Hitler pictor

Adolf Hitler a visat dintotdeauna sa devina un artist, asa ca in 1907 a plecat la Academia de Arta din Viena. El nu a putut trece insa de examene. A incercat si un an mai tarziu, insa tot nu a putut intra la Academie.

Chiar daca este greu de crezut, Hitler a avut si o latura sensibila, si a incercat sa isi arate frustrarile prin pictura.

A realizat numeroase tablouri si carti postale in perioada in care se afla la Viena. Lucrarile sale nu au revolutionat lumea artistica, el fiind catalogat un artist mediocru. A inceput prin a ilustra peisaje din natura, ulterior imitand stilul folosit de scoala germana. A redat prin picturile sale mediul urban, foarte popular la acea vreme, peisaje, portrete, flori, a pictat ce l-a inspirat.

Pictura a fost refugiul sau, dupa o copilarie dura si solitara si o viata dura.

Sursa: http://www.apropo.ro

Advertisements

About oanaclara

"Daca plangi pentru ca soarele a disparut din viata ta, lacrimile te vor impiedica sa vezi stelele." - Rabindranath Tagore
This entry was posted in Stiati ca... and tagged , , . Bookmark the permalink.

10 Responses to Hitler pictor

 1. Victor says:

  1. Nu stiusem!
  2. Nu stiusem nici de “tineretea dura”. Pe cand o scurta sinteza pe acest subiect?
  3. Avand in vedere mediul si imprejurarile in care si-a desfasurat viata si activitatea, calificativul “mediocru” ar trebui sa fie considerat un epitet laudativ.

  • oanaclara32 says:

   Mai multe documente, descoperite abia acum de istorici, completeaza cu informatii uluitoare istoria familiei FUhrer-ului. Cateva adnotari ale fratelui vitreg al lui Hitler, Alois, povestesc despre atmosfera de teroare ce domnea in casa parinteasca a viitorului dictator: injuraturile tatalui insoteau urletele fioroase ale micului Adolf, care zacea pe podea sub un tir de lovituri din partea parintelui, in timp ce mama incerca sa-l fereasca pe baiat acoperindu-l cu propriul corp.

   Sora FUhrer-ului, Paula, scria, in memoriile sale nepublicate, ca era la randul sau des batuta de Hitler, care de mic avea iesiri extrem de violente. Timp de ore intregi, Alois si Paula, impreuna cu mama lor, trebuiau sa asculte monologurile manioase ale lui Adolf. Paula, care din ordinul lui Hitler purta numele conspirativ “Wolf”, s-a logodit cu medicul vienez Erwin Jekelius, acuzat de a fi eutanasiat in jur de patru mii de persoane cu diverse handicapuri. Ea a fost insa impiedicata de Hitler sa se casatoreasca cu acesta, pe motiv ca nu este de dorit ca sora FUhrer-ului sa fie maritata. Istoricii au mai descoperit la Moscova si data decesului nepotului de suflet al lui Hitler, Heinzi, si anume 31 octombrie 1942, in inchisoarea moscovita pentru VIP-uri Butarka.

   Tabelele genealogice ale stramosilor lui Hitler, al caror original s-a pierdut, arata ca familia din care provenea acesta avea o inclinatie spre casatorii endogame. Bunicul sau se numea Johann Nepomuk Huettler, iar bunica, Johanna, era si ea nascuta Huettler. Tatal lui Johann era, in acelasi timp, bunicul Johannei. Adolf insusi si-a ales prima iubita, Geli Raubal, din propria familie. Geli, care era fiica surorii vitrege a lui Hitler, Angela, s-a sinucis ulterior la MUnchen.

   Dupa razboi, Alois s-a retras impreuna cu cateva rude indepartate intr-o casa din Hamburg, sub un nou nume, “Hiller”. in apropiere de New York traiesc inca trei stranepoti ai lui Hitler, ei propunandu-si sa nu mai aduca pe lume alti descendenti. Aceste dezvaluiri de senzatie vor fi prezentate pe larg intr-un documentar difuzat de postul de televiziune german ZDF.

   Sursa: http://www.9am.ro

 2. klausen1976 says:

  ar fi fost de preferat sa fi fost un pictor genial … din pacate a excelat in crima …

  • oanaclara32 says:

   Era un frustrat. Ii placea sa fie in centrul atentiei, ura sa manance singur… Ciudat tip.
   Mi s-a parut interesant faptul ca a vrut sa picteze. Daca ar fi stiut cei de la academie cate vieti ar salva primindu-l…

   • Victor says:

    Nu sunt convins ca (in oricare din aceste cazuri ipotetice) ar fi avut o alta traiectorie politica: daca “s-a putut” ca zugrav, de ce nu s-ar fi putut ca pictor si/sau academician?

 3. Pentru o idee generala va recomand Mein Kampf, era noramal ca atitudinea lui sa aibe o cauza din copilarie. Vedeti si partea buna a Nazi-smului. Medicina in Germania fiind cea mai dezvoltata ca si multe altele…

 4. eeeeeeeeee…n-a fost cu nimic mai rau ca attila, ghinghis han, stalin, a fost si el un politician. ce-i culmea, mapamondul il percepe ca fiind un mai mare criminal ca stalin. germanii nu impartasesc asta, iar poporul rus…haha, nici el, rusii spun ca stalin e un criminal mai mare. e corect, de ce…pt ca stalin si-a dezumaninat mai mult propriul popor. valurile istoriei…si mult admiratul zid chinezesc tot prin genocid s-a facut. si ce genocid !

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s