili, excentrici si agitati. Nu e intotdeauna foarte usor sa intelegi un rac. Chiar atunci cand pare foarte sociabil si transparent, veti constata ca sensul actiunilor sale e adesea o veritabila problema de enigmistica.
Ceea cel face de temut este consecventa pe care o reliefeaza in tot ce face si care se poate lesne transforma in incapatanare. El va sfarsi in cele din urma prin a-si atinge scopul si nimeni nu va putea sa spuna vreodata ca nu e meritul lui. Idealul sau este in general indreptat spre o situatie materiala solida si va face totul ca sa o obtina. Este foarte conservator si traditionalist.
Copilul Rac este foarte problematic si necesita un tratament deosebit. Are nevoie de afectiune si de incurajari permanente pentru a se simti confortabil. Poate intampina probleme in comunicare si va fi dificil pentru el sa-si impartaseasca nedumeririle si problemele. Prefera jocurile linistite, pasnice nu le place sub nici o forma violenta.

Leu (23 iulie – 22 august)

Semn de foc, fix, masculin (extrovertit), dominat de Soare (guvernator), care se afla in propriul domiciliu; Uranus se afla in exil, Saturn in exil, Neptun se afla in exaltare, iar Mercur este in cadere.

Semnele Solare sunt cele mai populare din toata astrologia!! “Semn Solar” este un termen care desemneaza o zodie (din zodiacul Tropical) in care se afla Soarele la un moment dat, cel mai adesea la nasterea cuiva. Cand se spune ca un om “este Leu”, sau “este din Zodia Leului”, aceasta se poate exprima si prin formula “are Leul ca Semn Solar” si, de fapt, asta inseamna ca, in momentul nasterii sale, Soarele se afla in unul din cele 30 de grade ale zodiei Leului. Astfel, fiecare om are propria sa zodie, propriul sau Semn Solar, sub vibratia careia s-a nascut.

Nativul Leu pare a fi protejat de o influenta astrala benefica, spun multi astrologi, caci, de multe ori, ajunge prin el insusi la onoruri. Suflet elevat, spirit de justitie, caracter inflexibil, inima inflacarata si generoasa. Vointa este ferma, intreprinzatoare, perseverenta, tintind intotdeauna scopul propus. Spirit drept, stabil, viril, mandru, simplu, liberal, stralucitor, adesea prezumtios, dar intotde­auna recunoscator; caracter binevoitor, ferm, curajos, generos, mereu stapan pe el. in momente dificile, mania va fi brusca, dar fara violenta si nu de durata. Daca ea se razbuna – ceea ce e de presupus – o va face intotdeauna numai cu noblete. Iubirea este puternica, nativul e con­stant in afectiuni, dar nu si in fapte. Are gustul armelor, indemanare si agilitate in exercitii corporale, rabdator la munca si apt pentru a comanda. Aptitudinile nu sint multe, dar solide, profunde.

Persoana nascuta sub semnul Leului sau cu Ascendentul in Leu, se afla sub influenta Soarelui (guvernator traditional) care o face plina de vitalitate, egocentrica, ambitioasa si orgolioasa. Daca va intreprinde o cercetare spirituala, se va plasa sub influenta Soarelui si a planetei Neptun (guvernatori esoterici), care-l vor ajuta sa-si utilizeze latura sa creatoare cu mai multa inspiratie si sa-i inteleaga mai bine pe ceilalti. Daca va continua evolutia, se va plasa sub influenta Soarelui si a planetei Uranus (guvernatori ierarhici) ce-i vor permite sa echilibreze polaritatea Leu-Varsator si sa lucreze altruist la crearea noilor valori ale erei Varsatorului.

Culori: galben, portocaliu
Anatomie : inima
Social: ascensiune fulgeratoare, atitudine curajoasa, functie de conducere.
Material: succese mari prin riscuri mari, speculatii, nevoie de lux.
Mental: spirit creator, nevoie de a se ridica prin idei proprii.
Emotional: dragoste, nevoie de dominare, extrovertire, noblete, generozitate
Guvernatorul (planeta) traditional al Leului: Soare
Guvernatorul ierarhic: Soare si Uranus
Verbul caracteristic: “A vrea” (“Eu VREAU”); reprezinta energia masculina, simbolul tatalui, capacitatea de a crea
Numere norocoase: 8 si 9
Piatra pretioasa: Rubin
Metal: Aur
Ziua norocoasa: Duminica
Animale potrivite: Felinele
Locuri prielnice: spatiile larg deschise
Cuvinte cheie: stralucire, vointa, dragoste, incredere, siguranta, creatie, autoritate, generozitate, orgoliu, mandrie, decizie, caldura, egocentrism, teatral, dominare, putere, glorie, lumina, fidelitate, lider, aparenta, susceptibilitate, curaj, vanitate, aroganta

Meserii indicate: administrator, director, sef, invatator, optician, expert (toate domeniile), meserii in legatura cu aurul, bijuterii, muzee; meserii in legatura cu moda si teatrul (comediant, actor, manechin); profesiuni legate de jocuri, vacante, copii, distractii; cardiolog, vertebroterapeut; ambasador.

Aspectul fizic: talie mijlocie, bine facut, aspect solid, musculos, frumos, fata ovala, trasaturi regulate, par castaniu, ochi in general mari si rotunzi. Elemente care se pot schimba, functie de planete si aspectele lor.

LEUL este un semn de putere. In tema natala, el indica nu doar curajul si increderea, cat mai ales abilitatea de a conduce, creatia, puterea de a darui. Punctul cel mai slab al acestei zone din tema este teama de a pierde controlul. Caldura, protectia, increderea, egoismul, vanitatea, dorinta de a fi remarcat, de a avea satisfactia succesului sunt doar cateva din trasaturile acestui segment. Leul aduce insa si tentatia de a demonstra puterea, ceea ce duce in mod inevitabil la tulburari de personalitate si afective, izolare, autodistrugere.

Descriere:
LEUL simbolizeaza implinirea, apogeul dezvoltarii lumii vegetale, iar pe plan uman reprezinta parintele, regele, presedintele ori vreun Mecena in diferite domenii. Leul are ca trasaturi definitorii dorinta de a conduce si cea de a reusi in viata. in acest scop dezvolta multa energie, dispunand intotdeauna de vointa necesara pentru a-si urmari interesele pana la capat.
Este o personalitate impunatoare, stralucitoare, ca si astrul de care e patronat si ii place enorm sa fie admirata. in aceasta idee va face tot ce depinde de el ca sa epateze, sa fie centrul atentiei in colectivitatile in care munceste si traieste. Este un lider natural, rolul de conducator e parca inventat pentru el si nimeni altcineva din zodiac nu va avea o mai mare satisfactie de a se instala in varful ierarhiei.
ii plac laudele, chiar si cand devin lingusiri jenante, dar nu va lasa sa se vada acest lucru, pentru ca socoteste ca i se cuvin pe drept, dar si pentru ca nu vrea sa-si descurajeze galeria. Este foarte mandru si are o fire nobila, ce nu poate intelege meschinariile anumitor semeni pe care ii va evita sistematic.
Are peste tot un rol de mediator intre cer si pamant, inaltandu-se doar atat cat sa poata cuprinde mai bine campul de batalie. Apoi se va azvarli cu dezinvoltura in mijlocul luptei, cu coama-i fluturand in vant si cu multa credinta in victorie. Tinde in mod firesc spre bunastare si atunci cand o obtine ii face placere sa si-o etaleze, asa cum isi etaleaza propria persoana si lucrurile ce si le-a procurat si care poarta amprenta personalitatii sale. Este onest, corect si va pune la zid pe cei ce nu respecta principiile sale morale sau, in cel mai rau caz, va fi foarte nedumerit de miselia celor inculpati.
Orgoliul caracteristic se manifesta inca din frageda copilarie, copilul Leu nesuportand sa fie admonestat sau criticat in fata unor straini. Daca este inconjurat de afectiune si tratat cu intelegerea pe care crede el ca o merita are toate sansele sa-si puna in valoare cat mai bine calitatile. Sunt impulsivi, exuberanti si emotivi. Sunt simpatici, milosi, afectuosi, curajosi, uneori timizi, retrasi si destul de rar razbunatori. Copilaria conteaza foarte mult in ansamblul intregii lor vieti.

FECIOARA (23 august – 22 septembrie)

Semn de pamant, mutabil (transformare), feminin (introvertit). Mercur(guvernatorul) se afla in propriul domiciliu; Jupiter si Neptun se afla in in exil, Mercur este in exaltare, iar Venus se afla in cadere.

Semnele Solare sunt cele mai populare din toata astrologia!! “Semn Solar” este un termen care desemneaza o zodie (din zodiacul Tropical) in care se afla Soarele la un moment dat, cel mai adesea la nasterea cuiva. Cand se spune ca un om “este Fecioara”, sau “este din Zodia Fecioarei”, aceasta se poate exprima si prin formula “are Fecioara ca Semn Solar” si, de fapt, asta inseamna ca, in momentul nasterii sale, Soarele se afla in unul din cele 30 de grade ale zodiei Fecioarei. Astfel, fiecare om are propria sa zodie, propriul sau Semn Solar, sub vibratia careia s-a nascut.

Persoanele nascute sub constelatia Fecioarei ajung la onoruri prin merite proprii. Judecata rece, spirit de dreptate, pietate, inclinatii pentru lucruri cinstite. Caracterul este benign, bland, modest, maniabil, increzator si totusi greu de inteles. Vointa, desi ferma, se lasa usor convinsa. Inteligent, ingenios, tine la sentimentele lui cu incapatanare. inclinatie spre spiritualitate, artele liberale, persuasiune. Gusturi pentru agricultura, horticultura sau pentru colectii. Apt pentru stiintele inalte si studii serioase, pasiunile sunt, in general, moderate, opiniile variabile.
Nativul Fecioara sau cu Ascendentul in Fecioara, se afla sub influenta lui Mercur (guvernator traditional), care il face analitic, rational si adesea egoist. Daca va incepe o cercetare spirituala, ea se va plasa sub influenta Lunii si a planetei Neptun (guvernatori esoterici), care-i vor permite sa lucreze astfel incat slabiciunile sale sa fie puse in lumina pentru a le transmuta. Daca isi va continua evolutia, ea se va plasa sub influenta planetei Jupiter, care ii va permite sa inteleaga legile universului si sa se daruiasca cu iubire umanitatii.

Culori: albastru inchis, culori ruginii de toamna
Anatomie: abdomen
Social: dorinta de a cunoaste secretele muncii, pragmatism, echilibru, meticulozitate
Material: reusita prin efort personal
Mental: nevoia de a transcende efemerul in spiritual sau cautarea echivalentului fizic in spiritual
Emotional: sa stinga setea de analiza, detaliu.
Guvernatorul (planeta) traditional al Berbecului: Mercur
Guvernatorul ierarhic: Jupiter
Verbul caracteristic: “A Analiza” (“Eu ANALIZEZ”, “Eu VERIFIC”) sintetizeaza spiritul si capacitatea de analiza
Numere norocoase: 5 si 3
Piatra pretioasa: Sardonyx, Safir
Metal: Mercur
Ziua norocoasa: Miercuri
Animale potrivite: Caini de rasa mica, pisici, pasari, pesti
Locuri prielnice: orasele mici
Cuvinte cheie: purificare, castitate, analiza, critica, ordine, ratiune, impartire, indoiala, scadere, limitare, rezerva, medicina, virginitate, manie, precizie.

Meserii indicate: bibliotecar, functionar de birou, contabil, casnic, grafolog, ceasornicar, tipograf, infirmier, librar, mecanic de precizie, profesiuni medicale (generalist, infirmier, farmacist, gastroenterolog), munci de precizie, de control, de clasament, de analiza, de magazin, de fabricatie, de uzina, de spitale, de sanatate, de animale, de masuri, de verificari si depozite (desenator, zoolog, veterinar, homeopat, expert, statician, sondor, geometru, analist etc.).

Aspect fizic: statura in general mijlocie, adesea subtire, fata rotunda, ten usor inchis, par negru, ochi negri sau nuante apropiate. Configuratia in final, e stabilita de planete si aspectele dintre ele.

In interpretari, FECIOARA indica analiza, inhibitie si calcul. Zodia este pe jumatate materialista si pe jumatate intelectuala, de aceea acumularile date de Fecioara vin in cantitati mici, dar cu regularitate. Aduce pe tema o dorinta de purificare, moralitate, spirit critic si analitic, nevoie de intimitate, pudoare. Astrologii indica Fecioara ca fiind un semn de restrictie, iar realizarile pe care le confera sunt de cele mai multe ori precedate de un conflict, o incercare, o teama.

Descriere:
FECIOARA simbolizeaza, in natura, perioada recoltelor, de aceea actiunile pe care le simbolizeaza sunt cele de a strange, de a aduna meticulos si de a economisi. Nativul este deci un tip calculat, chibzuit si care ajunge sa aiba succes in viata doar prin forte proprii. isi controleaza foarte bine emotiile si nu actioneaza decat extrem de rar din impuls, toate activitatile sale fiind prelucrate prin excelentul filtru al stapanirii de sine. Fecioara este o fire deosebit de analitica ce trece prin raze X toate posibilele solutii ale unei probleme si care se opreste de regula la cele mai practice si mai realiste rezolvari.
Gandirea sa este clara, precisa, rece si nu se simte bine atunci cand in imprejurari mai speciale isi pierde uneori aceste atributele. Totul la ea este prevazut dinainte, dupa ce in prealabil a fost sortat, clasat, aranjat la locul si in contextul corespunzator. Ceea ce este spontan, imprevizibil si neasteptat o sperie si o dezechilibreaza. ii plac regulile clare si exacte si nu prea debordeaza de fantezie, caci asa ceva e de natura sa-i strice ordinea deja stabilita.
Fecioara are un simt innascut pentru tot ceea ce inseamna realism pragmatic, afaceri sigure, munci de analiza si de organizare si pentru lucrurile ce tin de mecanica sau de tehnica in general. Este foarte meticuloasa si va fi in stare sa va priveasca motorul masinii ore intregi, urmarind fiecare circuit si fiecare piesa, dar in final puteti fi multumit de rezultat, care in mod sigur se bazeaza pe o munca temeinica.
Sunt insa, ca in orice zodie, si tipuri negative care se caracterizeaza prin meschinarie, zgarcenie, egoism, birocratie, curiozitate excesiva, raceala sufleteasca, slugarnicie, minciuna si adeseori lene, desi in general Fecioara este o fire muncitoare. Una dintre trasaturile sale cele mai pregnante este spiritul critic pe care-l aplica cu consecventa asupra activitatilor sale si a persoanelor cunoscute.
In relatiile cu copiii de varsta lui, da dovada de timiditate si nesiguranta, simtindu-se bine in compania adultilor. Refuza adesea sugestiile parintilor, pe care le considera prea fanteziste. Are nevoie de multa afectiune, desi nu o arata, si trebuie in permanenta inteles, caci este foarte susceptibil. Printre copii este serios, timid, retras, iar la scoala foarte sarguincios si cu rezultate excelente la invatatura.

sursa: http://www.eva.ro

Advertisements

About oanaclara

"Daca plangi pentru ca soarele a disparut din viata ta, lacrimile te vor impiedica sa vezi stelele." - Rabindranath Tagore
This entry was posted in Stil de viata and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

8 Responses to Horoscop ( I )

 1. dara says:

  multumesc de horoscop….eu fiind rac…se cam potriveste…o duminik fericita..un inceput de primavara adevarata cu mult soare si multumire in suflet…..

 2. Victor says:

  Ptiu, minunea Domnului!
  “Leu” fiind, nici nu-mi dadusem seama cat de “LEU” sunt!

 3. DianaEmma says:

  Macar culorile imi plac… ca economicoasa nu sunt. :))

 4. Paul says:

  in principiu imi plac berbecii, taurii, sagetatorii…
  ca energie si fire pozitiva…
  racii chiar daca au unele hibe ( se si spune despre ei ca dau inapoi si sunt ascunsi, discreti, timizi, inchisi )sunt buni prieteni…aici le dau o nota buna…ma refer aici la un amic comun 🙂
  cu gemenii am cateva probleme…

  dar sa o sarbatorim pe oana, ca e luna ei 🙂

 5. Pingback: Grafologia ezoterică – ghicitul în scris

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s