Ce este dragostea? :)

Un grup de psihologi a pus unor copii cu vârste cuprinse între 4 si 8 ani urmatoarea întrebare:

“Ce înseamna dragostea?”

Raspunsurile primite au fost mai adânci decat ne-am putea imagina. Iata-le:

“- Cand bunica mea a facut artrita, nu mai putea sa se aplece sa-si faca unghiile de la picioare. Asa ca bunicul i le face de atunci mereu, desi are si el artrita la maini. Aceasta este dragostea.” (Rebecca- 8 ani)

“- Cand cineva te iubeste, felul in care iti rosteste numele este diferit. Chiar stii ca numele tau este in siguranta in gura lui.” (Billy – 4 ani)

“- Este dragoste cand o fata se parfumeaza, un baiat se da cu after shave, ies impreuna in oras si se miros reciproc.” (Karl – 5 ani)

“- Este vorba de iubire atunci cand mananci in oras si ii dai cuiva cei mai multi dintre cartofii tai prajiti, fara sa ii ceri in schimb cartofii lui.” (Chrissy -6 ani)

“- Dragostea este ceea ce te face sa zambesti atunci cand esti obosit.” (Terri – 4 ani)

“- Este dragoste atunci cand mami ii face cafea lui tati si ia o inghititura inainte de a i-o da, pentru a fi sigura ca gustul este OK.” (Danny – 7 ani)

“- Dragoste este atunci cand te saruti tot timpul. Apoi, cand obosesti de atata sarutat tot vrei sa fii impreuna si sa stai de vorba. Asa sunt mami si tati. Sunt caraghiosi cand se saruta.” (Emily – 8 ani)

“- Dragostea este ceea ce este cu tine in camera de Craciun daca te opresti din deschis cadouri si asculti.” (Bobby – 7 ani)

“- Daca vrei sa inveti mai bine sa iubesti, trebuie sa incepi cu un prieten pe care il urasti…” (Nikka – 6 ani – ne-ar trebui cateva milioane de Nikka pe aceasta planeta)

“- Este dragoste atunci cand ii spui unui baiat ca iti place camasa lui, iar el se imbraca dupa aceea cu acea camasa in fiecare zi.” (Noelle – 7 ani)

“- Dragoste este intre un batranel si o batranica care sunt inca prieteni dupa atatia ani, desi se cunosc atat de bine.” (Tommy – 6 ani)

“- In timpul recitalului meu la pian eram pe scena si imi era frica. M-am uitat la oamenii care ma priveau si l-am vazut pe tatal meu care imi facea cu mana si imi zambea. Era singurul care facea asta. Si nu mi-a mai fost frica.” (Cindy -8 ani)

“- Mama ma iubeste mai mult decat oricine altcineva. Nimeni altcineva nu ma saruta seara inainte de culcare.” (Clare – 6 ani)

“- Este dragoste atunci cand mami il vede pe tati transpirat si mirositor si tot ii spune ca este mai frumos decat Robert Redford.” (Chris – 7 ani)

“- Este dragoste atunci cand catelusul tau te linge cand ajungi acasa, desi l-ai lasat singur toata ziua.” (Mary Ann – 4 ani)

“- Stiu ca sora mea ma iubeste pentru ca imi da intotdeauna hainele ei vechi si trebuie sa se duca sa isi cumpere altele.” (Lauren – 4 ani)

“- Atunci cand iubesti pe cineva genele ti se ridica si coboara si mii de stelute ies din tine.” (Karen – 7 ani)

“- Este dragoste atunci cand mami il vede pe tati pe toaleta si nu i se pare ridicol.” (Mark – 6 ani)

“- Nu trebuie sa spui te iubesc daca nu este adevarat. Dar daca este adevarat, trebuie s-o spui cat mai des… Oamenii uita.” (Jessica – 8 ani)

Advertisements

About oanaclara

"Daca plangi pentru ca soarele a disparut din viata ta, lacrimile te vor impiedica sa vezi stelele." - Rabindranath Tagore
This entry was posted in Haioase and tagged , , . Bookmark the permalink.

7 Responses to Ce este dragostea? :)

 1. este dragoste can ea mananca din belsug ceapa sau usturoi si e tot cea dulce si mumoasa si etc – /daniel, 30,5 ani/ hihi

 2. Joker says:

  nu prea cred ca un copil de 4-8 ani sa stie atitea lucruri…
  Si daca tot e vorba de iubire , am sa-mi spun si eu parerea:
  Iubirea la toti e diferita,la diferite virste se simte diferit,dragostea se simte cu sufletul.
  Orce cuvint placut spus de persoana iubita te imblanzeste… [apropo] Dragostea vine numai o data?

 3. Joker says:

  Cred ca prima e cea mai placuta… 😉

 4. georgemihail says:

  dragostea e minunata – primul, Nikka si ultimii doi copii au descris-o exemplar 🙂

 5. Ada says:

  Oricine are o persoana draga aproape, dupa ce citeste aceste randuri, ii vine sa o imbratiseze!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s