Iertarea

Ea privea absentă ninsoarea ce se cernea în faţa ferestrei… Prin minte ii treceau tot felul de gânduri. Iertare?

Mda…omul pe care îl iubise atâţia ani şi care parcă s-a străduit să o dezamăgească de fiecare dată acum o sunase să îi ceară iertare.

Îşi amintea cum l-a întâlnit şi cum l-a iubit cu toată fiinţa ei , neţinând seama de nimic, nici de părerea celor din jur, nici măcar de conştiinţa ei care , uneori se trezea alarmată dar pe care nu ar fi ascultat-o nici în ruptul capului.

Apoi el a minţit-o o dată…ea nu a dat importanţă – oamenii mai mint uneori din varii motive. Minciunile lui s-au înmulţit, înzecit, înmiit, până când s-au prăvălit ca o avalanşă asupra ei şi au sufocat-o. Atunci s-a plâns şi el , în loc să îi explice, a lovit-o. Iertările ei s-au terminat în acel moment. Îi oferise prea multe şi fără să vadă vreo schimbare în bine, deşi el i-a promis. Dar şi promisiunile lui s-au dovedit a fi tot minciuni… I-a întors spatele şi a plecat rănită , jurând că nu va mai avea încredere în oameni.

Iertare? Îi vine să râdă în hohote… Iertare??? Ea nu mai are iertări, nu pentru el şi nu în această viaţă.

Iertare poate să îi ofere doar Dumnezeu. Se spune că El e acolo sus , le vede şi le iartă pe toate…

Advertisements

About oanaclara

"Daca plangi pentru ca soarele a disparut din viata ta, lacrimile te vor impiedica sa vezi stelele." - Rabindranath Tagore
This entry was posted in personal and tagged , . Bookmark the permalink.

6 Responses to Iertarea

 1. blogjeans says:

  Cutremurator. Ai scris de parca m-ai cunoaste! Nu pot spune mai mult…din pacate

 2. Silvian says:

  Povestea e veche. Cam de la… Adam si Eva. Cineva tot minte sau insala pe altcineva sau ceva. E rau cind mi se intimpla mie sau tie sau lui.
  Acceptam minciuna cind o pateste altcineva; atunci esti putin paralel cu fenomenul; neutru: “Vai ce rau”! spui. “Ce rau i s-a intimplat lui Ics; auzi tu, sa pateasca Icsulescu una ca asta de la nevasta / barbatu-sau!, Vai, vai, vai!
  Nu realizezi dimensiunea unui dezastru strain. Pentru ca ti-e strain.
  Ei, atunci cind ti se intimpla tie… e intim si doare.
  Invatam clipa de clipa sa supravietuim unii cu altii si… tot nu invatam. Alte maasti, aceeasi scena. Ne succedem generatii si ne credem minunati!. Eu te insel pe tine, tu il inseli pe el, el ma inseala pe mine, tu pe mine si eu pe el. Cite combinatii au mai ramas? Dupa ce le-am epuizat pe toate… o luam de la capat.
  Ar fi posibil, ne putem intreba, sa fie altfel?
  Sigur ca da! Aceia care ies din schema, care nu accepta jocul… sint cei care ramin intotdeauna in gara si dupa ce trenul pleaca. Apoi se uita lung, lung dupa el cum aplecat si are nostalgia altui tren pierdut. Fie ca era prea plin, fie ca nu mai erau bilete, fie ca nu avea nici un pasager, fie ca mirosea urit in tren.
  A putea sa ierti este, consider, o calitate. Ea nu trebuie insa transformata in regina balului, de dragul de a epata si de a poza in maestrul de ceremonii. Poti sa ierti numai daca minciuna NU a depasit standardele tale de suportabilitate. Probabil ca l-ai iertat de prea multe ori. Sa inteleg ca ai avut standarde scazute? Sau ca ai fost naiva? Sau ca esti o fata mult prea generoasa?
  Raspunsul e diferit pentru fiecare dintre noi. Dupa cum te cunosc, consider ca ati fost mult prea diferiti pentru a fi fost si potriviti (am facut si o rima)
  Imi pare rau pentru asta, imi pare rau pentru toate femeile inselate dar… asta e! Problema e matusalemica.
  P.S. Et demain est un autre jour!

 3. Oana, poate acel timp a trecut…oricum te vad mereu pe aici plina de viata 🙂 Poate ca doar tu stii cate se ascund dincolo de asta…

  • oanaclara says:

   Am invatat sa zambesc din nou, sa ma bucur de linistea pe care o am langa copiii mei. E mare lucru ca pot vorbi cu oamenii (inainte nu aveam voie) , deci sunt ok. Imi place la nebunie faptul ca acum pot la orice ora mi se nazare sa urc picii in masina si sa plecam aiurea intr-o calatorie fara sa fie nevoie sa explicam de ce. Pur si simplu pentru a ne bucura sufletele. Nu e greu sa descoperi locuri frumoase. Trebuie doar sa fii atent.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s